Θέος: “Έρχονται θετικές εξελίξεις για τον Ηρακλή μέσα στο 2022”

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΓΣ για τον Ερασιτέχνη, το γηπεδικό και το θέμα της ομάδας μπάσκετ.

Ερασιτέχνης

Έναν μικρό απολογισμό του 2021 αλλά και του τι περιμένει για το 2022 έκανε στον Libero 107.4 ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, Φώτης Θέος. Μιλώντας στην εκπομπή «Persona non grata» υπογράμμισε πως το περασμένο έτος ήταν πολύ σημαντικό για τον Σύλλογο, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ, λέγοντας πως μόνο με ενότητα μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα και αυτός είναι ο στόχος του Γ.Σ. Ηρακλής. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο του συλλόγου σε συσπείρωση και στήριξη της προσπάθειας για να «γυρίσει σελίδα», μια που όπως τόνισε «το 2022 έρχονται καλές εξελίξεις για τον Ηρακλή».

Για το 2021 και το αν ήταν καλή χρονιά:

«Είναι μια χρονιά όντως που θα μείνει στην ιστορία, αφού σε αυτή δόθηκε λύση στα πολύ μεγάλα προβλήματα του Συλλόγου με τα παλιά χρέη. Στις 5/2/21 ψηφίστηκε παμψηφεί από όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου η διάταξη που ελευθερώνει τον Ηρακλή, και πλέον είμαστε σε ένα στάδιο ανασυγκρότητας, αφού μιλάμε για έναν νέο γυμναστικό σύλλογο. Είναι λοιπόν μια πολύ σπουδαία χρονιά για εμάς, αφού καταφέραμε και πετύχαμε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Ο Ηρακλής πλέον περνάει σε μια νέα εποχή με μόνο αισιόδοξα μηνύματα και στόχο να δουλέψουμε σκληρά και να φτιάξουμε ένα νέο σωματείο.

Για την ακίνητη περιουσία του συλλόγου και το γήπεδο:

«Από τη στιγμή που καταφέραμε και την προστατεύσαμε, τώρα το ζητούμενο είναι αν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Ο Ηρακλής είναι ένα πολύ πλούσιο σωματείο σε ακίνητη περιουσία. Έγινε κουβέντα πρόσφατα με φορείς της Πολιτείας και του Δήμου και της Περιφέρειας για αξιοποίηση και των δύο χώρων του συλλόγου, και φυσικά και για γήπεδο ποδοσφαίρου, που είναι κάτι που λείπει εδώ και 113 χρόνια απ’ τον Ηρακλή. Πρέπει να αποκτήσουμε γήπεδο, ανεξάρτητα αν είναι μεγάλο ή μικρό, αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε το δικό μας γήπεδο. Έτσι θα αποκτήσουμε την ταυτότητά μας, την έδρα μας και σιγά-σιγά θα δούμε και την αξιοποίηση των λοιπών εκτάσεων και δυνατοτήτων ώστε να αποκτήσουν όλα τα τμήματα του Ηρακλή το δικό τους σπίτι. Έτσι θα έχουμε και τα δικά μας έσοδα, όλα τα τμήματα και δε θα περιμένουμε να έρθει κάποιος για να βάλει τα χρήματά του και θα είναι ο σύλλογος να είναι αυτόνομος, θα μπορεί να προχωρήσει όπως πρέπει».

Για το τμήμα μπάσκετ:

«Γίνονται κάποιες διεργασίες στο θέμα του μπάσκετ, όντως εκεί αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόβλημα. Ως «ερασιτέχνης» παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όπου μπορούμε θα παρέμβουμε και πρέπει να παρέμβουμε, όπου κριθεί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη συμπεριφορά του μεγαλομετόχου, του κ.Δρακόπουλου, υπάρχει ένα τεταμένο κλίμα στην ατμόσφαιρα, δεν είναι όμως αυτή η διάθεσή μας, δεν θέλουμε να έρθουμε σε ολική ρήξη με την ιδιοκτησία αυτή τη στιγμή του τμήματος. Η προσπάθεια μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις, να δώσουμε στον μεγαλομέτοχο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ομάδα για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες περιπέτειες που φαίνονται για το τέλος της χρονιάς. Γίνεται μια προσπάθεια, θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε κάτι καλό. Με δεδομένη την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής με δεδομένα τα έσοδα που αναμένονται, πιστεύουμε ότι θα «βγει» η χρονιά, όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Για το αγωνιστικό δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει, υπάρχουν και οι τιμωρίες που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει».

Για το 2022:

«Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να είναι ο κόσμος κοντά στην ομάδα. Όσο υπάρχει ο κόσμος κοντά στην ομάδα δε θα υπάρχει πρόβλημα, μόνο με στήριξη και ενότητα, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το κακό παρελθόν των τελευταίων ετών. Είμαστε ανοικτός σαν σύλλογος, η πόρτα είναι ανοικτή σε όλους κάθε μέρα, πιστεύω ότι αξίζει στήριξης αυτή η προσπάθεια που κάνουμε, έρχονται, θεωρώ, καλές εξελίξεις πράγματα για τον Ηρακλή σε αυτή τη χρονιά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον πάμε μπροστά».

 

 

Back to Top