Δρακόπουλος: «Πρωταρχικός στόχος ο Καστρίτης – Δυστυχώς, τέλος ο Μέξας…»

Ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΚΑΕ έβαλε οριστικά τέλος στη θητεία του Κώστα Μέξα και επεσήμανε ότι αδημονεί για το τελικό «ναι» του Γιάννη Καστρίτη…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αποκαλυπτικός, σχετικά με τις προθέσεις του στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας υπήρξε ο Θόδωρος Δρακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4».

Αρχικώς, οριστικοποίησε το «διαζύγιο» με τον Κώστα Μέξα, σημειώνοντας:

«Θα ήθελα, πραγματικά, πολύ να συνεχίσουμε με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο, όμως διαπιστώθηκαν κάποιες διαφορές αντίληψης, ως προς τη συγκρότηση της νέας ομάδας και, συνεπώς, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί.

Δεν επιθυμώ να παρεμβαίνω σε θέματα ρόστερ, αλλά ήταν ηθικό ζήτημα το να παραμείνουν κάποια παιδιά από την περσινή ομάδα. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που είναι τόσο δεμένος με τον Ηρακλή, θα ήθελα να μείνει και να συνεχίσει σε άλλο ρόλο στην ομάδα, μετά το τέλος της καριέρας του.

Επίσης, σε πρακτικό επίπεδο, είναι αδύνατον να διαχειριστείς έξι Αμερικανούς, χωρίς να έχεις και κάποιους έμπειρους Έλληνες στα αποδυτήρια, που να γνωρίζουν από Ηρακλή και να τους δώσουν να αντιληφθούν που ήρθαν να παίξουν».

Για το θέμα του αντικαταστάτη, «ψήφισε» ξεκάθαρα Γιάννη Καστρίτη:

«Ο πρώτος στόχος μου είναι ο Γιάννης Καστρίτης, όμως δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προχωρήσω τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Την Κυριακή τις ολοκληρώνει και από την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζω να έχουμε θετικά νέα.

Είναι μαζί του ο Δημήτρης Καρβέλας και είμαι βέβαιος ότι κάνει… καλή δουλειά, ως προς το να πείσει τον κόουτς να έρθει στον Ηρακλή…».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας με Γιάννη Καστρίτη:

«Οι Έλληνες προπονητές αυτής της νέας γενιάς, όπως ο Γιάννης Καστρίτης, «παίζουν στα δάκτυλα» την αγορά των Αμερικανών παικτών. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι έτοιμος σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, λόγω της ενασχόλησής του με την Εθνική Εφήβων, γνωρίζει άριστα τα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ και να θεωρήσετε δεδομένο ότι θα κινηθούμε μεταγραφικά και σε αυτό το επίπεδο, καθώς πρόκειται για έναν τομέα, στον οποίο δίνω και εγώ προσωπικά τεράστιο βάρος. Ενδεχομένως να βγάλουμε «λαβράκι» σε αυτό το επίπεδο…».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top