Γ.Σ.: “Στο δικαστήριο κρίνεται η βιωσιμότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας”

Ανακοίνωση διευκρινίσεων, σχετικά με τη θέση του επίσημου Ηρακλή στην αυριανή μάχη στην ΕΠΟ, από τον “κυανόλευκο” Ερασιτέχνη.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου αναφέρει αναλυτικά:

Καθώς τις τελευταίες ώρες και μετά τη δημοσίευση του θέματος που έχει να κάνει με το αυριανό δικαστήριο, έχουν προκληθεί πολλές στρεβλώσεις και παρερμηνείες ως ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η τακτική του νομικού μας εκπροσώπου κ. Παναγόπουλου η οποία αποτυπώνεται και στο εξώδικο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και στάλθηκε στην ΕΠΟ, βάσει του οποίου ζητούμε την αποκατάσταση της ομάδας μας και την τοποθέτηση της στη Superleague 2, έχει να κάνει κυρίως με νομικά ζητήματα τα οποία καλούμαστε αύριο να υπερασπιστούμε μπροστά στους δικαστές.

Ένα από αυτά και ίσως, το σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΗΡΑΚΛΗΣ υποβιβάστηκε από την Superleague το 2011, εντούτοις εδώ και κάποιους μήνες, κατόπιν αναδιάρθρωσης, το ίδιο νομικό πρόσωπο έχει διασπαστεί σε 1 και 2.

Επίσης η συγκεκριμένη τακτική επιλέχθηκε ως η πιο ρεαλιστική και αυτή η οποία θα έδινε την ευκαιρία να μην κριθεί ως ανεδαφική και απορριφθεί συλλήβδην πριν καν μπουν οι δικαστές στην ουσία της υπόθεσης (από την στιγμή που στη Superleague 1, έχουν τιμολογηθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει γίνει κλήρωση κτλ).

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο κρίνεται η τύχη αυτής της προσπάθειας που κάνουμε και όχι η δικαίωση του ΗΡΑΚΛΗ. Το όνομα του συλλόγου του οποίου είμαστε θεματοφύλακες, μετά το σκάνδαλο του 2011, έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα και υποβάθμιση που κανένα δικαστήριο ακόμα και αν τοποθετήσει την ομάδα μας στην Superleague 1 δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη έτσι ώστε να μιλήσουμε για πλήρη δικαίωση.

Αύριο εντός του δικαστηρίου της ΕΠΟ κρίνεται κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που αφορά την ιστορία, το μέλλον και τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Αύριο κρίνεται αν ο ποδοσφαιρικός ΗΡΑΚΛΗΣ θα βρίσκεται και πάλι υπό την σκέπη του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ και αυτό για μας, αλλά και για όλους όσους μπορούν να καταλάβουν το συμβολισμό και την πρακτική αξία αυτού του γεγονότος, είναι θεμελιώδους σημασίας.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να κατανοήσει την ιστορικότητα των στιγμών και να συσπειρωθεί γύρω από αυτή τη προσπάθεια. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας ένα πλάνο στο οποίο θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα. Και αυτό το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε μέσα από την αυριανή διαδικασία, είναι να βάλουμε τον ΗΡΑΚΛΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί από όπου δεν «έπεσε» ποτέ αγωνιστικά.

Τούτη την ώρα σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα που μετέχουν την προσπάθεια, ούτε και ο τρόπος που θα φτάσουμε στη νομική νίκη. Σημασία έχει, να φτάσουμε σε αυτή και να κάνουμε ένα σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για την αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας μας.

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top