Ισορρόπησε άμεσα τα δεδομένα

Η ευεργετική νίκη επί του Άρη Παλαιοχωρίου και η… «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» περί πρωτιάς τα Χριστούγεννα…

Η αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο – επί του παρόντος – στον δεύτερο Όμιλο, Άρη Παλαιοχωρίου, μετά από τις αλλεπάλληλες παλινωδίες της ΕΠΟ, ήρθε στην πιο δυσχερή φάση για τον Ηρακλή. Σε εμβόλιμη αγωνιστική, μετά από μία απογοητευτική (από όλες τις απόψεις) αγωνιστική διαδικασία στον αγώνα του Λαγκαδά και με τους «κυανόλευκους» βαριά κουρασμένους.

Ωστόσο, συνιστά σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι ο Ημίθεος κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε αντιξοότητα και να επικρατήσει του αντιπάλου του, ισορροπώντας τόσο γρήγορα και τόσο άμεσα, αλλά και τόσο δραστικά τα δεδομένα. Ουσιαστικά εκεί που φάνηκε να ξεμακραίνει από τη διεκδίκηση της πρωτιάς, απάντησε τάχιστα, με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

«Χαλαρά»…

Όποιος παρακολούθησε την μάχη κορυφής στο Καυτανζόγλειο, έχει να λέει για το πόσο χαλαρά έφτασε στον επιδιωκόμενο στόχο της νίκης η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη.

Μπορεί τα πράγματα να ήρθαν βολικά στην αρχή για τους φιλοξενουμένους, με το γκολ από τα αποδυτήρια, ωστόσο οι παίκτες του «Γηραιού» έδειξαν ποιότητα και ετοιμότητα αντίδρασης, φτάνοντας σχεδόν αμέσως στην ισοφάριση.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι η ομάδα από τη Χαλκιδική δεν είχε την ποιοτική δυνατότητα να διαχειριστεί μια βαθμολογικά κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, την οδήγησε σε απόλυτη απώλεια ψυχραιμίας και αγωνιστικής συγκέντρωσης, με συνέπεια τα καθοριστικά ατομικά λάθη, που έφεραν τις – απολύτως δικαιολογημένες – αποβολές και κατέστησαν την επιδίωξη των γηπεδούχων για νίκη εξαιρετικά άνετα επιτεύξιμη.

Χριστούγεννα στην κορυφή…

«Αποτελεί πίστη όλων μας στην ομάδα ότι τα Χριστούγεννα θα είμαστε στην πρώτη θέση», έλεγαν πριν από μερικές αγωνιστικές στο «κυανόλευκο» ποδοσφαιρικό συγκρότημα.

Μετά τη χθεσινή κομβική νίκη, επικρατεί η πεποίθηση ότι η… «προφητεία» αυτή θα εκπληρωθεί, καθώς ήδη από μεθαύριο, με μία νίκη επί του Φιλίππου Αλεξάνδρειας μέσα στο Καυτανζόγλειο, σε συνδυασμό με το ρεπό των Χαλκιδικιωτών, η πρωτιά θα είναι γεγονός και η διατήρησή της – σε πρώτη φάση – μέχρι τις γιορτές θα είναι σε απόλυτο βαθμό στο χέρι του Ημίθεου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top