Ο “δικός μας”, Στιβ Μπάκναλ

Ένα αφιέρωμα στον Βρετανό, που αγαπήθηκε και αγάπησε στον μπασκετικό Ημίθεο.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μολονότι η φράση “Βρετανός μπασκετμπολίστας” είναι λίγο παρεξηγημένη εν γένει, από τα “σπλάχνα” του βρετανικού μπάσκετ βγήκαν κάποιοι αρκετά καλοί παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και τις ελληνικές ομάδες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Steve Bucknall.

Ο Άγγλος Swingman (SG/SF) ξεκίνησε την καριέρα του στην Crystal Palace το 1983 σε ηλικία 17 ετών, με την οποία κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους. Από το 1985 μέχρι το 1989 φοίτησε στο πανεπιστήμιο του North Carolina, έχοντας 13.5 πόντους μάλιστα την τελευταία του χρονιά όταν και δήλωσε συμμετοχή για το NBA Draft. Μολονότι δεν επιλέχτηκε, έδειξε καλό πρόσωπο στις προπονήσεις του καλοκαιριού και κατάφερε να κλείσει συμβόλαιο με τους Los Angeles Lakers όπου ωστόσο δεν έπαιξε πολύ.

Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Sunderland, ενώ το πρώτο του καλό συμβόλαιο στην Ευρώπη το βρήκε στην Στουτγάρδη ενώ δύο χρόνια έπαιξε στο Γαλλικό πρωτάθλημα σε ASVEL και Le Mans. Επέστρεψε και πάλι πίσω στην Αγγλία, μέχρι που το 1996 ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας για χάρη του Ηρακλή.

Στον Γηραιό αγωνίστηκε μέχρι το 1998 και ήταν πολύ αγαπητός από τους φίλους της ομάδας. Μετά από ένα μικρό πέρασμα από Ιταλικές ομάδες (Fabriano στην Α2 και Reggio Calabria) θα αγωνιστεί από το 1999 μέχρι το 2001 με τους London Towers που βρίσκονταν σε άνοδο ενώ θα αγωνιστεί ακόμα και στην Ευρωλιγκα έχοντας 15 πόντους ανά αγώνα.

Το 2001 θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Άρη όπου σημείωνε κάτι λίγο πάνω από 7 πόντους, ενώ μετά από μια ενδιάμεση σεζόν και πάλι στην Αγγλία θα επιστρέψει στον αγαπημένο του Ηρακλή όπου θα μείνει άλλα δύο χρόνια μέχρι το 2004. Την επόμενη σεζόν έπαιξε στην Αντίμπ που τότε ήταν δεύτερη κατηγορία, άλλα τρία χρόνια στην Αγγλία μέχρι που αποσύρθηκε το 2008 σε ηλικία 42 ετών.

Πάντα χαμογελαστός και με σήμα κατατεθέν τις κάλτσες που έφταναν στο γόνατο, ο Steve Bucknall ήταν μία από τις πολύ συμπαθείς φυσιογνωμίες των ελληνικών παρκέ. Σήμερα κλείνει τα 54 του χρόνια!

Πηγή: The Basketbook.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top