Δεν πίστεψε και δεν αξιοποίησε το δώρο των Τρικάλων…

Το θεωρητικά “απίθανο” της νίκης των αδιάφορων Τρικάλων στην Άρτα συνέβη, αλλά ο κατώτερος των περιστάσεων Ηρακλής οδηγήθηκε στον εξωαγωνιστικό υποβιβασμό (λόγω αφαίρεσης βαθμών) από την ήττα του με 2-1 από τον Πλατανιά…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Κι όμως το – θεωρητικά – απίθανο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνέβη: Τα αδιάφορα Τρίκαλα επικράτησαν στην έδρα της απολύτως ενδιαφερομένης ΑΕ Καραϊσκάκης, αλλά ο Ηρακλής δεν βρήκε την απάντηση, που έπρεπε, προκειμένου να επιτύχει τη νίκη στα Χανιά και να γλιτώσει έναν ακόμη εξωαγωνιστικό υποβιβασμό, λόγω της αφαίρεσης βαθμών, που υπέστη…

Ο  Ηρακλής εμφανώς απογοητευμένος από τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις, που τον έστειλαν σε μειονεκτική βαθμολογικά θέση, έδειξε να μην πιστεύει στο «θαύμα» της παραμονής και υπέκυψε με 2-1 από τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

Ουσιαστικά, με την ήττα τους αυτή οι «κυανόλευκοι» εκτέθηκαν, καθώς είχαν την ευκαιρία να επικρατήσουν και να αξιοποιήσουν την εκπληκτική νίκη των αδιάφορων Τρικάλων επί της ΑΕ Καραΐσκάκης μέσα στην Άρτα…

Ωστόσο, η ομάδα του Τροΐζι εμφανίστηκε με πολλές αδυναμίες στα Χανιά, τις οποίες δεν μπόρεσε να κρύψει σε καμία περίπτωση.

Βασικότερη όλων, η έλλειψη πλαγίων μπακ, γεγονός, που εκμεταλλεύτηκε άριστα η γηπεδούχος ομάδα, παίζοντας διαρκώς με τον δραστήριο Ουές από τη δεξιά πτέρυγα ανάπτυξής της, εκεί όπου ο Μουνιόθ, χωρίς να είναι ο κλασικός αριστερός οπισθοφύλακας, είχε διαρκή προβλήματα, από τα οποία προήλθε και το πρώτο γκολ του Πλατανιά με τον Λουκίνα στο 27΄.

«Φωνάζει» για δύο φάσεις

Ο Ημίθεος «απάντησε» στο γκολ των Κρητικών, μέσα σε δύο λεπτά, με γκολ του Ντούνη, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε με τον ισχυρισμό ότι η μπάλα είχε βγει άουτ, πριν ο σκόρερ την προωθήσει στην αντίπαλη εστία, κάτι, που αμφισβητήθηκε από τη φιλοξενούμενη πλευρά.

Νέες διαμαρτυρίες από τον Ηρακλή για τη φάση του δεύτερου γκολ του Πλατανιά, γκολ το οποίο έγειρε την πλάστιγγα ξεκάθαρα προς τους Χανιώτες, καθώς της εκτέλεσης του Νίλι στο 71΄, προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Λουκίνα, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

Μείωσε, αλλά…

Ο «Γηραιός» «μπήκε» στο παιχνίδι με το γκολ της μείωσης του σκορ από τον Ζιαμπάρη στο 76΄, αλλά εκεί συνάντησε το άλλο μεγάλο πρόβλημά του, που έχει να κάνει με την επιθετική αφλογιστία. Δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανατροπής της κατάστασης και μοιραία κατέληξε στην οδυνηρή ήττα, η οποία τον οδηγεί σε απώλεια της κατηγορίας, λόγω της αφαίρεσης βαθμών…

To timeline του αγώνα

1΄ Μπάσιμο από τα δεξιά του Παπανικολάου, αστοχεί στο δεύτερο δοκάρι ο Ποζατζίδης.

7΄ Επικίνδυνη κεφαλιά του Λουκίνα, φεύγει άουτ.

16΄ Σουτ Μπιανκόνι από τη γραμμή της περιοχής, κοντράρει σε κόρνερ ο Ζιαμπάρης.

26΄ Σουτ Παπανικολάου αποκρούει ο Καχριμάν.

27΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ουές από τα δεξιά, αφύλαχτος ο Λουκίνας στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά κάνει το 1-0.

29΄ Ο Κλέιτον βρίσκει με κάθετη τον Ντούνη, που πλασάρει πάνω στο Γκοτ, όμως στη συνέχεια της φάσης σκοράρει, με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ, θωρώντας ότι πριν σκοράρει ο παίκτης του Ηρακλή η μπάλα είχε βγει άουτ.

31΄ Ατομική προσπάθεια και σουτ από τον Λουκίνα, άουτ.

35΄ Καλό σουτ του Παναγιωτούδη, άουτ.

46΄ Βαθιά μπαλιά Μουνιόθ για τον προωθημένο Γιαννίτση, ο οποίος αστοχεί μέσα από την περιοχή.

64΄ Μόνος μέσα από την περιοχή ο Περόνε, επιχειρεί το δυνατό σουτ, άουτ.

69΄ Ο Πτηνόπουλος μπαινει από τα αριστερά, γυρίζει στο πρώτο δοκάρι στον Περόνε, που επιχειρεί άστοχο τακουνάκι από κοντά.

71΄ ΓΚΟΛ: Αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή, ο Νίλι φεύγει μόνος προ του Καχριμάν και πλασάρει εύστοχα για το 2-0. Του γκολ προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Λουκίνα στον Ζιαμπάρη.

73΄ Αποβολή του Τροΐζι για διαμαρτυρίες σχετικά με το επιθετικό φάουλ, που δεν καταλογίστηκε.

76΄ ΓΚΟΛ: Κόρνερ από τον Ντούνη, καρφωτή κεφαλιά του Ζιαμπάρη και 2-1.

80΄ Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γιαννίτσης αστοχεί από κοντά.

83΄ Γύρισμα Ρόβα από πλάγια εντός περιοχής, κόβει ο Γκοτ ασταθώς και απομακρύνει ο Πουρζιτίδης.

90΄ +5΄ Ο Μπιανκόνι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Οι συνθέσεις

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκοτ, Ουές, Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Ποζατζίδης (75΄ Πουρζιτίδης), Μποσέτι, Μάκιτς, Παπανικολάου, Νίλι (88΄ Κόρτσταμ), Λουκίνας (86΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπιανκόνι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καχριμάν,  Ζιαμπάρης, Κουκόλης, Γιαννίτσης (81΄ Κυζιρίδης), Μουνιόθ, Καθάριος (40΄ Ρόβας), Παναγιωτούδης, Κλέιτον, Ντούνης, Μπορίκο (63΄ Πτηνόπουλος), Περόνε.

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top