Σοβαρότητα και προσήλωση για τη διασφάλιση του στόχου

Μέχρι και να εξασφαλιστεί με ακρίβεια μαθηματικής λογικής η άνοδος, τίποτε δεν έχει τελειώσει για τον Ηρακλή…

Σαφέστατα η εκκίνηση του Ημίθεου στη διαδικασία των μπαράζ είναι η καλύτερη δυνατή. Δύο «καραμπινάτες» και πεντακάθαρες νίκες, μία εκτός έδρας στην πρεμιέρα και η άλλη επί του πιο ξεκάθαρου ανταγωνιστή για τα εισιτήρια της ανόδου, στέλνουν την «κυανόλευκη» ομάδα στη θέση του οδηγού στο συγκεκριμένο γκρουπ.

Όχι μόνο αυτό, βεβαίως. Στέλνουν, παράλληλα και το μήνυμα στους άλλους τρεις συνδιεκδικητές ότι το ένα εισιτήριο για τη Football League είναι «καπαρωμένο» και ότι θα πρέπει να παλέψουν για το δεύτερο.

Μέχρις εδώ, έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά από την απολύτως θετική εκκίνηση μέχρι τη μαθηματική διασφάλιση του στόχου, υπάρχει μια απόσταση, η οποία είναι κρίσιμη και – αν… «αυθαδιάσεις» γεμίζοντας με αφέλεια και χαλαρότητα – μπορεί να καταστεί καθοριστική.

«Από κύλικος έως χειλέων πολλά πέλει», έλεγαν οι σοφοί Αρχαίοι μας και πάντα κάτι ήξεραν παραπάνω από την πραγματικότητα της ζωής… Από το ποτήρι, δηλαδή, μέχρι το στόμα υπάρχει μεγάλη απόσταση… Πολύ σοφό. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφτασες στην πηγή θα πιεις νερό. Όχι, αν είσαι προπετής και ασόβαρος.

Κι επειδή αυτός ο φετινός Ηρακλής έχει δείξει εξαιρετικά σοβαρός, αποφασιστικός και στοχοπροσηλωμένος, ακριβώς με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να παραμείνει μέχρι τέλους της διαδικασίας, η οποία θα κρίνει την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Μέχρι να επέλθει η πολυπόθητη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου.

Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα, που περνά ο Σπύρος Μπαξεβάνος στην ομάδα και φρόντισε να το εκπέμψει από την αμέσως επομένη μέρα της σημαντικής, σε βαθμολογικό επίπεδο, νίκης επί του Βόλου. Ο κόουτς επιθυμεί να παραμείνουν εξίσου σοβαροί και αγωνιστικά συγκεντρωμένοι οι παίκτες του, ιδίως τώρα, που έχουν το ιδιαίτερο έργο της διαχείρισης της έδρας τους μπροστά τους.

Ο «Γηραιός» συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στο Καυτανζόγλειο, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα ακόμη βήμα υπεροχής και ένα ακόμη βήμα προς την άνοδο.

Και δεν θα ησυχάσει, αλλά και δεν πρέπει να ησυχάσει, αν αυτή δεν εξασφαλιστεί με απόλυτη ακρίβεια μαθηματικής επαλήθευσης…

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top