Η χρηματοδότηση, το βασικό ζητούμενο

Επιλογές για την επόμενη μέρα υπάρχουν, αλλά όλες απαιτούν ικανή οικονομική υποστήριξη για τη νέα ΠΑΕ και το αγωνιστικό τμήμα…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που σχεδίασε και προσφάτως θεσμοθέτησε ο Βασιλειάδης, προβλέπει την ύπαρξη τριών επαγγελματικών κατηγοριών, αίροντας τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα από την 3η τη τάξει κατηγορία, καθώς η… «παραδοσιακή» Γ΄ Εθνική πέρασε, πλέον, στην 4η θέση της αγωνιστικής πραγματικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό το δεδομένο δημιουργεί ένα τεράστιο επιπρόσθετο προβληματισμό στην προσπάθεια των ανθρώπων του Ηρακλή να προωθήσουν το σενάριο της συνέχειας για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο, καθώς επιβάλλεται – σε κάθε περίπτωση – να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προγραμματισμού επαγγελματικού επιπέδου.

Οι συνθήκες επιτάσσουν σημαντικό βαθμό χρηματοδότησης για τη δημιουργία της νέας ομάδας, αλλά και την υποστήριξη της προσπάθειάς της μέσα στη σεζόν, έστω κι αν αυτή επιλεγεί να εκκινήσει από τον χώρο της Football League.

Η αλήθεια είναι ότι, αν ο Ημίθεος επέλεγε να αποκτήσει τα φορολογικά στοιχεία σωματείου, που είχε δικαίωμα συμμετοχής στην 3η κατηγορία και εκείνη παρέμενε ερασιτεχνική, τότε το project της επανεκκίνησης θα ήταν ήδη έτοιμο από άποψη οικονομικής υποδομής.

Οι παράγοντες του «Γηραιού», οι οποίοι βρίσκονται ήδη κοντά στην προσπάθεια, θα ήταν ικανοί να χρηματοδοτήσουν μια πορεία πρωταθλητισμού στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως ακριβώς συνέβη και κατά το προ διετίας εγχείρημα της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, όμως, ο προβληματισμός υπάρχει, καθώς εκτιμάται ότι το ήδη εξασφαλισμένο επίπεδο χρηματοδότησης της προσπάθειας δεν αρκεί για να οδηγήσει σε πρωταθλητισμό σε επαγγελματική κατηγορία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συντείνουν οι προσπάθειες των παραγόντων του Συλλόγου, ώστε να προκύψει επιπλέον χρηματοδότηση του νέου πλάνου και αυτό να στηθεί σε πιο στέρεες βάσεις, απόπειρα σχετικά με την οποία αναμένουν εξελίξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top