Γιάμπαστος: «Ο Ηρακλής θα βρει οριστική λύση στα χρέη»

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη Ηρακλή μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Χορτατζήδων αλλά για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Ερασιτέχνης

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Ηρακλή και μίλησε για τη θετική εξέλιξη στο ζήτημα των Χορτατζήδων και για τα χρέη του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη δικαστική απόφαση, και το αν υπήρχε πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κατασχέσεις:

«Υπήρχε όντως η συγκεκριμένη απόφαση και το δημόσιο κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 2011 επιβλήθηκε, το Δημόσιο εξέδωσε κατασχετήρια έκθεση που αφορούσε τα ακίνητα του σωματείου μας. Ευτυχώς εμείς αντιδράσαμε άμεσα ασκώντας τα δικαιώματα μας υποβάλλοντας δικόγραφα τα οποία εκδικάστηκαν στις 10 Νοεμβρίου του 2017».

Ποια περιουσιακά στοιχεία αφορούσαν οι κατασχέσεις και για ποιο ποσό:

«Αποκλειστικά και μόνο τις εγκαταστάσεις των «Χορτατζήδων», ποτέ δεν τέθηκε θέμα για την Μίκρα. Το ακριβές ποσό δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή αλλά είναι εξωπραγματικό κυρίως των προσαυξήσεων και των προστίμων λόγω της γνωστής ιστορίας της περασμένης δεκαετίας με τα εικονικά τιμολόγια. Η νομοθεσία τότε ήταν πιο αυστηρή από σήμερα και τα πρόστιμα που δεχθήκαμε ήταν πολύ μεγάλα και λόγω των διοικητικών προβλημάτων ο Ηρακλής δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά και το πρόβλημα ολοένα και μεγάλωνε»

Το ακατάσχετο των Χορτατζήδων αν αφορά και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία:

«Έχει να κάνει με την ανάγνωση και ερμηνεία της νομοθεσίας. Επειδή οι αθλητικές εγκαταστάσεις επιτελούν κοινωνικό σκοπό πρέπει ο νόμος να ερμηνευθεί έτσι για οποιαδήποτε αθλητική εγκατάσταση. Σαφώς και μετά από αυτή την απόφαση δημιουργείται δεδικασμένο και πρέπει να λειτουργήσει έτσι. Θα πρέπει το ίδιο το δημόσιο να το σεβαστεί και να μην προβεί σε αντίστοιχες κατασχέσεις»

Αν έχει λόγο ο Ερασιτέχνης του Ηρακλή να φοβάται από τα χρέη:

«Η λειτουργεία του συλλόγου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι, υπάρχουν ζητήματα λειτουργείας θεωρούμε όμως ότι σε μια πρώτη μάχη που δώσαμε δικαιωθήκαμε, με την απόφαση που προαναφέραμε. Έχουμε την γνώση να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση για τα χρέη και αισιοδοξώ πως θα δικαιωθούμε. Το αιώνιο σωματείο μας θα μπορέσει να λειτουργήσει για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές»

Για το αν μπορεί και αν θα αξιοποιηθεί το «φιλέτο» των Χορτατζήδων:

«Εγώ προσωπικά δεν αντιμετωπίζω τον χώρο ως φιλέτο. Είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο, δεν θέλουμε εμπορική χρήση στο χώρο αλλά να αξιοποιηθεί μόνο ως αθλητική εγκατάσταση όπως αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί. Είναι προσδοκόμενο σίγουρα να υπάρξει επενδυτής που να θέλει να επενδύσει στον χώρο και να κάνει απόσβεση μέσω της εμπορικής χρήσης. Νομίζω πλέον έχουμε κάνει σαφές πως ο κάθε άνθρωπος που θέλει να επενδύσει τον κόπο του και το χρήμα του στην ομάδα μας, μπορεί να το κάνει»

Για την προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα στον ερασιτέχνη με την βοήθεια της Πολιτείας:

«Πλέον υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της ομάδας και της Πολιτείας. Ο διάλογος που υπάρχει θεωρούμε ότι είναι καλοπροαίρετος και γίνονται προσπάθειες να βρούμε λύση. Προσωπική μου θέση και πεποίθηση είναι πως σε ένα βάθος χρόνου θα καταφέρουμε να βρεθεί οριστική λύση με τα οικονομικά προβλήματα και ο δεκαετής Γολγοθάς του συλλόγου μας θα σταματήσει»

Back to Top