Ο Ντε Σμεντ, που… δυσκόλεψε τη μεταγραφή και η διοίκηση, που επιμένει…

Η υπέρβαση του μπάτζετ έδειξε να ακυρώνει την προοπτική απόκτησης πλάγιου μπακ, αλλά στον Ηρακλή φαίνεται να προχωρούν και στην τελευταία προσθήκη…

Σε μία πρωτοφανή επικοινωνιακή κίνηση, εκεί κάπου κοντά στην έναρξη της προσπάθειας για μεταγραφικής ενίσχυση μέσω της εμβόλιμης περιόδου του Ιανουαρίου, η διοίκηση του Ηρακλή είχε σπεύσει να ενημερώσει επισήμως για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας.

Με εκείνη τη γραπτή ανακοίνωση επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ των ημερών , που ήθελε τον Ημίθεο να στοχεύει, πέραν της απόκτησης ενός επιτελικού μέσου με την περίπτωση του Τάι, στην απόκτηση ενός σέντερ φορ (ήλθε ο Μεντί), δύο κεντρικών αμυντικών (ήλθαν οι Γιαννίτσης και Κωστούλας) και ενός πλαγίου μπακ…

Πουθενά δεν αναφέρονταν ότι αν προκύψει «κάτι καλό» μεταγραφικά για τον μεσοεπιθετικό χώρο, θα καταβληθεί προσπάθεια να αποκτηθεί. Να, όμως, που προέκυψε και αποκτήθηκε…

Ο Λεό Ντε Σμεντ προτάθηκε στους διοικούντες και στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή από τον εκπρόσωπό του, ο οποίος παρείχε και την ευκαιρία της δοκιμής του Γάλλου ποδοσφαιριστή, μέσω των προπονήσεων της ομάδας. Λόγω του γεγονότος ότι, αν υπήρχε η οικονομική ευχέρεια, ο Σάκης Αναστασιάδης θα είχε συμπεριλάβει στα «θέλω» του και την προσθήκη ενός ικανού εξτρέμ, ιδίως αριστεροπόδαρου, η περίπτωση του 24χρονου ακραίου φάνηκε ενδιαφέρουσα.

Ο Ντε Σμεντ κατάφερε να πείσει μέσα από τις προπονήσεις, με τον προπονητή του «Γηραιού» να διατηρεί την ευχέρεια «ζωντανής» και άμεσης παρακολούθησης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή και να αισθάνεται πιο ασφαλής για την εν λόγω μεταγραφική επιλογή.

Ο 24χρονος εξτρέμ έδειξε στοιχεία ικανά να ανεβάσουν περαιτέρω το επίπεδο της μπροστινής γραμμής της ομάδας, διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και έχει την τεχνική να βοηθήσει στην αποτελεσματική άσκηση πίεσης στην κλειστή αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά οδήγησαν τον κόουτς στην εισήγηση για απόκτησή του.

Αυτό σήμαινε – αυτομάτως – υπέρβαση του προϋπολογισμού των μεταγραφών, ο οποίος – ούτως ή άλλως – δεν ήταν υψηλός. Η αμοιβή του Γάλλου και η εξασφάλιση του πλαισίου διαμονής του στη Θεσσαλονίκη, δυσχέραιναν σημαντικά την υπόθεση του… υπό αναζήτηση πλαγίου μπακ, στον οποίο είχε ανακοινώσει ότι στοχεύει μεταγραφικά ο Ηρακλής…

Μολαταύτα, στη Μίκρα επιμένουν να επιδιώκουν την απόκτηση ενός ακραίου οπισθοφύλακα, ώστε το ρόστερ να καλυφθεί και ως προς την ύπαρξη βάθους πίσω από τον Χρυσόστομο Ρεβυθόπουλο και τον Σάββα Κυριακίδη. Έχουν ήδη εντοπιστεί και προκριθεί δύο – τουλάχιστον – περιπτώσεις πλαγίων μπακ και βολιδοσκοπούνται.

Η νέα υπέρβαση του μεταγραφικού μπάτζετ αναμένεται να φέρει την καταληκτική προσθήκη για την περίοδο του Ιανουαρίου και να ολοκληρώσει στο έπακρο την εκπλήρωση των επιθυμιών ενίσχυσης της «κυανόλευκης» τεχνικής ηγεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top