Τάι: Η μεγάλη επιστροφή!

Κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται η πρώτη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου και αφορά στον έμπειρο Βραζιλιάνο μπαλαντέρ, καθώς παρακάμφθηκε το οικονομικό σκέλος…

Με άρθρο της την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, η BlueArena είχε παρουσιάσει τα δεδομένα σχετικά με την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι – πλέον – οι ιθύνοντες της ομάδας θα εστιάσουν και στη ξένη αγορά, με πρώτο στόχο την επιστροφή στον Ηρακλή του Τάι. Όπερ και εγένετο, όπως όλα δείχνουν…

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος ήταν εξ αρχής θετικός στην προοπτική να επανέλθει στον Ημίθεο, ολοκληρώνοντας (αυτές τις μέρες) τις υποχρεώσεις του με την Γκορόντεγια, με την οποία αγωνίστηκε στη «Βισεΐσαγια Λίγκα» της Λευκορωσίας, έχοντας την πρόθεση να έλθει άμεσα για συζητήσεις επανένταξης στη Θεσσαλονίκη.

Πλέον, μέσα από συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iraklis1908.gr, ο ικανότατος επιτελικός μέσος, δηλώνει ότι η απόφασή του να επιστρέψει στον Ηρακλή είναι δεδομένη και ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα από τη Λευκορωσία.

Παρακάμφθηκε το οικονομικό

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Τάι, η θητεία του στη «Βισεΐσαγια Λίγκα» ήταν απογοητευτική, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη χώρα και της απόλυτης απουσίας κοινωνικής ζωής, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με την οικογένειά του, η οποία δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει, καθώς δεν υπάρχει η ευχέρεια φοίτησης των παιδιών του στο σχολείο, όπως συνέβαινε κατά την παραμονή του στην Ελληνική πραγματικότητα.

Αποφάσισε, λοιπόν, όχι μόνο να επιστρέψει στον Ημίθεο, αλλά και να παρακάμψει το μοναδικό εμπόδιο που έμενε για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας – για τα δεδομένα της κατηγορίας – επιστροφής και ήταν το οικονομικό. Δηλώνει ότι αποφάσισε να βοηθήσει χωρίς σημαντικές οικονομικές απαιτήσεις την ομάδα, προκειμένου να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς προτιμά να βρίσκεται και να αγωνίζεται στο «κυανόλευκο» περιβάλλον και να ζει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.

Σημαντικότατη ενίσχυση

Η επάνοδος του Τάι, αποτελεί ηχηρή, αλλά και ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση για τον Ηρακλή από τις αρχές Ιανουαρίου και έπειτα, στην προσπάθεια για την άνοδο. Ο Ταϊανάν Ιμπερέ Λινιάρες Βέλκερ, όπως είναι το όνομα του γεννημένου στις 13 Μαρτίου 1987, Βραζιλιάνου – (με Ισπανικό διαβατήριο) μέσου, είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας, καθώς έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε ρόλο κλασικού επιτελικού μέσου (λείπει από την ομάδα το πραγματικό «δεκάρι»), ενώ, όποτε το επιλέξει ο προπονητής, μπορεί να παίξει ως «οκτάρι», βοηθώντας παράλληλα και στον μεσοαμυντικό, αλλά και στον μεσοεπιθετικό τομέα. Τέλος, πρόκειται για ποδοσφαιριστή, που έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί και στα πλάγια του μεσοεπιθετικού χώρου.

Βεβαίως, από την προηγούμενη θητεία του στον «Γηραιό» είχε αναδείξει ηγετικές ικανότητες και προσωπικότητα, στοιχεία που οδήγησαν στο να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

θα προετοιμαστεί με την ομάδα

Με το τέλος του Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν και οι υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας (λαμβάνει τέλος η εκεί αγωνιστική δράση, λόγω του δριμύτατου χειμώνα), με συνέπεια ο Τάι να αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει μπροστά του αρκετές μέρες προπονήσεων μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να προπονηθεί με την ομάδα και να επανενταχθεί πλήρως στο «κυανόλευκο» ποδοσφαιρικό περιβάλλον, με την προοπτική να είναι πανέτοιμος από τις αρχές του Ιανουαρίου, όταν και θα κληθεί να αγωνιστεί.

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top