Νέα δεδομένα με την παρουσία Σμαραγδή

Ο Ηρακλής ενισχύεται στο κέντρο και βρίσκει επιπλέον λύσεις από την προσθήκη του πολύπειρου άσσου.

Βόλει, Ηρακλής

Απολύτως ενισχυμένος βγαίνει από την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα ο Ηρακλής, καθώς δείχνει να έχει καλύψει εντυπωσιακά το κενό που εμφάνιζε στη θέση του κεντρικού. Η εντυπωσιακή κίνηση της απόκτησης του Νίκου Σμαραγδή εμφανίζει νέα δεδομένα στο κέντρο του φιλέ, καθώς ο πολύπειρος διεθνής άσσος είναι ικανός να ανεβάσει επίπεδο συνολικά την ομάδα.

Αρχικώς, καλύπτεται ένα τεράστιο κενό σε προπονησιακό επίπεδο, το οποίο ταλάνιζε όλο αυτό το διάστημα τον Γιάννη Ορφανό. Αφορούσε στην παρουσία μόνο δύο κεντρικών στην ομάδα  (Φέργκιουσον και Φωτιάδης), με συνέπεια να μην «βγαίνουν» ούτε καν οι καθημερινές προπονήσεις. Τώρα, με την προσθήκη Σμαραγδή, αλλά και αυτήν του νεαρού και ταλαντούχου Πέτρου Ζαΐμη, οι προπονήσεις «βγαίνουν» άνετα και όπως τις προγραμματίζει ο κόουτς.

Μπλοκ, επίθεση, ύψος και ψυχολογία…

Σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον Νίκο Σμαραγδή στη βασική επτάδα, ο Ηρακλής ενισχύεται με έναν ικανότατο κεντρικό, τόσο στον τομέα του μπλοκ, όσο και στον επιθετικό, προσφέροντας τεράστια περιθώρια στον Κώστα Προύσαλη για παιχνίδι «πρώτου χρόνου».

Παράλληλα, ο 36χρονος άσσος, με τα 2,02του, συνεισφέρει σε έναν τομέα, στον οποίο ο φετινός Ημίθεος χρειαζόταν ενίσχυση: στο ύψος. Μετά τον Απόστολο Αρμενάκη (2,05), είναι ο επόμενος παίκτης της ομάδας που ξεπερνά τα δύο μέτρα και ενισχύει το σύνολο και σε αυτόν τον τομέα, που αφορά στις κρίσιμες μάχες πάνω στο φιλέ.

Τέλος, ο Νίκος Σμαραγδής με την παρουσία και την προσωπικότητά του, ενδυναμώνει τη ψυχολογική υποδομή της ομάδας, προσφέροντας εφόδια και σε αυτό το πολύ σημαντικό επίπεδο.

Λύσεις παντού…

Πλέον οι «κυανόλευκοι» φαίνεται να διατηρούν βάθος σε όλες τις θέσεις, καθώς πίσω από τον Προύσαλη, στην πάσα, υπάρχουν οι Ευγενίδης και Σκαρλατίδης, πίσω από τον Αρμενάκη, στη διαγώνιο, ο Κατσιαφλάκας, που αγωνίζεται και σε αυτόν τον ρόλο (αν και ο εξαιρετικός στα τελειώματά του, Εφραιμίδης θα μπορούσε, επίσης, α δώσει λύσεις σε αυτήν τη θέση, αν χρειαστεί), στο κέντρο, πίσω από τους Σμαραγδή και Φέργκιουσον, υπάρχει ο Φωτιάδης (ο οποίος απέδειξε το αξιόμαχό του) και ο νεαρός Ζαΐμης, ενώ στους ακραίους, πίσω από Εφραιμίδη και Τζιουμάκα, υπάρχουν οι Μούχλιας και Κατσιαφλάκας.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top