Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Συλλόγων ο ΓΣ Ηρακλής!

Διεθνοποιείται η παρουσία και δραστηριοποίηση του Ερασιτέχνη Ημίθεου.

Ερασιτέχνης

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου:

O Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει για πρώτη φορά σε προτάσεις ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον αθλητισμό και ειδικότερα με ειδικούς στόχους, όπως η ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό, η τακτική σωματική δραστηριότητα, η προώθηση της ακεραιότητας και των αξιών στον αθλητισμό, η προώθηση της εκπαίδευσης από και μέσω του αθλητισμού και η καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό.

Η σωματική και αθλητική δραστηριότητα θα πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ωστόσο, η χρήση απαγορευμένων ουσιών διέγερσης (DOPING) ή η κατάχρηση φαρμάκων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και ως εκ τούτου παραβιάζει τον ίδιο τον στόχο του αθλητισμού. Στο πλαίσιο του ανταγωνιστικού αθλητισμού, το ντόπινγκ συμβολίζει την αντίθεση μεταξύ του αθλητισμού και των αξιών που παραδοσιακά αντιπροσώπευε, δηλαδή του ευ αγωνίζεσθαι και της ιδέας να ξεπεράσει κανείς τον εαυτό του μέσω της σωματικής προσπάθειας.

Οι πολυαθλητικοί σύλλογοι, όπως ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, σε συνεργασία με την EMCA (European Multisport Club Association – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Σωματείων) μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων. Κάθε σύλλογος πρέπει να προστατεύει τους αθλητές του, ιδιαίτερα τους νεότερους, από κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, όπως η χρήση ναρκωτικών. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε την ανάπτυξη στρατηγικών με εξειδίκευση στον τομέα του ντόπινγκ και του αθλητισμού, καθώς και την ανάπτυξη μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη μείωση/αποφυγή του ντόπινγκ, ειδικά σε νεαρούς αθλητές.

Αρμόδιος για την υποβολή της αίτησης και την εφαρμογή του προγράμματος είναι ο νομικός του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ Αλέξανδρος Αδαμίδης.

Ένα νέο ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινά για τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ.

 

Back to Top