Λειβαδιώτης: “Έτοιμος για το βήμα παραπάνω ο Ηρακλής”

Η θέση του κόουτς του Κεραυνού για τη διπλή αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ημίθεο.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η συνέντευξη του Χριστόφορου Λειβαδιώτη στο basketplus.gr:

Αρχικά ανέφερε:

Είναι μία πολύ δύσκολη κλήρωση για εμάς. Ο Ηρακλής τα τελευταία δύο χρόνια έχει μία πολύ καλή ομάδα. Και στην Α2 όταν ανέβηκε, ενώ και φέτος έκανε μία αρκετά καλή χρονιά επιστρέφοντας στην Α1. Φέτος θεωρώ ότι είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα παραπάνω και στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για το πως περιμένει ο Κεραυνός την σειρά με τον Ηρακλή:

Πέρυσι η ομάδα έφτασε πολύ κοντά για να μπει στους ομίλους. Μετά την πανδημία όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα και κάθε ομάδα θα δικαιούτε τριες ξένους αντί για έξι που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε αποφασίσει και εμείς ότι θα δώσουμε χρόνο στους Κύπριους και τους Ελληνοκύπριους.

Για τον στόχο του Κεραυνού:

Φέτος είναι η πιο δύσκολη χρονιά. Τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα αγωνιζόταν με έξι Αμερικανούς. Φέτος θα παίξουμε μόνο με τρεις στην Ευρώπη. Αυτό μας κάνει το έργο μας πολύ πιο δύσκολο. Θέλαμε όμως να αγωνιστούμε στην Ευρώπη σαν μία παραδοσιακή ομάδα, αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι και στο Ελληνιικό πρωτάθλημα.

Για το ότι θα παίξουν σε ένα θρυλικό γήπεδο όπως το Αλεξάνδρειο:

Εμείς στην Κύπρο μεγαλώσαμε με το Ελληνικό μπάσκετ. Και σαν προπονητές, και ξέρουμε πολύ καλά τι είναι το Αλεξάνδρειο, τι είναι το Ιβανώφειο. Γήπεδα που βλέπαμε και από τα χρόνια που μεγαλουργούσε ο Άρης, αλλά και ο Ηρακλής που έκανε αξιοζήλευτες Ευρωπαίκές πορείες στο Ιβανώφειο.

Για το αν θα ήθελαν να υπάρχει κόσμος για να δουν από κοντά την ατμόσφαιρα των φίλων του Ηρακλή:

Αναμφισβήτητα. Αυτό ιντριγκάρει όλους τους πάικτες, τους προπονητές, τους καλαθοσφαιριστές. Ο Ηρακλής έχει ένα πολύ θερμό κοινό. Παρακολουθούσα τα παιχνίδια του Ηρακλή στην Α2, ήταν εντυπωσιακό το τι ατμόσφαιρα δημιουργούσε ο κόσμος. Με τις κατάλληλες συνθήκες θέλουμε να υπάρχει κόσμος.

Για το αν θεωρεί ότι πρέπει και η Ελλάδα να ακολουθήσει μία λογική σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν οι ξένοι:

Στην Κύπρο που έγινε θεωρώ ότι ήταν μία ακραία απόφαση. Από τους έξι ξένους να πας στους πέντε έχει λογική, το να πας στους τρεις είναι μία ακραία απόφαση. Όσον αφορά την Ελλάδα θεωρώ ότι κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει από τους έξι στους πέντε ξένους. Υπάρχουν καλοί Έλληνες καλαθοσφαιριστές, και με αρκετές ομάδες που δεν θα παίξουν στην Α1 θα υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην αγορά. Θα μπορούσε από τους έξι ξένους να πάει στους πέντε η Ελληνική Α1.

Για το που μπορεί να φτάσει το Κυπριακό μπάσκετ:

Περάσαμε τα τελευταία χρόνια μία “ξενομανία” που κάθε ομάδα είχε 8 και 9 ξένους που δεν βοήθησε την προηγούμενη γεννιά. Τώρα είναι λίγοι οι καλοί Κύπριοι. Η δική μου η ομάδα έχει καλούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Θεωρώ ότι με αυτήν την απόφαση θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους Κύπριους και μακάρι να δημιουργηθεί ένας κορμός για την Εθνική ομάδα αλλά και τους συλλόγους που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top