Κοινό αίτημα Ηρακλή και Ιωνικού για μετάδοση του αγώνα από την ΕΡΤ

Γραπτό αίτημα των δύο μονομάχων, ώστε να μεταδοθεί και τηλεοπτικά η αναμέτρηση, πέραν της διαδικτυακής μετάδοσής της.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι διοικήσεις του ΗΡΑΚΛΗ και του Ιωνικού Νίκαιας απέστειλαν χθες επισήμως κοινό αίτημα στην ΕΡΤ για να μεταδοθεί “ζωντανά” ο μεταξύ μας αγώνας το Σάββατο 23/3.

Παραθέτουμε την σχετική επιστολή, με την οποία αποδεικνύεται η κοινή επιθυμία των δύο Σωματείων για να προβληθεί όχι απλά ένας αγώνας μπάσκετ, αλλά μια προσπάθεια δυο ιστορικών σωματείων με υγιείς βάσεις και προοπτική.

Οι ενδείξεις για την αποδοχή του αιτήματος είναι θετικές, τη στιγμή που έχει εγκριθεί ήδη η διαδικτυακή “ζωντανή” μετάδοση από το sportsonair.gr.

“Θεσσαλονίκη 19/3/2019 Προς: Διεύθυνση Αθλητικής Ενημέρωσης ΕΡΤ Κοιν.: ΕΟΚ, κ.Προιστάμενο Αθλ.Τμημ.ΕΡΤ Αξιότιμοι Kύριοι/ες, Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 23/3/2019 και ώρα 17:00 αγωνίζονται στο κλειστό της Νίκαιας, οι ομάδες του Ιωνικού Νίκαιας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α2 Κατηγορίας Ανδρών στο Μπάσκετ, αγώνας που εν πολλοίς θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την άνοδο στην Α1 για τον νικητή.

Πρόκειται, έτσι κι αλλιώς, για τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Α2 και με δεδομένη ιστορία και προσφορά στο Ελληνικό Μπάσκετ και στον Ελληνικό Αθλητισμό, οι οποίες προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα, παίζουν το καλύτερο μπάσκετ και έχουν πλειάδα αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων (διεθνών και με τις Εθνικές Ομάδες) παικτών.

Στο πλαίσιο του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον αγώνα, οι διοικήσεις των δύο Σωματείων επιθυμούμε την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του εν λόγω αγώνα από κανάλι της ΕΡΤ προκειμένου όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας να έχει τη δυνατότητα μέσω της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης να τον παρακολουθήσει.

Γνωρίζοντας το βεβαρημένο – πιθανώς – πρόγραμμα της ημέρας από άλλες αθλητικές συναντήσεις θα θέλαμε να επισημάνουμε πως είναι ένας και μόνο αγώνας Α2 ολόκληρη τη χρονιά που θα μεταδοθεί από εσάς, πως είναι “ο αγώνας της χρονιάς” στην Κατηγορία και οδηγεί στην Α1, μια κατηγορία που κάθε χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αγωνίζονται σε αυτήν πλέον αναγνωρισμένοι και διεθνείς Έλληνες και ξένοι παίκτες (Μαυροκεφαλίδης, Σάφτενααρ, Σοκ, Ρουτκάουσκας κ.α.), αλλά και πως είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσετε μια αγνή προσπάθεια δύο ιστορικών σωματείων της χώρας μακριά από τα βλαβερά φαινόμενα της εποχής, που δυστυχώς πλήττουν και το Ελληνικό μπάσκετ και να στείλετε/στείλουμε έτσι άλλο ένα φίλαθλο μήνυμα άμιλλας και ευ αγωνίζεσθαι σε όλη την Επικράτεια.

Γι’ αυτούς τους λόγους, Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για τη μετάδοση του αγώνα Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση

Θεόδωρος Δρακόπουλος-Ευάγγελος Τσάπας”.

Σχετικά Άρθρα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ομάδα – Eυχήθηκε για την πρόκριση! (pic)

Μπάσκετ

Back to Top