Οι νομικοί μπαίνουν στην υπόθεση της καταγγελίας στη FIFA

Ένα άρτιο και επιχειρηματολογημένο κείμενο καταγγελίας προετοιμάζει ο επίσημος Ηρακλής, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Παρακολούθησης για τα σκάνδαλα της ΕΠΟ.

Όλα προδίδουν ότι η απόφαση έχει παρθεί και κανείς από την διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Η ευκαιρία που δημιουργήθηκε από την παράσταση διαμαρτυρίας των Ηρακλειδέων, παρόντος του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χιούμπελ, θα αξιοποιηθεί και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό.

Ήδη το ζήτημα της έγγραφης και επίσημης ενημέρωσης – καταγγελίας προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδί, για τις αδικίες που έχει υποστεί – μέσω του συστήματος αδειοδότησης – από την ΕΠΟ ο Ηρακλής, κατά την τελευταία εξαετία, έχει περάσει σε φάση πλήρους προώθησης. Έχει αποφασιστεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφό θα σταλεί στον Χέρμπερτ Χιούμπελ και θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες κοινοποιήσεις.

FIFA Monitoring Committee, ΕΠΟ και Υφυπουργείο Αθλητισμού

Μόλις ετοιμαστεί η καταγγελία, θα αποσταλεί στον Αυστριακό νομικό και πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης (FIFA Monitoring Committee), Χέρμπερτ Χιούμελ, επιτροπή η οποία έχει την αρμοδιότητα εποπτείας της ΕΠΟ (ακριβώς, δηλαδή, το όργανο που επιβάλλεται να ενημερώσει ο Ηρακλής). Μάλιστα, ο πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής, εκτός από την ιδιότητα του μέλους της FIFA, μετέχει και στη Νομική Επιτροπή της UEFA και, ως εκ τούτου, θεωρείται αλληλένδετη η ενημέρωση και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σχετικά με την «κυανόλευκη» καταγγελία.

Η διοίκηση του Ημίθεου, στο πλαίσιο της απόλυτης τυπικότητας με την οποία θέλει να περιβάλλει την κίνησή της αυτή, θα κοινοποιήσει την καταγγελτική επιστολή, τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αναλαμβάνουν δράση οι νομικοί

Το κείμενο της καταγγελίας και ταυτόχρονα ενημέρωσης των διεθνών αρχών δεν πρέπει και δεν θα είναι – σε καμία περίπτωση – μία «προχειροδουλειά».

Για αυτόν τον σκοπό, οι διοικούντες επιστρατεύουν νομικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να συντάξουν ένα άρτιο – από όλες τις πλευρές – και νομικώς επιχειρηματολογημένο κείμενο, που δεν θα αφήνει περιθώρια «φτηνών» δικαιολογιών στην ΕΠΟ, εκθέτοντας το σύστημα διαπλοκής της και αναλύοντας το πώς χρησιμοποιεί το σύστημα αδειοδοτήσεων, προκειμένου να εξοντώνει τους μη διαπλεκόμενους (Ηρακλής) και να προστατεύει τους «συστημικούς».

Τις προσεχείς μέρες θα διευκρινιστεί αν το κείμενο επιλεγεί να συντάξει κάποιος επαρκής γνώστης της αγγλικής, από πλευράς των νομικών που θα αναλάβουν την καταγγελία ή αν θα επιλεγεί η λύση της σύνταξης του κειμένου στα Ελληνικά και η ανάθεση της μετάφρασής του σε πιστοποιημένο μεταφραστικό γραφείο.

Είναι σαφές ότι όλα θα κριθούν σε επίπεδο λεπτομερειών και στην Μίκρα θέλουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας να είναι ευπρόσωπο και εμφατικό.

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top