Τάσος Κατσαμπής και Σπύρος Μπαξεβάνος οι προτεραιότητες, αν…

Αν και εφόσον οι νυν διοικούντες της ποδοσφαιρικής ομάδας έχουν λόγο και σε επίπεδο νέας ΠΑΕ, έχουν καταλήξει για τα βασικά στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος…

Η πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τη συνεισφορά τους στα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας, μετά την – εκ του αποτελέσματος – επιτυχημένη παρουσία τους στην πρώτη φάση της επανεκκίνησης, μέσω του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Ο λόγος για τους νυν διοικούντες, οι οποίοι, αν και εφόσον το επιλέξει η νέα ιδιοκτησιακή κατάσταση του εταιρικού φορέα, που θα συσταθεί για το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο, είναι πρόθυμοι να παραμείνουν στη Μίκρα και κοντά στην ομάδα.

Αν, λοιπόν, υπό οποιαδήποτε έννοια, οι Ηρακλειδείς, οι οποίοι βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο τιμόνι της διοικητικής καθοδήγησης του Ημίθεου, «έχουν λόγο» στα πράγματα και αφότου συσταθεί η νέα ΠΑΕ, προκειμένου η ομάδα να μετάσχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League, έχουν ήδη κατασταλάξει στα βασικά στελέχη του αγωνιστικού τμήματος.

Τάσος Κατσαμπής

Εισήγησή τους για τη θέση του team manager, τη θέση του γενικού αρχηγού, του στελέχους που θα βρίσκεται στο αγωνιστικό τμήμα, με στόχο να λύνει προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνο, αλλά και για να συνδέει τον αγωνιστικό τομέα με τον διοικητικό, θα είναι η παραμονή του Τάσου Κατσαμπή.

Ο «κυανόλευκος» βετεράνος εκτιμάται ως η υποδειγματική λύση για το συγκεκριμένο – εξαιρετικά κρίσιμο, όσο και ευαίσθητο για την ομάδα –ρόλο, με βάση την πορεία του μέσα από το απίστευτα δύσκολο φετινό εγχείρημα. Βεβαίως, λόγω αλλαγής δεδομένων, η σχέση του «αρχηγού» με τη νέα ΠΑΕ θα αποκτήσει, πλέον, επαγγελματική υπόσταση.

Σπύρος Μπαξεβάνος

Στο θέμα του προπονητή η απόφαση είναι – επίσης – ειλημμένη. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο, που άρχισε ο Σάκης Αναστασιάδης, ως προς την επίτευξη του στόχου της ανόδου, αλλά έχει αφήσει απολύτως ικανοποιημένους τους διοικούντες, τόσο με το προπονητικό έργο του, όσο και με την ποιότητα του χαρακτήρα του, η οποία λειτουργεί θετικά εντός του αγωνιστικού τμήματος, αλλά και ως προς τη συνεργασία με τη διοίκηση.

Ως εκ τούτου, επιθυμία των νυν διοικούντων είναι να δοθεί στον 47χρονο τεχνικό η ευκαιρία καθοδήγησης της ομάδας και στη Football League, με τον ίδιο να διατηρεί παραστάσεις θητείας και στη συγκεκριμένη κατηγορία κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ενίσχυση στο τεχνικό επιτελείο

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μπαξεβάνος, αν και εφόσον έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να συνεχίσει στην ομάδα, αναμένεται να επιλέξει τη συνέχιση – φυσικά – της παρουσίας του πολύπειρου προπονητή τερματοφυλάκων, Φώτη Γκιζέλη, στο τεχνικό επιτελείο, με τον τελευταίο να μπαίνει στη… 14η  (!!!) συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο της συνεργασίας του με τον Ηρακλή υπό αυτήν την ιδιότητα.

Παράλληλα, εκτιμά την παρουσία και την προσφορά του – ιδιαιτέρως κατηρτισμένου – γυμναστή της ομάδας, Θάνου Κούρτογλου και αναμένεται να συνεχίσει με τον νεαρό (μόλις 27 ετών) Κατερινιώτη συνεργάτη του στον συγκεκριμένο ρόλο.

Αναμένεται, ωστόσο, να τον απαλλάξει από την παράλληλη ιδιότητα του βοηθού προπονητή, που διατηρούσε κατά τη φετινή θητεία, καθώς στο τεχνικό επιτελείο θα προστεθεί «κλασικός» assistant coach, ο οποίος θα αναλάβει αποκλειστικά τον ρόλο αυτό.

Σκέψεις για τεχνικό διευθυντή

Στις τάξεις της τωρινής διοίκησης έχουν ήδη γίνει και κάποιες σκέψεις ως προς τη στελέχωση και της θέσης του τεχνικού διευθυντή, μιας και η ομάδα θα κληθεί να δραστηριοποιηθεί σε περιβάλλον επαγγελματικής κατηγορίας. Λόγω του ότι στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική οι «κυανόλευκοι» λειτούργησαν χωρίς στέλεχος σε αυτόν το ρόλο, δεν υφίσταται κάποια δοκιμασμένη λύση, για την οποία να προκύψει εισήγηση συνέχειας και – προφανώς – πρόκειται για ένα ζήτημα, που θα κλείσει μετά τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και την ανάληψη καθηκόντων από το νέο καθεστώς διοίκησης και ιδιοκτησίας.

Όλα αυτά, βεβαίως, σε υποθετικό – προς ώρας – επίπεδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα δεδομένα, τα οποία θα προκύψουν μετά την – επιβεβλημένη – σύσταση της νέας ΠΑΕ, ως προς τις τελικές επιλογές του ανθρώπου ή των ανθρώπων, που θα ηγηθεί ή θα ηγηθούν…

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top