Μπαξεβάνος: “Τυχερός που είμαι στον Ηρακλή”

Ο κόουτς των “κυανολεύκων” αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ομάδα και στην πορεία της.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όλα όσα είπε ο Σπύρος Μπαξεβάνος στο “Meropolis 95,5”:

Για το αν ο Ηρακλής πέτυχε ήδη τον στόχο της ανόδου:

«Εκ του αποτελέσματος δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Σίγουρα έχουμε πάρα πολύ μεγάλο προβάδισμα. Είχαμε πει εξ αρχής πως αν πάρουμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας τα επόμενα 3 εντός είναι στο χέρι μας για να καθαρίσουμε την πρώτη θέση. Έχουμε διανύσει ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου και με την ίδια φιλοσοφία θα πρέπει να πάμε στο παιχνίδι της Κυριακής ώστε να καθαρίσουμε και μαθηματικά την πρώτη θέση.»

Για την αναμέτρηση με το Παραλίμνιο:

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ήταν το 3 συνεχόμενο μέσα στην εβδομάδα. Ήταν αυτό που θα μας έδινε το μεγάλο προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους μας.

Νομίζω μας επηρέασε η πίεση να πάρουμε το αποτέλεσμα και η κούραση. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μία ομάδα που δε έχει να χάσει τίποτα απέναντι στον Ηρακλή και είχε μεγάλο κίνητρο να κάνει το κάτι παραπάνω. Το ουσιαστικό είναι οι 3βαθμοί εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Ακόμα και σε μια μέτρια μέρα ο αντίπαλος μας έκανε μόνο μία ευκαιρία το δοκάρι. Είναι σημαντικό ακόμα και σε τέτοιες μέρες να παίρνεις το αποτέλεσμα ειδικά σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως αυτό.»

Για τη διαχείριση και τις δυσκολίες που υπάρχουν:

«Σίγουρα είναι δύσκολο κομμάτι η διαχείριση του υλικού. Επιμείναμε στην ίδια 11άδα και δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα. Αλλά νομίζω πως η κούραση δεν μετράει τόσο πολύ. Σημασία έχει πως έχουμε υγιή όλα τα παιδιά εκτός του Βοσνιάδη που τραυματίστηκε την Κυριακή. Έχουμε αυτή την εβδομάδα για να ξεκουραστούμε, να πάρουμε ανάσες. Το πιο σημαντικό κομμάτι για μας είναι η δύναμη που δίνει ο κόσμος στα παιδιά και τα κάνει να ξεχνάνε την κούραση.»

Αν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η άμυνα:

«Από την αρχή που πήγα το παράπονο μου ήταν η αμυντική συμπεριφορά. Βέβαια τα παιδιά με έχουν διαψεύσει με το 0 παθητικό σε αυτά τα 3 παιχνίδια. Είχαμε πει πως πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό το κομμάτι. Μπορεί η επίθεση να φέρνει νίκες αλλά η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα. Το σκεπτικό μας αυτό ήταν . Θα πρέπει να κρατάμε το 0, μπροστά η ομάδα είναι ικανή να δημιουργήσει ευκαιρίες και δημιουργεί ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Αν ήμασταν λίγο περισσότερο αποτελεσματικοί νομίζω όλα θα ήταν ευκολότερα για μας σε αυτά τα 3 παιχνίδια.»

Για το επιβεβαιώνεται αυτό που είχε ειπωθεί εξ αρχής, πως αν ο Ηρακλής δείξει σταθερότητα και συνέπεια δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την άνοδο:

«Η σταθερότητα και η συνέπεια σίγουρα υπάρχουν. Παρόλα αυτά υπήρχε και υπάρχει δυσκολία στα παιχνίδια που έρχονται. Το αν κάτι είναι εύκολο ή δύσκολο το κάνουν τα παιδιά μέσα στις γραμμές.  Δεν κερδίζουν μόνο οι φανέλες τα παιχνίδια. Πιστεύω πως η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά είναι αυτή που κάνει τα παιχνίδια να φαίνονται εύκολα.  Τα παιδιά έχουν κάνει μια τρομερή προσπάθεια, στο πρώτο παιχνίδι, σε κακό αγωνιστικό χώρο, με απίστευτη ζέση, στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Βόλος στην έδρα μας και στο τρίτο παιχνίδι που δεν είχαμε μια πειστική εμφάνιση όπως θα θέλαμε. Τα παιδιά έχουν κάνει κατάθεση ψυχής και γι’ αυτό έχουν κάνει τα πράγματα να φαίνονται εύκολα.»

Για το αν τα πολύ καλά αποδυτήρια βοήθησαν στη φετινή προσπάθεια:

«Σίγουρα το ξέρετε και εσείς πως τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι αυτά που κάνουν τα αποδυτήρια. Εγώ τους είχα πει κάτι από τις αρχές, σαν προπονητής αλλά και σαν παίκτης πέρασα από τα αποδυτήρια πολλών ομάδων, πρώτη φορά βλέπω τόσα πολλά καλά παιδιά. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να χαλάει το κλίμα στα αποδυτήρια και πραγματικά είναι κάτι που το λέω και το πιστεύω. Όλα τα παιδιά είναι ένα και ένα. Νομίζω πως αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο όταν δεν τους πίστευαν πως θα μπορέσουν να κάνουν κάτι καλό δικαιώνεται τώρα στο τέλος.»

Αν η ομάδα μπορεί να πορευτεί με αυτόν τον κορμό τη νέα σεζόν:

«Πρώτα μας ενδιαφέρει να τελειώσουμε και μαθηματικά. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και την προσπάθειά μας. Από εκεί και πέρα έχουμε πάρα πολλά αξιόλογα παιδιά που μπορούν να σταθούν στην νέα κατηγορία. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει η ομάδα την επόμενη μέρα και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε τώρα με αυτό το κομμάτι.»

Αν ήταν καλή επιλογή να εργαστεί στον Ηρακλή:

«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα όχι. Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω. Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία βρίσκεται ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής δεν πρέπει να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Ήταν και για μένα μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία, το χάρηκα, το χαίρομαι και κάνω αυτή την προσπάθεια που κάνω με τα παιδιά.»

Για τις εξαιρετικές πορείες των προπονητών που πέρασαν από τον Ηρακλή και το δικό του μέλλον:

«Όταν είσαι προπονητής του Ηρακλή και πετυχαίνεις έναν στόχο με την ομάδα σίγουρα έχεις μεγάλο όφελος και εσύ. Όχι μόνο οι προπονητές αλλά και οι παίκτες που φοράνε αυτή την φανέλα. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος σύλλογος. Εγώ είμαι μικρός μπροστά σε αυτό τον σύλλογο. Είναι όφελος και για εμένα και για τους παίκτες που βρισκόμαστε εδώ.»

Για την παρουσία του κόσμου και ένα μήνυμα προς αυτόν:

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τον κόσμο. Ο κόσμος Μας βοηθούσε και μας βοηθάει. Ήρθε μέχρι την Λευκάδα για να μας ενισχύσει και εμείς θέλουμε την Κυριακή να τον ανταμείψουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και μια καλή εμφάνιση.»

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top