Νίκη-μισή… άνοδος

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ επικράτησε του Ερμή στο Ιβανώφειο με 96-87, έφερε τη σειρά για τα πλέι οφ στα… ίσα και τώρα η άνοδος έρχεται από το ΝΑΟ!

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Ημίθεος έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στον Ερμή Αγιάς, καθώς η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «κυανόλευκους».

Η ομάδα του Κώστα Μέξα επικράτησε σε ένα πολύ ωραίο ματς των θεσσαλών στο Ιβανώφειο με 96-87, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 για τα πλέι οφ που οδηγούν στην Α1, με την άνοδο πλέον να έρχεται απο το… ΝΑΟ!

Το ματς

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν ήταν καλός –αμυντικά- στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου (22-26).

Οι «κυανόλευκοι» έπρεπε και έσφιξαν την άμυνά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν σοβαροί στην επίθεση κι έτσι το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Κώστα Μέξα μπροστά στο σκορ (45-43).

Στην τρίτη περίοδο, ο ΗΡΑΚΛΗΣ βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επιθετική του λειτουργία, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν ακόμη και με τα… σόου του Κόμματου να σταματήσουν τον ρυθμό που είχε βρει ο Ημίθεος. Κάτι που δεν έγινε, με τον Κόμματο να αποβάλλεται, τον Ερμή να χάνει ένα χρήσιμο όπλο για την επιθετική του λειτουργία και τον ΗΡΑΚΛΗ να κλείνει στο +8 (72-64) το τρίτο δεκάλεπτο.

Σίγουρα τίποτα δεν είχε κριθεί και έτσι η τελευταία περιόδος αναμενόταν… δραματική. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο του αγώνα, μέχρι που οι φιλοξενούμενοι έκαναν 0-8 σερί και έφτασαν το ματς στον… πόντο (81-80). Οι «κυανόλευκοι»… ξύπνησαν αμυντικά και επιθετικά, μη δίνοντας περιθώρια στον Ερμή να πιστέψει σε κάποιο… θαύμα, έχτισαν και πάλι μια σημαντική διαφορά και κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα (96-87).

Έτσι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ισοφάρισε τη σειρά με τον Ερμή και πλέον η άνοδος θα έρθει από το Ιβανώφειο!

Εξαιρετική η παρουσία του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο «έκτος» παίκτης του ΗΡΑΚΛΗ έδωσε βροντερό παρών και την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Κώστα Μέξα για την επίτευξη του στόχου.

Πρωταγωνιστές από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ ήταν οι Σοκκ (25π), Κακαρούδης (20π), Αθανασούλας (16π) και Πολυτάρχου (12π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Κόμματος (22π), Λόλας (17π), Τσιλούλης (14π) και Τριανταφύλλου (10π).

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ είναι την ερχόμενη Πέμπτη (18/4) στις 17:00 στο Ιβανώφειο με τον Ιπποκράτη από την Κω.

Tα στοιχεία του αγώνα

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ   96-87

ΓΗΠΕΔΟ: Ιβανώφειο

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης, Παφίλης, Ταρενίδης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-26, 45-43, 72-64, 96-87

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Αγγελακόπουλος 5, Αθανασούλας 16, Σοκκ 25 (3), Ρουτκάουσκας 8, Πολυτάρχου 12 (1), Κακαρούδης 20 (1), Μπένας 2, Γιαννακίδης 2, Τζουγκαράκης 6, Καλαϊτζίδης, Αποστολίδης, Λιάπης

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Λίβανος): Τσιαμπαλής 8 (1), Τσιλούλης 14 (3), Σπυρόπουλος 6, Τζόλος 3, Κόμματος 22 (4), Τριανταφύλλου 10 (2), Ζιβάνοβιτς 6, Λάππας 1, Λόλας 17, Μηλιώνης, Βρεττάς, Τσούμας

Σχετικά Άρθρα

Back to Top