“Ντεφορμέ”, για τρίτο παιχνίδι…

Αρχίζει να πείθει περί αγωνιστικής κάμψης ο Ηρακλής, μετά τη συνέχιση των «σφιχτών» εμφανίσεων…

Στον αγώνα με την Καρδία ήταν οι πολλαπλές απουσίες στη θέση του αμυντικού μέσου, που οδήγησαν σε μία απορρύθμιση του βασικού σχήματος, σε μία εμφάνιση «χαμηλών πτήσεων» και μία νίκη με οριακό τρόπο.

Στην Πολίχνη, όλα αποδόθηκαν στο κακό κλίμα και στην προϊούσα φθορά στο εσωτερικό της ομάδας, με την απόφαση της απομάκρυνσης του προπονητή και της πρόσληψης αντικαταστάτη να ελπίζεται ότι θα είναι το στοιχείο – κλειδί, το οποίο θα προσφέρει λύσεις.

Πλέον, μπορούμε – απλούστατα – να κάνουμε λόγο για μια χαρακτηριστική περίπτωση ντεφορμαρίσματος. Αυτό, που στον ομαδικό αθλητισμό αποκαλείται «κοιλιά». Όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μέσα από την αγωνιστική δραστηριότητα του Ηρακλή οδηγούν στο συμπέρασμα περί αγωνιστικής κάμψης.

Το «τρένο» των προηγούμενων (προ Καρδίας) αγωνιστικών, που έσπευδε ασταμάτητο να «καταπιεί» τον αντίπαλο και δεν του επέτρεπε να πάρει ανάσα με τις αλλεπάλληλες κλασικές ευκαιρίες, που δημιουργούσε, συνιστώντας διαρκή απειλή για το αντίπαλο τέρμα, έδωσε τη θέση του σε μία ομάδα, η οποία θέλει, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ…

Χωρίς φαντασία και λύσεις

Στο ίδιο σκηνικό πρωταγωνίστησε και στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Νάουσα ο «Γηραιός», καθώς απέναντι στην πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη και το οργανωμένο πρέσινγκ μισού γηπέδου των φιλοξενουμένων, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, ώστε να πείσει για την κατάκτηση της νίκης, δεν είχε φαντασία και δεν δημιούργησε – ποτέ – έστω και μία κλασική ευκαιρία για γκολ, εξαιρουμένων των δύο τερμάτων που πέτυχε.

Το καλό παιχνίδι της πάσας στον μεσοεπιθετικό χώρο, το οποίο έφερνε διαρκώς σε θέση βολής, κυρίως τον Ρόβα, αλλά και άλλους της μπροστινής γραμμής, ανήκει στο παρελθόν, όσον αφορά στους αγώνες με Καρδία, Μακεδονικό και Νάουσα…

Ευτυχώς που ήταν ο Βοσνιάδης και το «buzzer beater»…

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, στη φάση του 79΄, με την εντυπωσιακή επέμβασή του, μετά από τη δεύτερη στατική φάση στην οποία απείλησε η Νάουσα και το «χρυσό» γκολ του Παντελή Κρυστάλλη, έσωσαν την Ημίθεο από μία οδυνηρή «γκέλα».

Τα «τρίποντα» αποτελούν προϋπόθεση για την κατάκτηση της πρωτιάς και – έστω και έτσι – η νίκη είναι πολύτιμη.

Πολλή δουλειά από τον κόουτς

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, προφανέστατα θέλοντας να κρατήσει ψηλά το ηθικό της ομάδας, δήλωσε ότι ο Ηρακλής είχε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι με νικητήριο γκολ, πριν αυτό του Κρυστάλλη.

Αυτό, βεβαίως, για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, δεν ανταποκρίνεται στην κακή πραγματικότητα της χθεσινής «κυανόλευκης» εμφάνισης. Πάντως, ο νέος προπονητής έχει μπροστά του πολλή και εντατική δουλειά, προκειμένου από την προσεχή αγωνιστική η ομάδα να συναντηθεί με τον πραγματικό αγωνιστικό εαυτό της.

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top