Η εξήγηση της ΠΑΕ στο θέμα της οικονομικής διαφοράς με τους παίκτες

Το «κλειδί» της όλης ιστορίας βρίσκεται στις προκαταβολές, με τη διοίκηση να προωθεί τη λύση της εκκρεμότητας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν Τομ Παπαδόπουλος και Στάθης Καραντώνης, αναφερόμενοι στο ζήτημα των οικονομικών συναλλαγών με τους παίκτες, διευκρίνισαν ότι – όντως – δεν έχουν συνάψει συμβόλαια συνεργασίας μαζί τους, λόγω αδυναμίας λειτουργίας τραπεζικού λογαριασμού της ΠΑΕ (τόνισαν ότι νομικά και λογιστικά απαγορεύεται), ωστόσο υπογράμμισαν εμφατικά ότι οι συμφωνίες τηρούνται στο ακέραιο.

«Έχουμε καταβάλλει 90.000 ευρώ για μισθοδοσίες και 260.000 ευρώ για δόσεις συμβολαίων προς τους ποδοσφαιριστές, έχοντάς τους καλυμμένους μέχρι 31/12, τόσο σε μισθούς, όσο και σε δόσεις», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Στάθη Καραντώνη για το σημαντικότατο αυτό θέμα.

Η συγκεκριμένη δημόσια δήλωση των δύο κορυφαίων της «κυανόλευκης διοίκησης προξένησε την ενόχληση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές και ότι σε επίπεδο πληρωμών τα απόλυτα μαθηματικά μεγέθη αποδεικνύουν ότι βρίσκονται πίσω σε δόσεις συμβολαίων.

Η θέση της διοίκησης και το «πριμ υπογραφής»

Με βάση τα όσα ανέλυσαν οι ιθύνοντες της «κυανόλευκης» διοίκησης στο SFINA.GR, το όλο θέμα προκαλείται από μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, μεταξύ της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες επιμένουν ότι έχουν καλύψει δόσεις και μισθούς σε απόλυτο βαθμό και το στοιχείο, το οποίο προκαλεί τη μαθηματική διαφορά έχει να κάνει με το «πριμ υπογραφής». Το γεγονός δηλαδή, ότι η πλευρά των παικτών θεωρεί πως οι προκαταβολές, οι οποίες εισπράχθηκαν, δεν αντιστοιχούν σε κάποια δόση του συμβολαίου τους, αλλά πρόκειται για «πριμ υπογραφής».

Τομ Παπαδόπουλος και Στάθης Καραντώνης αγνοούσαν αυτό το ζήτημα, καθώς πρόκειται για… «θεσμό» ο οποίος τους είναι απολύτως άγνωστος, όσον αφορά στα ισχύοντα στις συβάσεις, τις οποίες οι ίδιοι διαχειρίζονται στον επιχειρηματικό τομέα.

«Όπως και να έχει, το πρόβλημα μας εξηγήθηκε και θα κοιτάξουμε να το διευθετήσουμε το συντομότερο δυνατό, αν και πρόκειται για μία αντισυμβατική κατάσταση το να καλύπτεις δύο σκέλη πληρωμών (δόσεις και μισθούς) και να προκύπτει και… τρίτο, όπως το «πριμ υπογραφής». Συζητήσαμε και συζητάμε με τα παιδιά για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα βρεθεί άκρη. Ο μεγαλομέτοχος κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανταποκρίνεται έναντι των ποδοσφαιριστών, παρά την κραυγαλέα ανυπαρξία αγωνιστικού αποτελέσματος, που εισπράττει», αναφέρουν τα υψηλά κλιμάκια της «κυανόλευκης» διοίκησης.

Μάλιστα, ο Ηλίας Θεοδωρίδης βρίσκεται σε εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με το αγωνιστικό τμήμα για το θέμα και θεωρείται ότι θα  υπάρξει πλήρης τακτοποίηση.

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top