Η ιστορική αναδρομή στις αναμετρήσεις με τον Ιωνικό (pics+docs)

Μονομαχία με αρκετό παρελθόν στο Κλειστό του Πλάτωνα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το αφιέρωμα της σελίδας Η Ιστορία του Ηρακλή στο Μπάσκετ:

O Ιωνικός ήταν ο τελευταίος αντίπαλος που είδε ο κόσμος του Ηρακλή στο Ιβανώφειο πριν την πρώτη καραντίνα! Συνολικά 29 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο Ιωνικός Νικαίας και ο Ηρακλής (οι 23 στην Α΄Εθνική) με τον Ηρακλή να έχει 19 νίκες (14-9 στην Α Έθνική). Εκτός έδρας ο Ηρακλής έχει παίξει σε 13 αγώνες με τον Ιωνικό και έχει κερδίσει τους 4. Στην Α’ Εθνική το σκορ είναι 3-8 υπέρ του Ιωνικού.

Η μεγαλύτερη νίκη του Ηρακλή στη Νίκαια έγινε στις 31/1/1987 όταν και το σύνολο του Μιχάλη Γιαννουζάκου διέλυσε τον Ιωνικό με 96-115. Τα δεκάλεπτα ήταν 17-26, 43-65, 61-90, 96-115. Στον αγώνα αυτό ο Ηρακλής αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Πιλαφίδη αλλά με τους Γκιουζέλη και Παπαδόπουλο να είναι κυρίαρχοι κάτω απ’ τα καλάθια και τους Τουκμενίδη και Τσουμή να σκοράρουν με άνεση ο Ηρακλής έφτασε τους 65 πόντους στο ημίχρονο! Οι προσπάθειες του Ιωνικού έπεσαν στο κενό και στο 2ο ημίχρονο καθώς ο Μάντης άντεξε την πίεση σ’ όλο το γήπεδο ενώ πολύ θετική εμφάνιση έκανε και ο Παναγιωτίδης. Με τη νίκη αυτή, ο Ηρακλής αντί να τον φτάσει ο Ιωνικός στη βαθμολογία αποσπάστηκε 2 βαθμούς απ’ την ομάδα της Νίκαιας και παρέμεινε στην 4η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ιωνικός (Μπολάτογλου): Αλεξανδρίδης 15, Αντωνίου 10 (1), Μπίλιας 16, Πετρίδης 22 (1), Λαουτάρης, Περτέσης 18 (1), Καλαφατάκης 10, Κατσικάρης 3 (1), Λαζάρου 2, Μπαρμπαγιάννης.

Ηρακλής (Γιαννουζάκος): Δ. Παπαδόπουλος 22, Τουκμενίδης 30, Τσουμής 24, Αλεξανδρής, Γκιουζέλης 15, Παναγιωτίδης 13, Μάντης 10 (2), Κουματσιώτης, Τζάμος 1, Κανδυλιάρης.

Ο αγώνας αυτός ήταν και η τελευταία φορά που έπαιξε ο Ηρακλής στο κλειστό του Πλάτωνα στα πλαίσια της Α’ Εθνικής. Στο ρόστερ των 2 ομάδων διακρίνουμε πολλούς μετέπειτα προπονητές όπως οι Καλαφατάκης, Κατσικάρης και Αλεξανδρής ενώ στον Ηρακλή έπαιζε ο πατέρας του τωρινού μας αθλητή Γιώργου Γκιουζέλη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top