“Θα πατήσετε τη σκανδάλη;…”

Έκφραση αγανάκτησης με νέα επιστολή της επιτροπής ποδοσφαιριστών της Γ΄ Εθνικής, στην οποία μετέχει και ο αρχηγός του Ηρακλή, Νίκος Πουρτουλίδης.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Η επιστολή των ποδοσφαιριστών της Γ΄ Εθνικής για το μείζον θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος:

«29η Ιανουαρίου 2021:

Θα πατήσετε την σκανδάλη ή θα αφοπλίσετε τελικά;

Δυστυχώς, η πανδημία του Covid-19 που βιώνει όλος ο πλανήτης είναι πλέον συνυφασμένη και εδραιωμένη με την καθημερινότητα μας, αποτελώντας ακόμα μια τραγική νέα τάξη δεδομένων, και παρόλο που δεν έχουμε ακόμα βιώσει εξ ολοκλήρου στο πετσί μας το τεράστιο μέγεθος των απερίγραπτων αρνητικών συνεπειών της που θα επιφέρει στο μέλλον σε πολυμορφικό επίπεδο, ταυτόχρονα όμως, μας υποχρεώνει να πορευτούμε μαζί της, σε κάθε πτυχή της ζωή μας. Αυτή η θλιβερή ‘’συμβίωση’’ όμως, απαιτεί αποφάσεις και μέτρα που ναι μεν θα δίνουν καθολική προτεραιότητα εμπράκτως στην διαφύλαξη της υγείας των πολιτών αλλά με αξιοκρατική, ισότιμη, δίκαιη και βασισμένη σε κάθε λογής αντικειμενική και ανεξάρτητη επιστημονική αξιολόγηση ώστε όλοι να εισπράττουμε το αίσθημα του δικαίου, πέραν του πρωταρχικού στόχου που δεν είναι άλλη από την ανθρώπινη ζωή.
Γιατί, ναι μεν η ανθρώπινη ζωή αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα, αλλά όχι με την έννοια του ‘’υπάρχω’’, αλλά του ‘’Ζω’’!

Οφείλουμε λοιπόν, να μην συμβιβαστούμε με την ψευδαίσθηση του να ‘’υπάρχουμε’’ , έτσι απλά, ώστε να καταγράφουμε μόνο τις ώρες, μέρες που περνούν μέχρι να επέλθει το τέλος της εν λόγω καταγραφής, αλλά να ΖΗΣΟΥΜΕ την κάθε στιγμή μας με τον ‘’πλούτο’’ που της αναλογεί ! Βάση αυτού, πριν λίγο καιρό, όλοι εμείς που ‘’υπηρετούμε’’ τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και συγκεκριμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές των εκάστοτε Ερασιτεχνικών Σωματείων ανά την Ελλάδα, ορθώσαμε το ‘’ανάστημα’’ μας μέσω του λόγου μας, βγάζοντας μια ύστατη ‘’κραυγή αγωνίας’’ ώστε όλοι εσείς που εμπλέκεστε με τον Αθλητισμό (και ειδικότερα με αυτό, που μόνο στα χαρτιά, ονομάζεται Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, αφού ‘’βαδίζει’’, διαμορφώνεται αλλά και στη ουσία τελείται σε επαγγελματικά πρότυπα ) να μπαίνατε στην διαδικασία να μας ανακοινώσετε ξεκάθαρα και με συγκεκριμένο πλάνο στο τι μέλλει γενέσθαι ώστε ο καθένας από εμάς να διαχειριστεί σε μια σταθερή βάση, το ζοφερό μέλλον του, αφού ένα σημαντικό ποσοστό πλειοψηφίας του Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ‘’ζει’’, αυτός αλλά και η οικογένεια του συνάμα, αποκλειστικά και μόνο με το εισόδημα που του προσφέρει το Αθλητικό Σωματείο που αγωνίζεται, και που εδώ και τρεις μήνες είναι άνεργος και ξεκρέμαστος χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, χωρίς πότε να έχει μπει σε αναστολή, ο οποίος φλερτάρει εντονότατα πλέον με την εξαθλίωση !

Επιπροσθέτως, διακυβεύεται ακόμα και η ψυχική του ισορροπία για τον απλούστατο λόγο, ότι ο Αθλητισμός γενικότερα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Σωματικής αλλά και τις Ψυχικής υγείας που με τέτοιες αναβλητικές και προκλητικά ανισότιμες (ανύπαρκτες) ‘’αποφάσεις’’ σας, τον κατακεραυνώνεται , τον καταρρακώνεται με τον πιο αναίσχυντο, άδικο και μη αξιοκρατικό τρόπο !  Με απόγνωση αλλά και μια μικρή ελπίδα προσδοκούσαμε την ανάσταση αλλά και την ανάταση του δύσμοιρου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με αξιοκρατία αλλά και ισοτιμία όπως προαναφέραμε.  Αντί αυτού όμως, συνεχίζουμε να βιώνουμε ένα παροιμιώδες Θέατρο του Παραλόγου που ακόμα και ο Αριστοφάνης (μέγιστος κωμικός της αρχαιότητας) αλλά και ο Αισχύλος (μεγάλος τραγωδός της Αρχαίας Ελλάδας) θα το ζήλευαν αλλά και θα αποτελούσε μοναδική πηγή έμπνευσης για αυτούς, με όλες αυτές τις αναβολές που εξελίσσονται πλέον σε περίγελο και έχουν ήδη οδηγήσει την υπομονή μας, σε υπό το μηδέν καταστάσεις !!!

Εκτίθεστε όλοι εσείς που κρατάτε τα κλειδιά του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στα χέρια σας και εκτίθεστε με τον πιο φαιδρό τρόπο από την στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε προκλητικά την βαρύνουσα σημασία της υπόστασης όλων εκείνων των εναπομεινάντων Ερασιτεχνικών Σωματείων , που όπως ήδη τονίσαμε, αποτελούν την ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ της ποδοσφαιρικής ελίτ, που τόσο ιδιοτελώς και μονομερώς εξυπηρετείτε!  Πως είναι δυνατόν λοιπόν, να υποτιμάτε τόσο ξεδιάντροπα την νοημοσύνη μας, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ίχνος ευθιξίας ώστε να δοθεί το πράσινο φως για να πατήσουμε ξανά το ‘’χορτάρι’’ το συντομότερο δυνατό, πώς είναι δυνατόν να μην έχετε ήδη σκύψει με ευλάβεια και στο δικό μας πολύ ευαίσθητο κομμάτι το οποίο συνεπάγεται με το ‘’οξυγόνο’’ και τα ‘’θεμέλια’’ του Αθλητισμού γενικότερα, πόσο μάλλον όταν πλέον υπάρχουν επίσημες και θεσμικές διαβεβαιώσεις, για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ και στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ γενικότερα (με όλες εκείνες τις πρέπουσες λεπτομέρειες και προεκτάσεις του φυσικά) καθώς και για υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID 19 από διαπιστευμένα εργαστήρια πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις/αγώνες, ειδικότερα!

Αναρωτιόμαστε βαθύτατα πλέον, γιατί δεν λαμβάνουμε με συνοπτικές διαδικασίες την έγκριση των λοιμωξιολόγων για την άμεση επανεκκίνηση των προπονήσεων μας, ώστε να τελειώσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (παρ ’όλο που δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική πίεση επ’ αυτού) το Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής για όλους τους ομίλους.
Για ποιον/ους λόγο/ους λοιπόν, οδηγούμαστε σε όλο αυτό το φαιδρό μπαράζ αναβολών για την εν λόγω έγκριση ή μη?  Υπάρχει κάτι ή κάποιοι που κρύβονται ή πιέζουν για κάτι διαφορετικό από αυτό που επιτάσσει η λογική αλλά και η ισοτιμία ? Ρητορικές οι ερωτήσεις ! Και στην περίπτωση που δεν δοθεί τελικά το ‘’πράσινο φως’’ (κάτι που ούτε η φαντασία αρνείται να δεχθεί ότι θα συμβεί), παρόλο τις προαναφερθέντες διαβεβαιώσεις περί υγειονομικού πρωτόκολλου με όλες τις προεκτάσεις του, που θα σας εκθέσει ανεπανόρθωτα αν τυχόν δώσετε ‘’κόκκινη σήμανση’’, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και φυσικά απαίτηση μας, να διαβάσουμε τα πρακτικά αλλά και τις επιστημονικές τοποθετήσεις / επιχειρήματα που ενδεχομένως να τελεσιδικήσουν σε μια τέτοια απόφαση !

Εκτίθεστε λοιπόν κύριοι μέρα με την μέρα, για τις μονομερείς και ιδιοτελείς αποφάσεις σας, που μόνο ουσιαστική μερίμνα για την υγεία του πολίτη δεν αποδεικνύουν, από την στιγμή που σχεδόν πλέον τα πάντα είναι ‘’ανοιχτά’’, με πλήθος κόσμου να ερωτοτροπεί με τον ιό (άπειρα τα παραδείγματα που βλέπουν και διαβάζουν τα ματάκια μας εδώ και τόσους μήνες με αποκορύφωμα τις εικόνες των τελευταίων ημερών από ‘’στοιβαγμένα πλήθη’’) χωρίς καμία ουσιαστική δικλίδα υγειονομικής προστασίας, αφήνοντας τελευταίο και βαριά λαβωμένο τον Ερασιτέχνη αθλητή/ποδοσφαιριστή να ψυχορραγεί χωρίς ίχνος ελέους.

Λάβετε υπόψη σας όμως, ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την ανυπέρβλητη κοροϊδία και ταυτόχρονα απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την παρωδία χωρίς κάποια περαιτέρω αναβολή από αυτήν, της 29ης Ιανουαρίου του 2021
Είναι πλέον πασιφανές, ότι εκτός των άλλων, δολοφονείται ΚΑΙ το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο . . . . απομένει μόνο να δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πατήσουν την σκανδάλη ή θα προσφέρουν μια ελπιδοφόρα σανίδα σωτηρίας σε ότι πιο υγιές διαθέτει το Αθλητικό ιδεώδες.

Με την σύμφωνη αλλά και σύσσωμη γνώμη και θέση ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών από ΟΛΟΥΣ τους Ομίλους της Γ’ Εθνικής.

*** Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για ακόμα μια φορά, τον πιο ρομαντικό ΟΠΑΔΟ των Ελληνικών γηπέδων που βοήθησε στα μέγιστα για την σύνταξη της εν λόγω ανακοίνωσης και όχι μόνο.

*** Προσυπογράφουν εξ‘ αυτών, ως εκπρόσωποι των όλων, οι κάτωθι ποδοσφαιριστές:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΒΕΡΤΖΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΑΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΤΕΝΙΖ ΜΠΑΙΚΑΡΑ
ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ».

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top