Ιάκομπ: “Να επιστρέψει σύντομα ο Ηρακλής – Περήφανος, που ήμουν στην ομάδα”

Ο βετεράνος Ρουμάνος σέντερ φορ δεν ξεχνά το πέρασμά του από το Ημίθεο και αναφέρεται στον Νικολάε Ντίκα, ο οποίος είναι πλέον ασίσταντ κόουτς στην Εθνική Ρουμανίας.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η μέσω skype συνέντευξη του Βικτοράς Ιάκομπ, το βίντεο της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στο novasports.gr:

Το ραντεβού κλείστηκε, η τεχνολογία βοήθησε και μέσω skype η απόσταση εκμηδενίστηκε. Ο Βικτοράς Ιάκομπ μίλησε στο Novasports.gr από τη Ρουμανία και η συζήτηση πήγε σε πολλά θέματα. Ο Ρουμάνος είχε έρθει στην Ελλάδα για τον Ηρακλή και εκεί έκανε τα πιο παραγωγικά του παιχνίδια παίζοντας δύο σεζόν. Στην Ελλάδα έπαιξε επίσης και στον Αρη και στη Νίκη Βόλου.

Ο Ιάκομπ θυμήθηκε τα χρόνια του στην Ελλάδα. Μίλησε για τον Ηρακλή εκεί όπου μεταγράφηκε μετά από εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας, Όλεγκ Προτάσοφ.

Στον Ηρακλή έπαιξε μαζί με τον Νικολάε Ντίκα. Όλοι μαζί είχαν συνεργαστεί και στη Στεάουα Βουκουρεστίου κάνοντας σπουδαία πράγματα και εκτός από τους εγχώριους τίτλους είχαν φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Ντίκα τώρα είναι στην Εθνική Ρουμανίας, άμεσος συνεργάτης (σχετική η παρακάτω φωτογραφία) του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Μιρέλ Ραντόι. Και αυτοί ήταν συμπαίκτες στη Στεάουα.

Ο Μιρέλ Ραντόι και ο Νικολάε Ντίκα

Ο Ιάκομπ λέει για τον Ντίκα ότι: “Είναι ο β’ προπονητής στην Εθνική Ρουμανίας μαζί με έναν ακόμη φίλο μου, τον Μιρέλ Ραντόι. Ελπίζουν να πάνε καλά και ελπίζω να τους βοηθήσω κι εγώ σε ό,τι θέλουν μιας και ήμασταν μαζί στη Στεάουα. Και για να τους βοηθήσω και από το άλλο πόστο μου, αυτό που ακολουθώ τώρα”.

Ο Ιάκομπ έχει κάνει ένα νέο βήμα στην επαγγελματική του καριέρα και μας μίλησε για αυτό. Με τα αδέρφια του (τρεις αδερφές και ένας αδερφός) σε μια άκρως αθλητική οικογένεια (ενασχόληση με το χάντμπολ σε υψηλό επίπεδο) έχουν ιδρύσει εταιρεία που ασχολείται με τον μάνατζμεντ παικτών και γενικώς την οργάνωση αθλητικών συλλόγων σε διάφορα επίπεδα. Με τον Βικτοράς να παρακολουθεί σχετικά μαθήματα στη Σχολή της Μπαρτσελόνα.

“Σύντομα ο Ηρακλής στην Α’ Εθνική” 

Ο Ιάκομπ είπε για τον Ηρακλή τα εξής: “Μια ομάδα με ιστορία. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο και το έκανα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα εκεί. Ξέρω τώρα ότι είναι σε χαμηλές κατηγορίες. Ελπίζω να είναι σύντομα στην Α’ Εθνική”.

Ο Βικτοράς Ιάκομπ

Πρόσθεσε: “Όταν πήγα στον Ηρακλή προπονητής ήταν ο Προτάσοφ. Ήταν ο πρώτος λόγος για να πάω στον Ηρακλή. Μου μίλησε για την ομάδα, για την ιστορία της και τους στόχους και αποφάσισα να πάω στον Ηρακλή”.

Συμπληρώνει: “Ήμασταν καλή ομάδα με καλούς παίκτες και ξένους και Έλληνες με φιλοδοξίες. Είχαμε στόχους που θέλαμε να πετύχουμε και είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Και τα γκολ που πέτυχα φυσικά με κάνουν χαρούμενο”.

Για τον κόσμο είπε: “Είναι πάντα στο μυαλό μου και τους θυμάμαι. Είμαι μαζί τους και ελπίζω να ξαναβρεθούμε σε ένα παιχνίδι Α’ Εθνικής”.

Το τελευταίο ντέρμπι με υπογραφή Ιάκομπ

Ο Ρουμάνος επιθετικός έχει πετύχει ένα γκολ σε ένα παιχνίδι που ο χρόνος του έδωσε μια ξεχωριστή σημασία. Είναι το παιχνίδι Αρης-Ηρακλής, 0-1, στις 5 Μαρτίου 2011.

Το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Ιάκομπ στο 87’  με τον ίδιο να μπαίνει ως αλλαγή στη θέση του Επαλέ στο 83’.

Εκείνο το παιχνίδι έμελλε να είναι είναι το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα σε ένα από τα κλασικά ζευγάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης, εκείνο το γκολ αυτό αποτέλεσε το τελευταίο του Ιάκομπ στο πρωτάθλημα της Α εθνικής.

“Τέτοιες ομάδες θα πρέπει να δίνουν πάντα παιχνίδια ντέρμπι”

Για εκείνο το παιχνίδι είπε: “Ήταν πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι. Γεμάτο γήπεδο όπως είναι φυσιολογικό αφού ήταν ντέρμπι. Μπήκα στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή και πέτυχα το νικητήριο γκολ. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το ντέρμπι”.

Και πρόσθεσε: “Κανείς δεν περίμενε ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Δύο ιστορικές ομάδες και τέτοιες ομάδες θα πρέπει να δίνουν πάντα παιχνίδια ντέρμπι”.

Γενικώς θυμάται τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Λέει: “Ήταν ωραία, η πόλη είναι όμορφη και έκανα φίλους εκεί. Κρατώ και τώρα επαφές με πολύ κόσμο”.

Η εταιρεία Ιάκομπ 

Ο Ιάκομπ ασχολείται τώρα με το αθλητικό μάνατζμεντ. Μαζί του είναι οι τρεις αδερφές του και ο ένας αδερφός. Τα αδέρφια έπαιξαν χάντμπολ.

Οι αδερφές του Βικτοράς Ιάκομπ

Η Μαρία Ιάκομπ έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης κατακτώνας το Challenge Cup, το 2011 με τη γαλλική, Mios Biganos. Η Μόνικα Ιάκομπ εκτός από τη Ρουμανία έπαιξε και αυτή χάντμπολ στη Γαλλία, στην Τουλούζ. Η Λουίζα και αυτή ήταν αθλήτρια του χάντμπολ ενώ ο αδερφός τους, ο Ιουλιάν μετά την ενασχόλησή του με το χάντμπολ έγινε διαιτητής.

Μαθητής στο Johan Cruyff Institute

Ο Ιάκομπ θήτευσε στο Johan Cruyff Institute, με έδρα τη Βαρκελώνη, σε θέματα Football Business και Sports Management. Παρακολουθεί επίσης τη Σχολή Προπονητών στο Βουκουρέστι.

“Το Ινστιτούτο είναι μεταξύ των τριών πρώτων Ακαδημιών στον κόσμο του ποδοσφαίρου και πήγα εκεί γιατί ήθελα να περάσω σε ένα άλλο επίπεδο από αυτά που ήξερα μέχρι τώρα για το ποδόσφαιρο”, έχει πει ο Ιάκομπ.

Ο Γιόχαν Κρόιφ τη συγκεκριμένη σχολή την είχε ανοίξει το 1999 στο Άμστερνταμ και μετά ακολούθησαν η Βαρκελώνη, το Μέξικο Σίτι, η Στοκχόλμη, η Γιόχορ στη Μαλαισία και η Λίμα.

Επίσης ο Ιάκομπ έχει και μια ποδοσφαιρική Σχολή για μικρά παιδιά τη “Victoraș Iacob Football School” η οποία μεταξύ άλλων συνεργάζεται

με την ποδοσφαιρική Ακαδημία “Gheorghe Hagi”, της μεγάλης προσωπικότητας του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: novasports.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top