Ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Καλαϊτζίδη για την ποδοσφαιρική ομάδα

Η συνολική αναφορά του προέδρου του Α.Σ. Ηρακλής 2015 για τον ποδοσφαιρικό Ημίθεο και τις προοπτικές, λέξη προς λέξη.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά, η πλήρης τοποθέτηση του Μάκη Καλαϊτζίδη για το ποδόσφαιρο, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

“Θεωρώ ότι μέσα στο καλοκαίρι έγινε ένα λάθος σχετικά με την ενημέρωση του κόσμου. Κανένας δεν βγήκε να ενημερώσει σωστά τον κόσμο σχετικά με το τι γίνεται με αποτέλεσμα να φτάσουμε λίγο πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να μην έχουμε ομάδα να κατεβάσουμε. Να ξεκαθαρίσω λίγο γιατί πολλά ακούγονται τι είναι το σωματείο Ηρακλής πετοσφαίριση 2015. Το σωματείο αυτό δημιουργήθηκε από μένα και από άλλους 4-5 Ηρακλειδείς είναι αθλητικός σύλλογος, δεν είναι ένα ΑΦΜ που περιλαμβάνει μόνο το τμήμα του βόλεϊ, είναι ένας αθλητικός ερασιτεχνικός σύλλογος όπως είναι ο γυμναστικός σύλλογος του Ηρακλή και δημιουργήθηκε για δύο σκοπούς, ο ένας ήταν για να μπορέσει το βόλεϊ να παίξει ξανά στην Α Εθνική και ο δεύτερος σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν επειδή τότε δεν υπήρχε διοίκηση στο γυμναστικό σύλλογο με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα να έχουν ένα τεράστιο θέμα ως προς την λειτουργία τους. Λίγοι γνωρίζουν ότι τότε είχε αφαιρεθεί από τον γυμναστικό σύλλογο η αθλητική αναγνώριση.

Έτσι μπήκαμε σε μία ιστορία να κάνω το καινούριο σύλλογο. Αυτός ο σύλλογος έχει ένα καταστατικό το οποίο προβλέπει μέσα από την αρχή της λειτουργίας του ότι μπορεί να έχει και να καλλιεργεί το οποιοδήποτε ολυμπιακό άθλημα. Πώς ξεκίνησε η εμπλοκή αυτού του συλλόγου με το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Πριν ένα μήνα περίπου, ένας τεράστιος Ηρακληδέας, επειδή γνώριζα και τον συγχωρεμένο τον πατέρα τους και όσοι ξέρουν από Ηρακλή γνωρίζουν πως η οικογένεια Τσουρέκα όλα αυτά τα χρόνια βοηθάει όλα τα τμήματα του συλλόγου. Ο Θάνος Τσουρέκας είχε μία ιδέα να αναγεννήσει τις ακαδημίες του Ηρακλή και πιστέψτε με επειδή το ζω εδώ και ένα μήνα ο άνθρωπος έχει κάνει τέτοια πράγματα που θα φανεί στο πολύ σύντομο μέλλον ότι η ακαδημία του Ηρακλή θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα.

Είχα την ατυχία τρία χρόνια εδώ στους Χορτατζήδες να σε τι κατάντια βρισκόταν οι ακαδημίες του Ηρακλή με τους γονείς να διαμαρτύρονται συνέχεια, να φεύγουν, να χάνουμε παιδιά ταλέντα και να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες. Ξεκίνησε λοιπόν ο Θάνος Τσουρέκας στην αναγέννηση των ακαδημιών με την τοποθέτησή τους υπό την αιγίδα του γυμναστικού συλλόγου Ηρακλή. Όταν λοιπόν τα παιδιά στείλανε τα χαρτιά στην ΕΠΣΜ εκεί η ΕΠΟ ανακάλυψε ένα πρόστιμο προς τον γυμναστικό σύλλογο Ηρακλής και έτσι μου έγινε πρόταση να ρθουν οι ακαδημίες στον καινούριο σύλλογο. Το δέχτηκα γιατί σας είπα και πιο μπροστά ότι ξέρω την οικογένεια ξέρω τον Θάνο και ξέρω την τρέλα που έχει για τον σύλλογο που υπηρετούμε όλοι. Ξεκίνησε η λειτουργία των ακαδημιών και στη συνέχεια και αφού έγινε η γνωστή ιστορία με τον Άρη Παλαιοχωρίου το οποίο απέτυχε το εγχείρημα αυτό τέθηκε στο τραπέζι να δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα το οποίο θα κατεβάσει ομάδα στο γ’ τοπικό.

Ξεκαθαρίζουμε ότι κανένας μας δεν θέλει αυτή η ομάδα αυτός ο σύλλογος να παίζει στο γ’ τοπικό , θα σας εξηγήσω όμως γιατί έγινε και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μας δίνει αυτό το εγχείρημα. Όπως θυμάστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την εξεύρεση ΑΦΜ μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή και έξω απ‘αυτήν μιλούσαν με κάποιες ομάδες Βόλο, Τρίγλια, να μην αναφέρω όλες τις ομάδες. Αυτό εάν πετύχαινε θα μπαίναμε πάλι σε μία διαδικασία να υπήρχε μία σύνθετη ονομασία δηλαδή θα λεγόμαστε αν παραδείγματος χάρη ΝΠΣ Ηρακλής, η Βόλος Ηρακλής, η Τριγλία Ηρακλής η και εγώ δεν ξέρω πώς.

Το πλεονέκτημα που έχουμε στη δημιουργία αυτού του συλλόγου είναι και αυτός είναι και ο σκοπός η ομάδα μέσα στη χρονιά που θα διανύσει αγωνιζόμενη στο τοπικό πρωτάθλημα να προσπαθήσει να βρει ενα ΑΦΜ είτε στη super league 1 είτε στη super league 2 για να κάνει συγχώνευση. Το πλεονέκτημα που γίνεται σε μία συγχώνευση είναι οτι κερδίζουμε την κατηγορία από την ομάδα που συγχωνευομαστε, κερδίζουμε την ονομασία, το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει είναι ότι παίρνουμε και τα τα χρέη αυτουνού που συγχωνευομαστε, δηλαδή αν βρούμε ένα ΑΦΜ στη super league 1 και συγχωνευτούμε μαζί του θα κατέβουμε ξανά του χρόνου στην κατηγορία αυτή καθαρά σαν Ηρακλής. Οταν καταθέσαμε τα χαρτιά στην ΕΠΟ μας ζήτησε να αλλάξει ονομασία του καταστατικού και από Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 να φύγει τον πετοσφαίριση, κακως κάτε με γιατί είναι ένας διακριτικός τίτλος, το κάναμε και πλέον το σωματείο ονομάζεται αθλητικός σύλλογος Ηρακλής 2015.

Μέσα σε ένα διάστημα δύο τριών μηνών θα φύγει και το 2015 και θα λεγόμαστε αθλητικός σύλλογος Ηρακλής. Μέσα σε αυτή τη χρονιά το ξαναλέω ότι πρέπει δυο-τρεις άνθρωποι να ασχοληθούν σοβαρά ώστε να βρεθεί είτε επενδυτής, είτε ένα ΑΦΜ ώστε να γίνει συγχώνευση και να ξεκινήσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή, δεν υπάρχει πιο χαμηλό σημείο από αυτό που βρίσκεται τώρα ο σύλλογος. Τώρα είναι η επανεκκίνηση και θεωρώ πως αυτή την επανεκκίνηση πρέπει να τη στηρίξουν όλοι, πρέπει να λύσουμε μεταξύ μας μέσα στην οικογένεια του Ηρακλή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια από το 2011 και μετά, πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια, καταρχάς να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει που είναι το οπαδικο, ήδη έχει γίνει μία προσπάθεια την προηγούμενη Παρασκευή και πιστεύω ότι ήταν πολύ θετική και βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο, πρέπει να γυρίσουν πίσω παλαιοί οι παράγοντες.

Ξέρετε κάτι τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχουμε βγάλει παράγοντα, ούτε εγώ ούτε ο Απόστολος που είναι δίπλα μου, ούτε Φώτης Θεος που είναι στον γυμναστικό σύλλογο δεν είμαστε παράγοντες, αναγκαστήκαμε να μπούμε σε μία τέτοια λογική για να σωθούν κάποια τμήματα. Επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα που ξέχασα να σας πω, πλέον εάν βρεθεί επενδυτής και  πάμε σε μία συγχώνευση και γίνει μία ΠΑΕ, να μην ξεχνάνε όλοι ότι αυτός ο ερασιτέχνης θα έχει το 10% που αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει έλεγχο σε οποιοδήποτε επιχειρηματία που θα έρθει, δεν θα ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, αν ξαναγίνουν είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τελειώνοντας με το θέμα του ποδοσφαίρου, ήθελα να σας αναφέρω ότι ποτέ δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου να γίνω πρόεδρος η παράγοντας, ποτέ δεν ήμουν κι ούτε θέλω να είμαι ανοιχτά το λέω μπροστά σε όλους όποιος θέλει από αύριο μπορεί να ρθει και να γίνει πρόεδρος του ερασιτέχνη εάν δεν βρεθεί κάποιος θα μείνω μέχρι να γίνει η μετάβαση αυτού του ποδοσφαιρικού τμήματος εκεί που του αρμόζει και μετά δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκομαι εδώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα δύο παιδιά τον Τάι και τον Περόνε που μπήκανε μπροστά, γιατί να ξέρετε και κάτι όταν συμφώνησα να κατέβει η ομάδα γ τοπικο ηταν και μία απαίτηση δική μου, ότι αυτή η ομάδα θα κατέβει σαν πραγματικός Ηρακλής και θα κερδίζει 15-0 για να δείξουμε ότι δεν μας αρμόζει αυτή η κατηγορία και ότι πρέπει να πάμε εκεί που πραγματικά πρέπει να βρίσκεται ο Ηρακλής εκεί που 111 χρόνια είναι η ιστορία του”.

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top