Παρέμβαση Καράογλου στην ΕΠΟ: “Εδώ και τώρα wild card για SL2 στον Ηρακλή!”

Ο Ηρακλειδέας πολιτικός ασκεί πίεση στην Ομοσπονδία για να πετύχει αυτό, που ο Σύλλογος δικαιούται: αυθεντικός Ηρακλής, στη νέα δεύτερη επαγγελματική κατηγορία… – Σε εξέλιξη επαφές του με τον πρόεδρο και παράγοντες της ΕΠΟ…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Θόδωρος Καράογλου βρίσκεται ήδη σε επαφές με το προεδρείο της ΕΠΟ για το θέμα της άμεσης αποκατάστασης του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, μέσω wild card.

Το δελτίο Τύπου, το οποίο αφορά στις πρώτες κινήσεις του Θόδωρου Καράογλου για το συγκεκριμένο ζήτημα:

Να δοθεί «wild card» στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή ώστε τη νέα χρονιά να αγωνιστεί στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία που θα δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League και με αυτόν τον τρόπο να αποκατασταθεί εν μέρει η αδικία που συντελέστηκε διαχρονικά εις βάρος του «Γηραιού», ζήτησε από την ΕΠΟ ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή έχει δημιουργήσει ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας συνθήκες που σπανίζουν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

«Καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο προτρέπω την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εξετάσει την έκδοση wild card για τον Ηρακλή, ώστε από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και έτσι να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στη φυσική του θέση, που δεν είναι άλλη από τα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου». Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, «το αξίζει και το δικαιούται».

Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς που βοήθησαν τον Γυμναστικό Σύλλογο του Ηρακλή να αναγεννηθεί, ενώ χαρακτήρισε «άδικους» τους τρεις υποβιβασμούς της ποδοσφαιρικής ομάδας των «κυανόλευκων».

«Το 1980 υποβιβάστηκε άδικα για μια υποτιθέμενη υπόθεση δωροδοκίας για την οποία δικαιώθηκε δικαστικά. Το 2011 για χρέη ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ήταν ρυθμισμένα και εξοφλήθηκαν μέχρι ευρώ από τον τότε Πρόεδρο της ΠΑΕ και το 2017 επίσης για χρέη 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία επίσης είναι ρυθμισμένα και επίσης εξοφλούνται» επισήμανε.

Αναφορικά με το Νομοσχέδιο, ο κ. Καράογλου σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για έναν αθλητισμό που θα αφορά τους πολλούς και κυρίως τις επόμενες γενιές. Όπως είπε: «Βάζουμε τάξη στον αθλητισμό, καθιστούμε κυρίαρχη τη διαφάνεια και καταπολεμούμε τις παθογένειες που τον ταλάνιζαν. Πλέον κάθε αθλητής αποκτά ισχυρή φωνή και μαζί της δικαιώματα που έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Θετική ψήφος στο Νομοσχέδιο είναι θετική ψήφος στην πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού».

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top