Μάγκας «υπερπρωταθλητής» και με… rotation!

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Ηρακλής, ανταπεξήλθε στη λυσσαλέα προσπάθεια των – εριστικών – γηπεδούχων και με το 2-2 εξασφάλισε και τη δεύτερη πρωτιά της σεζόν!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Το απόλυτο πέτυχε με την αγωνιστική παρουσία του στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου ο Ηρακλής. Πήρε ένα καθοριστικό βαθμό με το τελικό 2-2 κόντρα στον ΝΠΣ, κράτησε το αήττητο στο μίνι πρωτάθλημα, εξασφάλισε και την πρώτη θέση στον 1ο Όμιλο των μπαράζ ανόδου παίρνοντας τον τίτλο γοήτρου του «υπερπρωταθλητή» της κατηγορίας, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της διαδικασίας και, παράλληλα, ο Σπύρος Μπαξεβάνος είχε την ευκαιρία για εκτεταμένο rotation, με έξι επιλογές δοκιμαστικού χαρακτήρα στο βασικό σχήμα.

Άφησε εκτός Ρόβα, Παπαδόπουλο, Πτηνόπουλο, Κυριακίδη, Γιαννίτση και Βοσνιάδη, με επιλογές rotation για τον κόουτς με την τοποθέτηση στην ενδεκάδα των Γιούδα, Κουρέλλα, Καστριτσέα, Ντε Σμεντ, Αμαραντίδη και Μεντί, ενώ αναγκαστικά απόντες ήταν και οι Τάι – Αμπάρης.

Οι Θεσσαλοί, από την πλευρά τους, πάλεψαν πεισματικά για την εξασφάλιση της νίκης και ενός σκορ που να τους δίνει προβάδισμα για την πρωτιά, αγωνίστηκαν αντιαθλητικά σε κάποιες περιπτώσεις (με τον διαιτητή να τους χαρίζεται), ενώ προκλητική ήταν η συμπεριφορά των ανθρώπων του πάγκου τους, οι οποίοι επιτίθεντο διαρκώς στους διαιτητές και στους ανθρώπους του πάγκου του Ημίθεου.

Τον άφησε πίσω η κακή στιγμή, αλλά αντέδρασε

Ακόμη και με αυτό το σχήμα των πολλών αλλαγών ο Ηρακλής ήταν ευπρόσωπος στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αν και στο 16΄ μια κακιά στιγμή του Γιούδα τον άφησε πίσω στο σκορ, με ένα «φτηνό» γκολ του Ντεντίδη.

Βρήκε, ωστόσο, «πατήματα», εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και με τον Παναγιωτούδη ισοφάρισε μόλις δώδεκα λεπτά αργότερα, στο 28΄, ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Μεντί και Αμαραντίδη.

Αδράνησε, πέρασε τους βασικούς, ισοφάρισε στην εκπνοή

Μια αμυντική αδράνεια όλου του κεντρικού μεσοαμυντικού άξονα των «κυανολεύκων» έφερε το γκολ από τον Μάντζη στο 56΄ και έδωσε την αίσθηση ότι η υπόθεση της πρωτιάς θα «παιχθεί» στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ.

Ωστόσο, ο κόουτς του «Γηραιού» «έριξε» σταδιακά βασικά στελέχη στη μηχανή της ομάδας (Ρόβα, Πτηνόπουλο, Παπαδόπουλο και στο τέλος τον Γιαννίτση), με συνέπεια ο Ηρακλής να βρει ρυθμό, να επισκέπτεται ολοένα και πιο επικίνδυνα την αντίπαλη περιοχή, να προειδοποιήσει με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Γιαννίτση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και – τελικά – να ισοφαρίσει με τον Πτηνόπουλο στο τρίτο λεπτό, κάνοντας το τελικό 2-2 και πετυχαίνοντας στο ακέραιο τον σκοπό του.

Οι κορυφαίες στιγμές της αναμέτρησης

9΄ Ο Αμαραντίδης βγήκε μόνος από αριστερά, σούταρε εντός περιοχής, αλλά αστόχησε.

13΄ Δεύτερη καλή στιγμή για τον Ηρακλή, με τον Μεντί να αστοχεί σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

14΄ Ο Δημόπουλος αστοχεί σε κεφαλιά από κοντά μετά από κόρνερ.

16΄ Γκολ για τον Βόλο: ο Ντεντάκης μακριά από την περιοχή και από πλάγια θέση επιχειρεί σέντρα – σουτ και αιφνιδιάζει τον Γιούδα, που με κάκιστη τοποθέτηση δέχεται ένα «φτηνό» γκολ, για το 1- 0 υπέρ των γηπεδούχων.

28΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Αμυντικό λάθος για τον Βόλο, το εκμεταλλεύεται άριστα ο Παναγιωτούδης και από το ύψος της περιοχής πλάσαρε επιτυχημένα, κάνοντας το 1-1.

34΄ Εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή του Μεντί, έσωσε σε κόρνερ ο Μπουργάνης.

36΄ Ο Ρεβυθόπουλος σώζει πάνω στη γραμμή, μετά από σουτ του Μάντζη.

56΄ Γκολ για τον Βόλο: Ο Πέντα έβγαλε μόνο προ του Γιούδα τον Μάντζη, που πλάσαρε και έκανε το 2-1.

69΄ Τραυματισμός Ντε Σμεντ.

73΄ Βγήκε μόνος ο Ρόβας, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Μπουργάνης.

81΄ Ο Τσατσανούδης χαρίζει τη δεύτερη κίτρινη στον Ντεντάκη.

90΄+2΄ Ο Γιαννίτσης ύστερα από κόρνερ του Παναγιωτούδη, μόνος από κοντά αστοχεί με κεφαλιά. Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, χαμένη.

90΄+3΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Ο Πτηνόπουλος από κοντά εκμεταλλεύεται λάθος του Μπουργάνη και από κοντά κάνει το 2-2, που χαρίζει την πρωτη θέση του Ομίλου στον Ηρακλή!

 

Η σύνθεση του Ηρακλή: Γιούδας, Ρεβυθόπουλος, Κουρέλλας, Καραντασιάδης, Καστριτσέας, Κωστούλας (87΄ Γιαννίτσης), Ντε Σμεντ (69΄ Πτηνόπουλος), Παναγιωτούδης, Μεντί (59΄ Ρόβας), Αμαραντίδης (77΄ Παπαδόπουλος), Καζναφέρης.

 

(Βόλος ΝΠΣ: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ουνγιαλίδης, Γκαλίτσιος, Μελισσόπουλος, Πέντα, Καμπαγιέρο, Μάντζης, Πίτου, Ηλιόπουλος).

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top