Το «θέμα Μυροφορίδη» στη ρεαλιστική βάση του

Φυσικά, ο 38χρονος Κοζανίτης αποτελεί για το «κυανόλευκο» περιβάλλον το πλέον επιθυμητό πρόσωπο για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, αλλά…

Αποτελεί την επιτομή του επιτυχημένου Τεχνικού Διευθυντή, τουλάχιστον για μία ομάδα, η οποία αγωνίζεται στη Football League. Το έχει αποδείξει μέσα από τη σκληρή και απόλυτη βάσανο της αγωνιστικής πράξης και των αλλεπάλληλων επιτυχιών του.

Ανεξαρτήτως των αντίστοιχων επιτευγμάτων του σε άλλες ομάδες, το ίδιο το πέρασμά του από τον Ηρακλή πιστοποιεί τον λόγο για τον οποίο «κάνει… τρελό γκελ» στο «κυανόλευκο» περιβάλλον η προοπτική του να επαναλάβει τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή στον ποδοσφαιρικό Ημίθεο ο – περί ου ο λόγος – Παύλος Μυροφορίδης.

Όμως, επειδή ήταν επόμενο ότι θα «κυκλοφορήσει» και για τον «Γηραιό» η περίπτωσή του, από τη στιγμή, που το ικανότατο ποδοσφαιρικό στέλεχος από την Κοζάνη έλυσε την τελευταία επαγγελματική συνεργασία του στον χώρο, θα πρέπει να διασαφηνιστεί ότι οι προοπτικές για μία τέτοια έκβαση δεν είναι απλές και βέβαιες.

Και διευκρινίζουμε:

Ο ίδιος, σαφέστατα, προκρίνει Ηρακλή, αλλά… Όσοι έχουν την ευχέρεια να συνομιλούν μαζί του, διαπιστώνουν ότι είναι απολύτως θετικός στο να επανέλθει στη Μίκρα. Άλλωστε, από εκεί τον απομάκρυνε η «λαίλαπα Παπαθανασάκη» και όχι η δική του βούληση.

Όμως, υπάρχει μία σημαντική προϋπόθεση στην όλη ιστορία: το να μπορέσει να εμπιστευτεί το νέο ιδιοκτησιακό – διοικητικό καθεστώς της νέας και υπό σύσταση τελούσης ΠΑΕ Ηρακλής. Να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο όραμα του επιχειρηματία ή των επιχειρηματιών, που θα αναλάβει ή θα αναλάβουν την ομάδα και να θεωρήσει ότι θα κατορθώσει να φανεί πραγματικά χρήσιμος, υπό τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν.

Συνεπώς, από τη δική του πλευρά, τηρεί – ευλόγως – στάση αναμονής…

Θα πρέπει να τον θέλει η νέα κατάσταση στον Ηρακλή. Αυτονόητα, εξίσου καταλυτική για το ενδεχόμενο της επιστροφής του ικανότατου 38χρονου Τεχνικού Διευθυντή στον Ημίθεο, θα είναι και η επιθυμία της πλευράς της ίδιας της ομάδας.

Αν, δηλαδή, η νέα ιδιοκτησιακή κατάσταση και οι διοικούντες, οι οποίοι θα αναλάβουν, θα εκτιμούν ως επιθυμητή και σημαντική την προοπτική συνεργασίας τους με τον Παύλο Μυροφορίδη, στοιχείο, που για να διευκρινιστεί, θα πρέπει – εκ των πραγμάτων – να περιμένουμε, καθώς προαπαιτείται το «τρέξιμο» των εξελίξεων στα θέματα της νέας ΠΑΕ.

Εξάλλου, οι επιλογές και οι προσλήψεις στελεχών δεν γίνονται από το περιβάλλον της ομάδας και τον κόσμο, αλλά από τους κρατούντες. Αν ήταν – απλώς – θέμα επιθυμίας των Ηρακλειδέων, πιθανότατα, ο Παύλος Μυροφορίδης να ήταν ήδη στη Μίκρα…

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top