Επαλέ: «Δώστε τα όλα και κερδίστε τους!»

Ο Ζοέλ Επαλέ έδωσε σύνθημα νίκης και ξεχωριστές ντόπες στους παίκτες του Ηρακλή, ενόψει ντέρμπι…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Ζοέλ Επαλέ καλεί τους παίκτες του Ηρακλή να τα δώσουν όλα στο ντέρμπι και τον κόσμο να τους σπρώξει στη νίκη! Απολαύστε τον…

Ο Καμερουνέζος βετεράνος μεσοεπιθετικός παρακολουθεί τον Ηρακλή και νιώθει στενοχωρημένος από την κατάσταση στην ομάδα: «Παρακολουθώ αλλά όχι πάρα πολύ. Βλέπω κάποια ματς και μιλάω με πολύ κόσμο στη Θεσσαλονίκη που έχω φίλους. Είναι δύσκολη η κατάσταση στον Ηρακλή. Περνάει δυσκολίες πολλές και με πονάει πολύ να βλέπω την ομάδα σ’ αυτή την κατάσταση. Το είχα ζήσει κι εγώ αυτό και δεν είχα κάνει προσφυγή επειδή αγαπούσα την ομαδα. Βλέπω μετά από 10 χρόνια τα ίδια προλβμηατα. Κρίμα».

Πώς όμως είχαν «παλέψει» τότε τα προβλήματα στα αποδυτήρια; Απάντηση-οδηγός για το «σήμερα»: «Ήταν πολύ δύσκολο και ψυχολογικά για όλους μας και για τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Ήμασταν παρέα. Όλοι μαζί. Μονο έτσι μπορείς να το παλέψεις και να αποφύγεις τα προβλήματα. Τα αποδυτήρια μετρήσανε. Ο ένας στήριζε τον άλλο. Ο κόσμος ήταν μαζί μας, νιώσαμε ότι έχουμε υποστήριξη. Μας βοήθησε πάρα πολύ αυτο. Μας ανέβασαν…».

Αν ήταν στα αποδυτήρια τι θα έλεγε στους παίκτες του Ηρακλή; «Μη σας πιάσει το άγχος. Κερδίστε τους! Παίξτε ελεύθερα. Είναι ντέρμπι, είναι φιέστα, γιορτή, μπορούν να γίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Δώστε τα όλα! Να είστε ικανοποιημένοι που τα δώσατε όλα μετά το ματς. Θα το έλεγα αυτό και σαν Ζοέλ και σαν προπονητής».

«Πω πω ήταν… φωτιά η κερκίδα, σπρώξτε τους στη νίκη»!

Πώς θυμάται όμως τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; «Πω πω φίλε, ήταν… φωτιά! Ήταν τα πάντα. Πολύ δυνατά ματς. Ο ΠΑΟΚ πάει καλά τώρα, έχει καλή ομάδα. Είναι δύσκολο. Όλα μπορούν να γίνουν αν οι παίκτες του Ηρακλή παίξουν με πάθος. Μια εβδομάδα πριν όλοι μιλούσαν για το ντέρμπι, όπου πηγαίναμε μας ζητούσε ο κόσμος να κερδίσουμε. Είναι καλό «άγχος» αυτό για τους παίκτες. Τρελαινόμουν γι’ αυτά τα ματς. Τα αγαπάω. Θέλω να τα ξαναζήσω αλλά δε γίνεται. Ο παίκτης ζει για τέτοια παιχνίδια. Το γήπεδο θα έχει κόσμο, πάθος, φωνή. Όταν κερδίζαμε ήταν… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα και τον κόσμο».

Τι θα έλεγε ο Ζοέλ Επαλέ στον κόσμο για το ματς; Απλά…: «Πάτε πάρα πολλοί στο γήπεδο. Να είστε πάντα ο 12ος παίκτης της ομάδας. Να αγαπάτε τον Ηρακλή όπως κάνετε. Σπρώξτε τους στη νίκη! Κάντε τους παίκτες να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Είναι ντέρμπι, κάντε τους να τα δώσουν όλα μέσα στο ματς. Ξέρω ότι αγαπάτε την ομάδα. Παρά τα προβλήματα θέλω να πάει πολύς κόσμος στο γήπεδο».

Για την παράδοση που κρατάει 19 χρόνια, σχολίασε: «Είναι ένα κίνητρο έξτρα για τους παίκτες και τον προπονητή. Να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή η παράδοση. Να κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν. Είναι ψυχολογικό αβαντάζ και θα μετρήσει».

Ο ίδιος όμως δεν θα είναι στο Καυτανζόγλειο: «Θα έρθω Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς όχι τώρα. Το προγραμματίζω για να δω από κοντά τον Ηρακλή. Το θέλω πολύ. Είναι αλλιώς να ζεις τα ματς στο γήπεδο απ’ ότι στην κερκίδα. Όταν είσαι στην κερκίδα δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι στο ματς. Μπορείς όμως να σπρώξεις την ομάδα στη νίκη. Εγώ όταν έβλεπα κατεβασμένα κεφάλια από την ομάδα στο παιχνίδι, έλεγα μέσα μου «κάτι πρέπει να κάνω να τους βάλω… φωτιά». Τώρα δεν μπορώ κι αυτό με… τρελαίνει».

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top