Γιαννίτσης: “Ο Ηρακλής σου δίνει “αέρα” και αυτοπεποίθηση”

Ο “κυανόλευκος” στόπερ απαντά θετικά στην πρόκληση της παραμονής στον Ημίθεο.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Metrosport” και στον Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, τοποθετούμενος για όλα όσα αφορούν στην παρουσία του στους “κυανολεύκους”, ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει στον Ηρακλή.

Το κείμενο της συνέντευξης αυτούσιο:

“Μια μεταγραφική προσθήκη για να «πιάσει» σε μια ομάδα, πρέπει ο ποδοσφαιριστής εκτός των ικανοτήτων του να έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα ήδη υπάρχοντα και θα τα εξελίξουν. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης είναι παράδειγμα μεταγραφής που έπιασε στον Ηρακλή.

 

Ο έμπειρος στόπερ τόνισε στη «Μ» πως όταν μπήκε πρώτη φορά στα αποδυτήρια του Ηρακλή τον περασμένο Δεκέμβρη…  «Είδα παιδιά που γυάλιζε το μάτι τους. Που διψούσαν να φέρουν διακρίσεις στον σύλλογο και παράλληλα να αναδειχθούν. Είδα πνεύμα νικητή, είδα αυτοπεποίθηση κι έτσι να συνεχίσουν». Στοιχεία τα οποία έδειξε με συνέπεια και ο ίδιος σ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας για την άνοδο.

 

«Παίζεις με άλλον αέρα στον Ηρακλή»

 

Το έχουν πει όλοι. Είναι αδύνατο να το λένε όλοι για να… λαϊκίσουν. Για να γίνουν αρεστοί. Το νιώθουν και το λένε. Όπως και ο Μιχάλης Γιαννίτσης: «Ισχύει 100%. Η φανέλα του Ηρακλή είναι πολύ βαριά». Πώς μεταφράζεται αυτό; «Όταν τη φοράς αγωνίζεσαι με άλλον αέρα, με άλλη αυτοπεποίθηση. Έχεις μαζί σου μια ιστορία, μια δυναμική. Ακόμα και η παρουσία του κόσμου σου δίνει έξτρα κίνητρο. Να προσπαθήσεις περισσότερο. Να τα δώσεις όλα. Είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει», εξήγησε.

 

«Οι αριθμοί λένε πολλά»

 

Η αξιοπιστία στην άμυνα ή η επιθετική συνέπεια έφερε την άνοδο; Ο Γιαννίτσης βρίσκει την αλήθεια κάπου στη μέση: «Πιστεύω ότι και τα δύο στοιχεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο». Δεν το λέει όμως… μεσοβέζικα: «Και μαθηματικά να το δεις, είχαμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση τόσο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, όσο και στα μπαράζ. Αυτό δείχνει πολλά. Φυσικά σε όλα αυτά χρειάζεται και το ταλέντο και η δουλειά. Δεν έρχονται μόνα τους».

 

«Καθοριστικός ο ρόλος του Κατσαμπή»

 

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης κατέδειξε ως καταλυτική την παρουσία του Τάσου Κατσαμπή στα αποδυτήρια: «Δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Εκτίμησα πάρα πολύ το έργο του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό που έγινε φέτος. Φυσικά όλο το τεχνικό τιμ είχε σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία, όμως η δουλειά του Τάσου, μου έκανε θετικότατη εντύπωση». Όσο δε για το τι χρειάζεται να έχει ο Ηρακλής για ανάλογη πορεία του χρόνου; «Ομοιογένεια και πνεύμα νικητή. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, να αντιληφθεί ο καθένας το βάρος της φανέλας και από εκεί και μετά δεν υπάρχει αντίπαλος».

 

«Θέλω να μείνω»

 

Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη βαριά φανέλα, για την «αύρα» που έχει ο Ηρακλής, τον κόσμο, τα αποδυτήρια, τις συνθήκες στην ομάδα, τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν. Υπάρχει λόγος να μην έχει διάθεση να συνεχίσει στον Ηρακλή ο Μιχάλης Γιαννίτσης; Η απάντηση είναι όχι. Το αντίθετο: «Από την πλευρά μου, φυσικά και θέλω να μείνω. Ο Ηρακλής προσφέρει σε κάθε παίκτη ένα άκρως ποδοσφαιρικό περιβάλλον, με τη Μίκρα, τα στελέχη και τη βαριά φανέλα του. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις, αλλά τίποτα χειροπιαστό. Προέχει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι και όλα τα άλλα θα έρθουν» Παράλληλα και βάσει εμπειρίας υπογραμμίζει πως μπορεί αυτός ο αγωνιστικός κορμός να συνεχίσει ανάλογα και τη νέα σεζόν: «Είμαι σίγουρος πως με κάποιες ποιοτικές προσθήκες. αυτό το υλικό μπορεί να τα καταφέρει».

 

«Πετύχαμε έναν άθλο»

 

Είναι γνωστό το πώς ο Ηρακλής ξεκίνησε την εφετινή προσπάθεια και πώς έφτασε στην ιδανική ολοκλήρωσή της. Όλοι όσοι την έζησαν εκ των έσω μιλούν για έναν «άθλο». Το ίδιο και ο Μιχάλης Γιαννίτσης: «Μπορεί να μην έχω πλήρη εικόνα από την αρχή του Πρωταθλήματος καθώς ήρθα στη μέση, αλλά γνωρίζω τι έγινε. Γι’ αυτό θα πω ότι μαζί με αυτά τα παιδιά φέτος, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ πετύχαμε έναν «άθλο». Δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα να πετύχει αυτό που πέτυχε ο Ηρακλής».

 

«Εμείς το κάναμε εύκολο»

 

Ο Ηρακλής κατά γενική ομολογία «καθάρισε» την υπόθεση άνοδος με το… καλημέρα. Πήρε… αέρα αυτό που ήθελε στα μπαράζ. Ήταν τελικά τόσο εύκολο; Ο Μιχάλης Γιαννίτσης ξεκαθαρίζει: «Όχι» και εξηγεί: «Φάνηκε εύκολο, γιατί το κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολο. Ήμασταν πανάξια πρώτοι. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή αν δεν προσπαθήσεις, αν δεν κάνεις τα πάντα για να φτάσεις στον στόχο».

 

«Αν δεν ήταν ο κόσμος…»

 

Ναι, τα αποδυτήρια μέτρησαν. Ναι, υπήρξαν άνθρωποι που έδωσαν το «είναι» τους για να πετύχει η προσπάθεια. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης εκτός όλων αυτών, έκανε ειδική μνεία στη στήριξη του κόσμου: «Μόνο στήριξε;» αναρωτήθηκε ρητορικά και ανέλυσε: «Αν δεν ήταν ο κόσμος δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα. Όχι μόνο οικονομικά, από τα έσοδα που έφερε στα ταμεία, αλλά και από άποψη στήριξης. Σε κανένα γήπεδο όπου και αν παίξαμε δεν αισθανθήκαμε να αγωνιζόμαστε μακριά από την έδρα μας. Είναι πραγματικά υπέροχος ο κόσμος και τον ευχαριστούμε».

Πηγή: “Metrosport”

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top