Nτοκουμέντο: Δηλώσεις Ορφανίδη-Τερτιλίνη για την υπόθεση δωροδοκίας! (vid)

H υπόθεση της δωροδοκίας του Γιώργου Ορφανίδη από τον Παναθηναϊκό το 1982, μέσα από ένα σπάνιο ντοκουμέντο…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Το βίντεο μέσα από το πλούσιο αρχείο του Ποδοσφαιρικού Μουσείου Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπως προβλήθηκε από το κανάλι “Ηρακλής και Σινεμά”, από το οποίο και το συνοδευτικό σχόλιο:

Στο απόσπασμα της ΕΡΤ περιλαμβάνονται και δηλώσεις του έφορου του ΠΑΟ Μάνου Μαυροκουκουλάκη.

Πριν τον αγώνα κυπέλλου μεταξύ Ηρακλή-Παναθηναϊκού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας του Γιώργου Ορφανίδη από τον πρόεδρο της Καστοριάς, Χαλκίδη εκ μέρους του Παναθηναϊκού! Φυσικά οι νόμοι έχουν διαφορετικοί ισχύ για τον ΠΟΚ και τις υπόλοιπες ομάδες…

Στο β’ ματς μάλιστα δεν επετράπει από την αθηναϊκή ΠΑΕ η μετάδοση του αγώνα ούτε καν η μετάδοση στιγμιοτύπων!!! Το παρακάτω απόσπασμα από εφημερίδα που δημοσιεύτηκε στο facebook του Ποδοσφαιρικού Μουσείου Ηρακλή Θεσσαλονίκης τα λέει όλα. Είναι απολύτως προφητικό για τον κατήφορο που ακολούθησε και ουσιαστικά την απόλυτη παρακμή του ελληνικού ποδοσφαίρου: “… και το σοκ του Ορφανίδη Διπλό σοκ έπαθε ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γ. Ορφανίδης στο ίδιο παιχνίδι (σ.σ. β’ αγώνας 3-1 στην παράταση). Έ να κατάμεστο γήπεδο έβραζε εναντίον του επειδή κατάγγειλε πρόσφατα τη δωροδοκία. Βρισιές και μπουκάλια συνόδευαν τον αρχηγό του Ηρακλή 120 λεπτά. Στο τέλος έσπασε. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν τον συμπόνεσαν. Πολλοί τον περίμεναν μέχρι αργά για να ολοκληρώσουν το έργο τους… Τί πιο απάνθρωπο μπορούσε να συμβεί; Πού είναι ο αθλητισμός; Ποιός είναι τελικά ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της κατάστασης; Οι φίλαθλοι ή οι “εξυγιαντές”;

Μπορεί να υπάρξει γνήσιο και αντικειμενικό πρωτάθλημα μέσα στις συνθήκες που δημιουργούν οι μεγαλοπαράγοντες; Δυστυχώς όχι! Η διαιτησία χάνει κάθε μέρα την ευθύνη της για ένα σωστό πρωτάθλημα. Έχει πέσει στην παγίδα, πολλές φορές μάλιστα οικιοθελώς. Τα αρμόδια όργανα έχουν μπλοκάρει. Όλοι πιέζουν, φωνάζουν για γνήσιο πρωτάθλημα και διαρκώς φροντίζουν για το αντίθετο. Όχι οι μεγαλοπαράγοντες δεν θέλουν γνήσιο ποδόσφαιρο. Θέλουν τις νίκες με κάθε μέσο. Θέλουν την ενίσχυση των επενδύσεων που έκαναν. Έρχονται παρασύρει αρκετές μάζες σ’ αυτό το παιχνίδι, βαδίζουν ολοταχώς για την καταστροφή του δημοφιλέστερου αθλήματος. Αν η αθλητική ηγεσία δεν παρέμβει το ποτάμι δεν αποκλύεται να ξεχυλίσει.”

Ευχαριστούμε τον κύριο Θεόδωρο Παγγούση και το Ποδοσφαιρικό Μουσείο του Ηρακλή για την φωτογραφία και τον Γιάννη Πέγκο για τη συνεργασία και το σπάνιο υλικό!

Σχετικά Άρθρα

Eπιστροφή Μάρκου Βελλίδη κάτω από τα “κυανόλευκα” δοκάρια!

Ποδόσφαιρο

Back to Top