Ενισχύθηκε εκεί που χρειαζόταν

Η τελική τριάδα των προσθηκών, με Παπαδόπουλο, Αθανασίου και Πτηνόπουλο, δείχνει να καλύπτει μεταγραφικά τον Σάκη Αναστασιάδη

Ο Ηρακλής έφτασε στο σημείο να διατηρεί ένα ρόστερ 32 (!) ποδοσφαιριστών, την ώρα κατά την οποία στην αρχή του πρωταθλήματος δεν είχε παίκτες ούτε για αλλαγή στον πάγκο του. Οι μεγάλες ανάγκες του σκληρού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και η ιδιαιτερότητα της αναγκαστικής συνεργασίας με ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα σχετικά απενεργοποιημένοι και συνεπώς επιρρεπείς σε τραυματισμούς, οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. Στην επιλογή ενός τεράστιου αριθμητικά ρόστερ.

Ωστόσο, μέχρι και το σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Σάκη Αναστασιάδη παρουσίαζε συγκεκριμένα κενά. Κι αυτό, παρά τον μεγάλο αριθμό των παικτών που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στην Μίκρα. Ήταν κενά, που απαιτούσαν συγκεκριμένη στόχευση, σε συγκεκριμένες θέσεις και σε συγκεκριμένες μεταγραφικές επιλογές.

Ο… «δισυπόστατος» επιθετικός

Το πρώτο κενό εντοπίστηκε στον μπροστινό χώρο. Πρωτίστως, δεν υπήρχε κάποιος «έτοιμος» σέντερ φορ πίσω από τον Παντελή Κρυστάλλη, μιας και ο Χρήστος Ρόβας, που μπορεί να παίξει και αυτόν το ρόλο, είναι πολύ πιο χρήσιμος ως «ελεύθερος σκοπευτής», αγωνιζόμενος στην περιφέρεια του μεσοεπιθετικού χώρου.

Το δεύτερο εντοπισμένο κενό, είχε να κάνει με την ανάγκη να αποκτηθεί παίκτης για τις πτέρυγες της επίθεσης, ώστε να αυξηθούν οι επιλογές και σε αυτήν τη θέση.

Όταν δεν «βγήκε» το εγχείρημα με τον Μπαστακό, στο «κυανόλευκο» τεχνικό επιτελείο αποφάσισαν να συνδυάσουν το «δύο σε ένα», όσον αφορά στις επιθετικές επιλογές. Να κινηθούν, δηλαδή, για απόκτηση «δισυπόστατου» επιθετικού, που να έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στο κέντρο, όσο και στα άκρα της επίθεσης. Αυτό και έγινε με την απόκτηση, τόσο του Βασίλη Παπαδόπουλου, όσο και του Μηνά Πτηνόπουλου. Αμφότεροι κυνηγοί χωρίς τα μεγάλα σωματικά προσόντα, που μπορούν να καλύψουν και τις δύο θέσεις, αναλόγως με τις ανάγκες της τακτικής.

Κάλυψη στο κενό του Παναγιωτούδη

Επόμενος στόχος ήταν η κάλυψη ενός… απρογραμμάτιστου κενού. Αυτού που άφησε με το ατύχημα που υπέστη ο – μέχρι τώρα – κορυφαίος σε προσφορά παίκτης της ομάδας, ο Κώστας Παναγιωτούδης. Έπρεπε να αναζητηθεί ένας έμπειρος μεσοαμυντικός και επελέγη ο Αντώνης Αθανασίου, ο οποίος μέσω του Ατρομήτου και – ιδίως – της Κέρκυρας έχει παραστάσεις και από το επίπεδο της Super League. Με την παρουσία του προσφέρει μία ακόμη επιλογή ως κλασικό «εξάρι», πέραν αυτής του αδελφού του, Παντελή Αθανασίου.

Πιθανότατα έκλεισε το ρόστερ

Με αυτές τις τρεις τελικές κινήσεις, που έρχονται να προστεθούν σαν… πινελιές της τελευταίας στιγμής στον σχεδιασμό της ομάδας, κατά πάσα πιθανότητα, η μακρά, εντατική και εκτεταμένη μεταγραφική ενίσχυση έλαβε τέλος.

Ο προπονητής και οι συνεργάτες του έχουν ήδη περάσει στη φάση της προσπάθειας για απόκτηση ομοιογένειας από το ευρύτατο αυτό αγωνιστικό σύνολο που καλούνται να διαχειριστούν, με την επιδίωξη αυτή να απαιτεί χρόνο, προπονήσεις και αγώνες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top