Κυρίτσης: “Δεν δώσαμε εντολή υλοποίησης της όποιας συμφωνίας”

Ο νομικός και παράγων του Γυμναστικού Συλλόγου εξηγεί τα δεδομένα, που ίσχυαν στην υπόθεση της συμφωνίας με το Παλαιοχώρι.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Γιώργος Κυρίτσης στην εκπομπή “Ώρα για Μπλε” του “Libero 107,4”:

Η αρχική του τοποθέτηση: Οι απόψεις μου στη συνέλευση ήταν προσωπικές,δεν εκπροσωπούσα κανένα. Είναι η όλη αντίδραση που υπήρχε από τον κόσμο το τελευταίο διάστημα παρότι κατηγορήθηκε ο Γ.Σ για αδράνεια. Ο σύλλογος εδειξε υπομονή σε αυτούς που πήραν τις πρωτοβουλίες για να φέρουν όσο πιο δυνατόν γίνεται τέκμειερωμενη λύση.

Για τους ισχυρισμους αυτών που «έτρεξαν» το θέμα με το Παλαιοχώρι: Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση,δεν υπάρχει συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου που να δίνει αυτό το οκ. Γίνανε συναντήσεις με την ομάδα του Βόλου κι την ομάδα της Τρίγλιας κι στη συνέχεια έμαθα κι εγω για την ομάδα του Παλαιοχωριου. Οποίες συζητήσεις έγιναν ήταν για να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση.Ας λένε ότι θέλουν,δεν υπήρχε το οκ για προχωρήσουν. Ως ιδρυτικό σωματείο ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ δεν γινόταν να προχωρήσουν σε κάτι άλλο αν δεν παραιτηθούν από το σωματείο που εκπροσωπούσαν.

Για την συνέλευση: Αυτό δεν ήταν ΗΡΑΚΛΗΣ,υπήρχε μια μεγάλη αποχή. Ήρθε μια πρόταση χωρις να είναι τελειωμένη. Πρώτα έπρεπε να τελειώσουν τη συμφωνία κι να φέρουν όλα τα στοχεια μπροστά στο κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ. Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ έπρεπε να ήταν ενήμερος από πριν,το θεώρησαν οτι δεν έπρεπε να γίνει ενημέρωση γιατί θα χαλούσε η συμφωνία. Δεν καταλαβα τι περίμεναν από το Γ.Σ,χωρίς να υπάρχει γραπτή συμφωνία ήταν κάτι τελείως προφορικό. Στη συνέλευση του 2011 παρθηκε μια απόφαση από μαζική συνέλευση,με αντιδράσεις αλλά υπογράφτηκαν κάποιες συγκεκριμένες συμφωνίες. Από το 2012 μέχρι το 2017 που ήταν όταν όλοι αυτόι όταν σωματείο ήταν έτοιμο να διαλυθεί;

Για τυχον παραλειψεις και λάθη του Γυμναστικου συλλόγου: Έχουμε κάνει κι εμείς λάθη αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε τον ΗΡΑΚΛΗ ζωντανό. Δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον Γυμναστικό σύλλογο. Εγω δεν είδα καμία γραπτή συμφωνία. Είναι διαφορετική η εντολη διεύρυνσης κι διαφορετική η εντολή συμφωνίας με τον Άρη Παλαιοχωριου. Την γενική συνέλευση έπρεπε να την κάνει το εν ενέργεια σωματείο που παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα του ποδόσφαιρου(ιδρυτικό σωματείο) με πρόεδρο τον κύριο Ποντικη. Ο Γ.Σ ακόμη κι αν ήθελε θα μπορούσαν να τον παρεμποδίσουν,στερείται του δικαιώματος στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Φέρουμε ευθύνη δεν κυνηγήσαμε πιο γρήγορα όλες τις εξελίξεις για να μπορέσουν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις. Βρεθήκαμε σε ένα μονόδρομο Άρη Παλαιοχωριου η τίποτα.Ηταν ντροπή αυτό που έγιναν.

Υπήρχε μια προφορική συμφωνία με τη διοίκηση του Άρη Παλαιοχωριου. Το σωματείο θα μπορούσε να αποκτήσει ταυτότητα μέσω των μελών. Από εκεί εκλέγεται μια διοίκηση. Στη συνέχεια έπρεπε να γίνουν οι αιτήσεις στην ΕΠΣΜ και στην ΕΠΣ Χαλκιδικής για να αλλάξει διεύθυνση. Αυτά χρειάζονται χρόνο δεν γινόνται σε μια μέρα. Θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο χρηματοδότης του εγχειρήματος;

Για την ανάγκη βασικού χρηματοδότη: Μας λείπουν οι σοβαροί επενδυτές. Υπάρχει δυνατότητα να επενδύσουν πρέπει κάποιος όμως να τους βρει κι να πιστέψουν ότι μπορούν να επενδύσουν. Να μπουν νέα άτομα στον Γυμναστικό σύλλογο,να συνεχίσουν το έργο μας. Χωρίς να λασπολογουμε κι να αφήνουμε υπονοούμενα. Ο Ηρακλης ανήκει κι ανήκε στον Γυμναστικό σύλλογο ΗΡΑΚΛΗ. Μακάρι να βρισκόταν επενδυτής να αξιοποιήσει τη Μικρα για το καλό του ΗΡΑΚΛΗ. Πιστεύω να μπορέσουμε να βρούμε ανθρώπους που με την οίκονομικη τους δυνατότητα να τρέξουν τον ΗΡΑΚΛΗ. Αν βρεθούν χρήματα κι χρόνος,ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα βρεθεί εκεί που πρέπει να είναι,δηλαδή στη superleague 1. Αν μαζέψουμε όλους αυτούς δεν ξέρω ποσά λεφτά θα βρούμε.

Για το αν μπορεί να ξεκινήσει η ομάδα από το τοπικό: Θα πρέπει να δημιουργήσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα κι να ξεκινήσει από το τοπικό,να χαλάσει το σύμφωνο με την ΑΕ Ποντίων. Ένα ποδοσφαιρικό τμήμα ομως που θα το βαραίνουν όλες οι αμαρτίες του Γ.Σ. Για τα δελτία πρέπει να εξοφλήσουμε ένα προηγούμενο χρέος. Έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμού του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε οικονομίκη συμφωνία σε χρήματα γιατί τα χρήματα κατάσχονται.Ευτυχώς υπήρχε Γυμναστικος συλλογος για να υπάρξει ΚΑΕ. Ο σύλλογος δεν είναι νεκρός αλλά έχει σοβαρά προβλήματα. Υπαρχει η Αδράνεια από 2012 έως το 2017 δεν μπορούμε με εγγραφούμε στα μητρώα. Αυτά μας δημιουργούν θέματα. Μπορούμε να την κατεβάσουμε την ομάδα ομως υπάρχουν δυσκολιες που πρέπει να παρακάμψουμε. Ούτε το βόλεϊ είναι στο Γ.Σ είναι ξεχωριστό τμήμα με δικά του μέλη. Το μπάσκετ ανήκει στο Γ.Σ. δηλαδή το Ιδρυτικό του σωματείο είναι το Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ που ιδρύθηκε το 1908.

Για το φιλικό που έγινε πρόσφατα,με το σήμα του ΗΡΑΚΛΗ: Δεν γνωρίζω ότι είχε κλειστεί φιλικό,ούτε πως έγιναν οι μεταγραφές αλλά ούτε κι πως φόρεσαν τις φανέλες του ΗΡΑΚΛΗ.

Απομαγνητοφώνηση: 1000xroniairaklis.wordpress.com

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top