Ο νόμος της Μίκρας…

Το ότι από την πανίσχυρη έδρα του δεν περνά κανείς απέδειξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ηρακλής, φτάνοντας σε «καθαρή» νίκη με 3-1.

Βόλει, Ηρακλής

Η Μίκρα αποτελεί το μεγάλο όπλο του φετινού Ηρακλή και αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν του ενισχυμένου Παναθηναϊκού με 3-1 και κατέκτησαν μια εξαιρετικά χρήσιμη νίκη, διατηρώντας – παράλληλα – το αήττητό τους στο «κάστρο» τους.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού θα μπορούσε να επικρατήσει και χωρίς απώλεια σετ αν δεν εμφάνιζε ένα «νεκρό σημείο» στο τρίτο σετ, το οποίο παρέδωσε με άνεση στους «πρασίνους».

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι, πολύ πιο ποιοτικοί από τον αντίπαλό τους, δεν συνάντησαν δυσκολία στο πρώτο και στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης, ενώ καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν το γεγονός ότι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο ουσιαστικοί στο δεύτερο σετ, το οποίο «πήραν» με 33-31 (!) μετά από πολύ σκληρή και αμφίρροπη μάχη. Το συγκεκριμένο σετ αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας για τον Ημίθεο.

Δυνατό μπάσιμο

Με την αίσθηση της έδρας στο πλευρό του ο Ηρακλής, μπήκε δυναμικά και απολύτως αποφασιστικά στο παιχνίδι, μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να αμφισβητήσει τον τελικό κατακτητή του πρώτου σετ.

Στα κρίσιμα σημεία οι «κυανόλευκοι» υπερείχαν σε όλα τα σημεία και φτάσαμε στο 25-22, για το 1-0.

Νίκη σε σετ «μαραθώνιο»…

Στο δεύτερο σετ η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων ήταν σκληρή. Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχείς, με τον Ηρακλή να είναι πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός, υπερτερώντας σε επίπεδο λεπτομερειών στο τέλος του σετ, το οποίο και κατέκτησε, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, με το… «μαραθώνιο» 33-31, για το 2-0.

Μείωση του σκορ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκει ρυθμό στο τρίτο σετ. Εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του σετ την πρωτοπορία, με τον «Γηραιό», απλώς, να παρακολουθεί, με τους «πράσινους» να φτάνουν στο 20-25 και στη μείωση του σκορ σε 2-1.

Περίπατος και τέλος…

Σαν να αφυπνίστηκε ο Ηρακλής από την κατάκτηση του τρίτου σετ από τους φιλοξενουμένους.

Το τέταρτο σετ άρχισε με ένα επιβλητικό 8-0 για τους «κυανόλευκους», που κράτησαν ανάλογες διαφορές και στη συνέχεια (15-3), για να φτάσουν δια περιπάτου στο «καθάρισμα του σετ και του αγώνα με το άνετο 25-17 και στο τελικό 3-1 της «καθαρής» νίκης.

Τα σετ: 25-22, 33-31, 20-25, 25-17 (3-0).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Προύσαλης, Τζιουμάκας, Φωτειάδης, Αρμενάκης, Εφραιμίδης, Φέργκιουσον / Μπαμπαλιούτας (λ), Ελευθερίου, Μούχλιας, Ευγενίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μπατατζίμ, Πανταλέων, Μπέλος, Γιονάτας, Σιλμπερνάγκελ, Ρουσόπουλος / Γκούζντα (λ), Μπολτζάνι.

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: Δράση κοινωνικής ενσυναίσθησης και μέσω της ομάδας βόλεϊ! (pics)

Ερασιτέχνης

Back to Top