Προετοιμασμένοι για τις «τρικλοποδιές» στο δρόμο για τη Football League

Τα «τεχνητά εμπόδια», οι απαντήσεις και η νομική αρωγή…

Το τελευταίο διάστημα και ιδίως από τη στιγμή κατά την οποία έχει γίνει κοινώς αντιληπτό ότι ο Ημίθεος βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στην παραπάνω κατηγορία, αυτό το «υπέροχο»  ποδοσφαιρικό σύστημα, που αντιστρατεύεται φανατικά και επί μονίμου βάσεως τα συμφέροντα του Ηρακλή, έχει αποδυθεί σε μία υπόγεια προσπάθεια φθοράς και απογοήτευσης των φορέων της όλης προσπάθειας.

Οι παροικούντες την… «κυανόλευκη» Ιερουσαλήμ πληροφορούνται ότι το «σύστημα» παράγει, αναπαράγει και διαδίδει πληροφορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με νομικές, κανονιστικές και τεχνικές δυσχέρειες, που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει η ομάδα στον δρόμο της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League.

Το θετικό είναι ότι στη Μίκρα δηλώνουν απολύτως ενήμεροι για όλα αυτά και απολύτως προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουν, αποδομώντας τα πλήρως και μάλιστα εν τη γενέσει τους.

Τα περί «εθελουσίου υποβιβασμού»…

Η πρώτη «τρικλοποδιά» που προετοιμάζεται και ήδη φαίνεται να έχει αποδομηθεί από τους διοικούντες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, είναι αυτή η οποία έχει ξεπεραστεί ήδη από το φθινόπωρο, πριν καν αρχίσει η προσπάθεια της επανεκκίνησης μέσω του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

«Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε με δική του απόφαση στην παρακάτω κατηγορία, οπότε δεν μπορεί να ανέβει από την πρώτη αγωνιστική περίοδο, ακόμη κι αν αποκτήσει αγωνιστικά αυτό το δικαίωμα», υποστηρίζουν αυτοί που επιχειρούν να στήσουν τη συγκεκριμένη παγίδα.

Η επίσημη και στιβαρή – νομικά κατοχυρωμένη – απάντηση της «κυανόλευκης» πλευράς είναι ότι η – τότε – ΠΑΕ Ηρακλής δήλωσε κανονικότατα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League, ακολουθώντας πλήρως τη διαδικασία των παραβόλων και η αδυναμία συμμετοχής ακολούθησε κατόπιν και μάλιστα σε χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο λογίζεται (βάσει του κανονιστικού πλαισίου) ως ευρισκόμενο αμέσως μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Συνεπώς, άκυρη η «προσπάθεια» και θεμελιωμένο το δικαίωμα ανόδου.

Τα περί… επιστροφής του καταστροφέα Παπαθανασάκη…

Μία άλλη «τρικλοποδιά» που λέγεται ότι βάζει το σύστημα, είναι η ανάπτυξη φημολογίας περί ιδιοκτησιακής σχέσης του καταστροφέα του ποδοσφαιρικού «Γηραιού», Σπύρου Παπαθανασάκη, με την ΠΑΕ η οποία θα συσταθεί για να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League και περί της δυνατότητας επανόδου του «Καναδού» στα πράγματα.

Στον Ηρακλή ξεκαθαρίζουν ότι μια τέτοια φημολογία είναι πλήρως αβάσιμη, ανεξαρτήτως των όποιων προθέσεων του ανθρώπου που διέλυσε την προηγούμενη ΠΑΕ να παίξει ή να μην παίξει τα παιχνίδια του συστήματος από εδώ και πέρα.

Η ΠΑΕ του Παπαθανασάκη τελεί εν διαλύσει και θα συσταθεί νέα εταιρική κατάσταση, με την οποία ουδεμία σχέση θα έχει και δεν θα μπορεί να έχει ο πρώην μεγαλομέτοχος, σε καμία περίπτωση, όπως διευκρινίζουν οι νυν διοικούντες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναζητείται, ήδη, ο επόμενος μεγαλομέτοχος για να αναλάβει την ομάδα, με την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η “αναβίωση” χρεών

Το μόνο σημείο, το οποίο, ενδεχομένως να προβληματίσει, πράγματι και ουσιαστικά, τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, αναφορικά με την προοπτική της παρουσίας του στη Football League, είναι το θέμα των χρεών της προηγούμενης ΠΑΕ και η αναβίωσή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο από την αρχή της νέας προσπάθειας, οι ιθύνοντες του Τμήματος «έχουν βάλει λυτούς και δεμένους» να πιέζουν την Πολιτεία για το θέμα της προσωποταύτισης των χρεών των ΠΑΕ.

Η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε θετικό δρόμο, αλλά δεν πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα λήξει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείται άμεσα και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι και αυτός ο σκόπελος θα ξεπεραστεί.

Νομική θωράκιση

Πάντως, επειδή ακριβώς έχει διαμορφωθεί αυτό το κλίμα, στη Μίκρα επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν «υποψιασμένο» Ηρακλή, με την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν αποφασίσει να βάλουν στο παιχνίδι και νομικούς, οι οποίοι θα είναι πλήρως προετοιμασμένοι να «σβήνουν» εν τη γενέσει της κάθε απόπειρα τοποθέτησης τεχνητών εμποδίων στο δρόμο της «κυανόλευκης» ανόδου, λειτουργώντας ακόμη και προληπτικά και όχι μόνο κατασταλτικά.

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top