Με την τεχνογνωσία του Λάκη Παπαϊωάννου η «νέα Ακαδημία»

Προαπαιτούμενο των επαγγελματικών κατηγοριών η ύπαρξη Τμημάτων Υποδομής και ο κορυφαίος βετεράνος θα συμβάλλει καταλυτικά στην επανασύσταση και λειτουργία τους, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Βασικότατο λειτουργικό προαπαιτούμενο της επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι η ύπαρξη και λειτουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της ΠΑΕ. Στον Ηρακλή γνωρίζουν ότι με την – αν όλα εξελιχθούν θετικά σε αγωνιστικό επίπεδο – άνοδο της ομάδας στη Football League και τη σύσταση νέας ΠΑΕ, είναι απολύτως αναγκαία η πλήρης και δομική επανασύσταση των Τμημάτων Υποδομής του Ημίθεου.

Ο κανονισμός το επιβάλλει και μάλιστα οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου υποχρεούνται να μετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομής μέσω των αναλόγων Τμημάτων τους, υποχρέωση η οποία δεν απορρέει από τη συμμετοχή σε μία ερασιτεχνική κατηγορία, όπως το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν δραστηριοποιηθεί με ένταση στη Μίκρα για την επανασύσταση και την επαναλειτουργία της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, ώστε όλα να είναι πανέτοιμα στην προοπτική της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία, από το καλοκαίρι και έπειτα.

Σε αυτήν την προσπάθεια, καταλυτικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει ο Λάκης Παπαϊωάννου. Ο επιφανέστατος βετεράνος του Συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στη διοίκηση, που «τρέχει» από το φθινόπωρο την επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού «Γηραιού», υπό την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου, κατέχει υπερπολύτιμη τεχνογνωσία ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι γνωστό ότι υπήρξε ο θεμελιωτής του εγχειρήματος της εδώ Ακαδημίας της Άρσεναλ και αποτελεί ιδεώδη και προνομιακή συγκυρία η ενεργός παρουσία του στα πράγματα του Ηρακλή στην παρούσα φάση.

Οι διαδικασίες επανασύστασης των Τμημάτων Υποδομής έχουν ήδη αρχίσει, με την επικείμενη έναρξη των εγγραφών, με την αναζήτηση νεαρών ταλέντων για όλες της ηλικιακές κατηγορίες και τις επιλογές για προπονητική στελέχωση των ομάδων της νέας Ακαδημίας.

Ωστόσο, τον απόλυτο, συντονιστικό και κατευθυντήριο ρόλο θα έχει ο – πλέον κατάλληλος για το αντικείμενο – Λάκης Παπαϊωάννου, ασχέτως με το αν θα επιλεγεί να φέρει ή όχι και κάποιο σχετικό τίτλο για τη συγκεκριμένη ενασχόλησή του, όπως αυτόν του «Τεχνικού Διευθυντή των Τμημάτων Υποδομής».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top