Βαφειάδης: “Ζούμε σε ένα κράτος ανομίας”

Ο Πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου δήλωσε χαρακτηριστικά “Αν η ΟΥΕΦΑ γνώριζε το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα 30 τελευταία χρόνια θα το είχε λήξει αμέσως».

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Νίκος Βαφειάδης μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για τον Παναθηναϊκό και την αδικία εις βάρος του Ηρακλή και για την εξυγίανση της ομάδας.

 

Για την αδικία με τον υποβιβασμό του Ηρακλή: «Η πρωτοβουλία που πήραν τα παιδιά αυτά να μιλήσουν για τον Ηρακλή ήταν πολύ σημαντική με αυτά που ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής γνωρίζουν όλοι ότι καταστράφηκε από αυτήν την ιστορία και βλέπουμε τις μεθοδεύσεις που προσπαθούν να γίνουν, μήπως και αλλάξουν τα πράγματα. Πάντοτε υπάρχει κάποιος που πρέπει να είναι ο ευνοημένος και κάποιος που θα είναι ο αδικημένος. Ο άνθρωπος της ΟΥΕΦΑ δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στο ελληνικό γίγνεσθαι. Αν η ΟΥΕΦΑ γνώριζε το τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα 30 τελευταία χρόνια θα το είχε λήξει αμέσως».

 

Για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει ο Ηρακλής από εδώ και πέρα:«Θα συζητηθεί στο ΔΣ που πρόκειται να γίνει εντός της ημέρας και με τις ιδεάσεις που θα αποφασίσουμε για να κάνουμε πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση. Σίγουρα ο Ηρακλής θα κινηθεί στο ηθικό κομμάτι, γιατί στο νομικό θα έπρεπε να είναι ήδη δικαιωμένος».

 

Για το αν γνωρίζει ο Αυστριακός πρόεδρος της επιτροπής της ΕΠΟ την κατάσταση με τον Παναθηναϊκό: « Πού να το ξέρει; 73 ποδοσφαιριστές χρωστάει ο Παναθηναϊκός και 42 μάνατζερ! Ζούμε σε ένα κράτος ανομίας. Η ανομία αυτή έχει εισβάλει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον αθλητισμό. Αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το ευ αγωνίζεσθαι; Έχουμε ξεχάσει ότι μιλάμε για ένα άθλημα και έχουμε αναγάγει το ποδόσφαιρο σε ιδιωτικούς στρατούς, σε ιδιωτικές παρατάξεις και σε καλούς και κακούς. Πρωταγωνιστές είναι οι πρόεδροι μόνο και ξεχνάμε το ποδόσφαιρο. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα και σε κάποιες χώρες των Βαλκανίων. Για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, πρέπει να εξυγιανθούν οι παράγοντες».

 

Για την εξυγίανση του Ηρακλή: «Ξεκινήσαμε δυόμιση μέρες πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Την Κυριακή παίζαμε επίσημο παιχνίδι και την Παρασκευή δεν είχε η ομάδα παίκτες για να κατεβάσει στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα μετά από έναν μήνα και κάτι είναι δεύτερη με αγώνα λιγότερο από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν έρθει στην ομάδα είναι 1000% Ηρακλής. Από το τεχνικό επιτελείο μέχρι και την διοίκηση. Σε όλα υπάρχει διαφάνεια και λειτουργούμε όλοι μαζί ομαδικά. Σύντομα θα μπορούμε να ασφαλίσουμε τους ποδοσφαιριστές από μόνοι μας, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση, παρόλο που είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο. Όλο αυτό έχει γίνει με μικρές χορηγίες, με τα διαρκείας, τα εισιτήρια, με τις διαφημιστικές ταμπέλες και από τον κόσμο γενικά του Ηρακλή. Η διοίκηση, η ομάδα και ο κόσμος έχουν γίνει ένα και αυτό κάθε μέρα κερδίζει. Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια στον Ηρακλή, ήταν ότι όλοι οι παράγοντες που ανέλαβαν την ομάδα δεν είπαν ποτέ στον κόσμο του Ηρακλή την αλήθεια».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top