Ο «μετακληθείς… νευροχειρουργός» και οι «τεχνικοί διευθυντές» των social media…

Μια… «παραβολή» με εφαρμόσιμα νοήματα και παραδείγματα προς αποφυγήν για τη σημερινή «κυανόλευκη» πραγματικότητα…

Ζοφερή η παραβολή, που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά θέλουμε να είμαστε όσο πιο παραστατικοί γίνεται. Μακριά από κάθε άνθρωπο όλα αυτά, βεβαίως.

Κούφια η ώρα που το ακούει, αλλά σε μία οικογένεια κάποιος νοσεί και απαιτείται αμέσως μία πολύ λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Όλοι οι γιατροί του αντικειμένου διαβεβαιώνουν ότι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να επέμβει στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένας συγκεκριμένος νευροχειρουργός, ο οποίος σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει να επιδείξει τεράστια αποτελεσματικότητα, χάρη στις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ μεθόδους.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η κατάσταση του ασθενούς δεν επιτρέπει την παραμικρή μετακίνηση και – συνεπώς – θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο περίφημος επιστήμων να προχωρήσει στη σωτήρια επέμβαση, μετακαλούμενος από την έδρα του, η οποία βρίσκεται σε μακρινή απόσταση.

Παρά τις πολλές αντιξοότητες, το βεβαρημένο πρόγραμμά του και όλα τα προβλήματα, που υφίστανται, ο περίφημος νευροχειρουργός πραγματοποιεί το ταξίδι και καταφθάνει στο νοσηλευτικό κέντρο, στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής μας, προχωρεί στις απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις και είναι έτοιμος να εφαρμόσει την θαυματουργή επεμβατική μέθοδό του.

Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, το ένα μέλος της οικογένειας, ιδιοκτήτης εξοχικής ταβέρνας στο επάγγελμα, σπεύδει προς τον γιατρό και του λέει ότι διαφωνεί με την επεμβατική μεθοδολογία του και ζητεί να την τροποποιήσει, όσον αφορά στην εγχείριση του δικού του ανθρώπου.

Το ίδιο και ο αδελφός του ασθενούς, συμβολαιογράφος στο επάγγελμα, όπως και ο ανιψιός του, ιδιοκτήτης περιπτέρου σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο δε γιος του ασθενούς, φοιτητής Διακοσμητικής Φυτολογίας στο University of  Massachusetts, είναι κάθετα εναντίον της εφαρμογής του επεμβατικού πρωτοκόλλου, το οποίο ακολουθεί ο διαπρεπής νευροχειρουργός.

Βεβαίως, σε αυτήν την περίπτωση προκύπτουν δύο εκδοχές: είτε θα έπρεπε, όταν μετακαλούσαν τον επιστήμονα για να σώσει τον άνθρωπό τους, να τον ενημέρωναν ότι του ζητούν να σπεύσει, αλλά να χειρουργήσει υπό τη… δική τους «καθοδήγηση» (ώστε ο άνθρωπος να μην μπει καν στον κόπο να μεταβεί), είτε, την ώρα, που ο χειρουργός διαπίστωνε αυτήν τη συμπεριφορά, να τα παρατούσε όλα και να επέστρεφε στη βάση του, αφήνοντας χώρο να ασκήσουν…  χειρουργική οι… «χειρουργοί της κερκίδας»…

Αυτή είναι η «παραβολή» μας. Με αποδέκτες, βεβαίως, τους «τεχνικούς διευθυντές» των social media. Οι οποίοι ήθελαν και θέλουν πολύ την παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη, αλλά εκφράζουν δημοσίως αντιρρήσεις, τώρα, που η γνωστή και δεδομένη «συνταγή της επιτυχίας του» αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή…

Προφανώς, η δική τους λογική προβλέπει την παρουσία του Παύλου στην ομάδα μεν, αλλά ως εκτελεστικού οργάνου δικών τους υποδείξεων, δε…

Λοιπόν, παιδιά, σήμερα, Παρασκευή 3/8, στις 14:00, ο Παύλος Μυροφορίδης τοποθετείται δημοσίως, δημοσιοποιώντας τις «προγραμματικές δηλώσεις» του σχετικά με το project, το οποίο έχει ετοιμάσει για τον Ηρακλή. Ας σοβαρευτούμε, ας βάλουμε στο συρτάρι τα διπλώματα «Τεχνικής Διεύθυνσης Ποδοσφαίρου», τα οποία όλοι μας, λίγο – πολύ, διαθέτουμε κι ας ακούσουμε με προσοχή τι έχει να μας πει.

Και, προ παντός, να αντιληφθούμε ό,τι μας πει και να του επιτρέψουμε να κάνει αυτό που γνωρίζει και αυτό για το οποίο εμείς οι ίδιοι τον… μετακαλέσαμε…

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top