Διαβεβαίωση για υψηλής αξιολόγησης διαιτητές στα μπαράζ

Η ΚΕΔ διαβεβαίωσε ότι τους αγώνες ανόδου θα διευθύνουν διαιτητές επαγγελματικών κατηγοριών, με το «κυανόλευκο» διοικητικό επιτελείο να παραμένει σε εγρήγορση…

Παραμονές κάθε αναμέτρησης των τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, οι ιθύνοντες του Ηρακλή κοινοποιούσαν προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ το πάγιο αίτημά τους για ορισμό διαιτητή υψηλής αξιολόγησης, λόγω κρισιμότητας, καθώς τα αποτελέσματα θα καθόριζαν τον πρωταθλητή του Ομίλου.

Ενόψει του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ, οι διοικούντες της ομάδας είχαν εκ νέου επικοινωνία με τους αρμοδίους της διαιτησίας για τον ίδιο σκοπό και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες θα διευθύνουν διαιτητές των επαγγελματικών κατηγοριών. Δηλαδή διαιτητές, οι οποίοι διατηρούν παραστάσεις είτε από τη Super League, είτε – έστω – από τη Football League.

Θα πρόκειται δηλαδή για διαιτητές «υψηλής αξιολόγησης», οι οποίοι – θεωρητικά τουλάχιστον – και ποιο ικανοί να κρίνουν και να «κουμαντάρουν» μια καθοριστική αναμέτρηση υψηλού στόχου θα είναι και θα διατηρούν το ισχυρό προσωπικό κίνητρο της επαγγελματικής ανέλιξής τους στο χώρο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στα play off η παρουσία αξιολογημένης διαιτησίας θα είναι μόνιμη, στη Μίκρα παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα, προκειμένου να μη βρεθούν προ «δυσάρεστης έκπληξης» στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς μία κακή διαιτητική παρουσία, έστω και σε μία από τις έξι αναμετρήσεις, μπορεί να κρίνει την υπόθεση της ανόδου…

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top