Ο «κορμός», που είναι «stand by» και οι αναγκαίοι χειρισμοί

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, ως κόουτς της προτίμησης των διοικούντων και για τη Football League, έχει επιλέξει τον «κορμό», που θα ακολουθήσει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Άχαρη και αμήχανη περίοδος για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, περίοδος η οποία διαδέχεται την απόλυτη ικανοποίηση και την ανακούφιση από την επίτευξη του στόχου της επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Άχαρη και αμήχανη, διότι η επόμενη μέρα – επί του παρόντος – είναι, εκ των πραγμάτων, αδύνατον να προγραμματιστεί. Τουλάχιστον όχι σε πλήρες και απόλυτο επίπεδο και όχι χωρίς να προϋποτίθεται το δυσάρεστο «αν και εφόσον». Έτσι είναι αναγκασμένοι να λειτουργούν στην παρούσα φάση οι νυν διοικούντες του Τμήματος: με τη λογική του «αν και εφόσον» έχουν οι ίδιοι και οι κρίσεις τους «λόγο» και στην «επόμενη μέρα» της νέας ΠΑΕ Ηρακλής… Αναγκαστικά, καθώς δεν γίνεται διαφορετικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με την παρουσία του Σπύρου Μπαξεβάνου να έχει προκριθεί, ως του τεχνικού, που θα ηγηθεί της προσπάθειας και στη Football League, έχει διαμορφωθεί από τον Γιαννιτσιώτη προπονητή ένας «κορμός» παικτών της παρούσης ομάδας, ο οποίος θα μεταφερθεί στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η εισήγηση του κόουτς αφορά στην – πασίγνωστη και μόνιμη – «βασική ενδεκάδα» και στην προσθήκη σε αυτήν δύο, τριών ή – το πολύ – τεσσάρων, ακόμη, παικτών, οι οποίοι αξιολογήθηκαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν στο επόμενο βήμα του «Γηραιού». Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός κάνει λόγο για την απόκτηση ορισμένων «πρωτοκλασάτων» και επιπέδου επαγγελματικών κατηγοριών, ποδοσφαιριστών, που θα ενισχύσουν την προοπτική αλλαγής επιπέδου της ομάδας, ώστε να την καταστήσουν άκρως ανταγωνιστική και στην παραπάνω κατηγορία.

Βεβαίως, το ζήτημα, που τίθεται αυτή τη στιγμή – πέραν του ότι όλος αυτός ο αγωνιστικός σχεδιασμός βρίσκεται, κατ’ ανάγκην, υπό αίρεση – αφορά στο πώς θα χειριστούν οι υπεύθυνοι της ομάδας το όλο ζήτημα. Πώς θα διαχειριστούν, δηλαδή, τη φάση του «stand by» των παιδιών αυτών, που γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσουν στον Ημίθεο, επιθυμούν να συμβεί αυτό, αλλά παραμένουν και αναμένουν, χωρίς κάτι «χειροπιαστό».

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνθήκη, η οποία απαιτεί ειδικούς χειρισμούς από πλευράς διοικούντων και ίσως οδηγήσει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην ουσία της «επόμενης μέρας». Δηλαδή, στο να προκύψουν άνθρωποι του «κυανόλευκου» επιχειρηματικού χώρου, οι οποίοι θα ενταχθούν στην ιδιοκτησιακή προοπτική της νέας ΠΑΕ και οι οποίοι – κάποια στιγμή και εφόσον αποφασιστεί οριστικά αυτή η λύση – θα κάνουν την κίνηση του οριστικού «κλεισίματος» των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, που έχουν επιλεγεί να αποτελέσουν το «άγημα» της φετινής ομάδας, το οποίο θα «μεταφερθεί» στην αγωνιστική πραγματικότητα της Football League.

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top