Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα “Ιβανώφεια 2024” (pics)

Σπουδαίες στιγμές στη διεθνή κολυμβητική διοργάνωση στη μνήμη του “κυανόλευκου” Ήρωα.

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση από τον ΓΣ Ηρακλλής για τα “Ιβανώφεια 2024”:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς Κολυμβητικοί Αγώνες «Ιβανώφεια 2024» που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Ηρακλής από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου 2024 στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ήρωα κολυμβητή του Συλλόγου, Γεώργιου Ιβάνωφ Σαινόβιτσ, με εκατοντάδες ανθρώπους και φίλαθλους του υγρού στίβου να γεμίζουν το κολυμβητήριο και να στηρίζουν έμπρακτα με την παρουσία τους, τους αθλητές και τις αθλήτριες και της διοργάνωση του Γ.Σ. Ηρακλής.

Συνολικά έλαβαν μέρος 715 κολυμβητές/τριες και 44 ομάδες από πέντε διαφορετικές χώρες, εκπροσωπώντας, εκτός από την Ελλάδα, την Μολδαβία, την Ρουμανία, την Κύπρο και την Βόρεια Μακεδονία.

Οι Διεθνείς Κολυμβητικοί Αγώνες “Ιβανώφεια” ξεκίνησαν το 1953. Συνεχίστηκα για πολλά χρόνια όπου και σταμάτησαν. Αναβιώθηκαν το 2019 και πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με πρωτοβουλία του Γ.Σ. Ηρακλής. Στόχος τους είναι η διεθνοποίηση του Συλλόγου, αφήνοντας παράλληλα το τιμητικό στίγμα εις μνήμην του «κυανόλευκου» αθλητή-ήρωα μας.

Τα Ιβανώφεια αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να αναδείξει την αθλητική και πολιτιστική της κληρονομιά, τοποθετώντας την στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού. Με τη συμμετοχή αθλητών/τριών και θεατών από διάφορες χώρες, αυτή η διοργάνωση καθιστά τη Θεσσαλονίκη έναν από τους κύριους πόλους αθλητισμού στην περιοχή των Βαλκανίων και την προβάλλει διεθνώς.

Ευχαριστούμε την Λεονάρδα Λαμπριανίδου, εγγονή του Γεώργιου Ιβάφωφ, καθώς και τους εκπροσώπους της Πολωνικής πρεσβείας, της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμος Θεσσαλονίκης που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Ποσειδωνίου / ΕΑΚΘ – Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία, τους εθελοντές/τριες που στήριξαν την διοργάνωση και την Μαρία Μαναβή για τις φωτογραφίες.

Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες.

         

Back to Top