Ομάδα με διαφορετικό προσανατολισμό…

Ο «φιλότιμος» και νεανικός Ηρακλής των πρώτων δύο αγωνιστικών παραχωρεί τη θέση του σε μια ομάδα «υποψιασμένη» και… «τσαμπουκαλεμένη», όπως… «προβλέπεται» για την κατηγορία…

Αυτά που ήξεραν όλοι για τον Ηρακλή της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, θα πρέπει να τα ξεχάσουν και μάλιστα αμέσως. Ο «φιλότιμος», νεανικός, άπειρος, «άγουρος» και – εν πολλοίς – «αφελής» αγωνιστικά Ηρακλής των δύο πρώτων αγωνιστικών της επανεκκίνησης, πολύ σύντομα, όπως αποδείχθηκε, έδωσε τη θέση του σε μία ομάδα «κομμένη και ραμμένη» για τα δεδομένα της πολύ ιδιαίτερης κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται.

Μια ομάδα με αρκετούς εμπειροπόλεμους ποδοσφαιριστές για το συγκεκριμένο αγωνιστικό επίπεδο και μία ομάδα αποφασισμένη να αποδείξει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ότι γνωρίζει άριστα το «πώς παίζεται το παιχνίδι» σε αυτά τα τόσο «ιδιαίτερα» γήπεδα της 3ης κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό, άλλωστε , φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο μέσα από την αναμέτρηση στα Τρίκαλα Ημαθίας, δίνοντας σε όλους μια πρώτη «γεύση» από αυτό που θα παρουσιάσει και στη συνέχεια ο ενισχυμένος Ημίθεος.

«Κανονική» ομάδα για επιδίωξη αποτελέσματος

Το πρώτο που γίνεται άμεσα αντιληπτό είναι το γεγονός ότι οι παίκτες που απαρτίζουν τον κορμό του νέου αγωνιστικού συνόλου του Σάκη Αναστασιάδη γνωρίζουν που πατούν και που βρίσκονται. Συναπαρτίζουν μία «κανονική» για τα δεδομένα της κατηγορίας ομάδα, η οποία διατηρεί σωστούς προσανατολισμούς και μπορεί, πλέον, να επιδιώκει το αποτέλεσμα.

Δεν της αρκεί η αξιοπρεπής και «φιλότιμη» προσπάθεια, όπως έπραττε στις δύο πρώτες αγωνιστικές, υπό το βάρος της έντονης απειρίας που χαρακτήριζε εκείνο το σύνολο, αλλά μπορεί να κοιτά τον κάθε αντίπαλο στα μάτια και να διεκδικεί τη νίκη. Εξάλλου, ήταν προφανές στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων Ημαθίας ότι ο Ημίθεος από εδώ και πέρα θα είναι η ομάδα που θα προσπαθεί να ελέγξει τις αναμετρήσεις, να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να πιέσει τον αντίπαλο, κυνηγώντας με πάθος τη νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Με «τσαμπουκά»…

Βασικό στοιχείο στις χαμηλές κατηγορίες αποτελεί η επιστράτευση του «τσαμπουκά», για μια ομάδα η οποία θέλει να πετύχει σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής. Και αυτό είναι ένα δεδομένο το οποίο γνωρίζουν άριστα οι έμπειροι παίκτες που ήρθαν να ενισχύσουν την προσπάθεια και το απέδειξαν στον κυριακάτικο αγώνα.

Οι επαρχιακές έδρες, αντιμετωπίζοντας τον Ηρακλή ως αυτό που είναι, δηλαδή η πολύ μεγάλη ομάδα που εξ ανάγκης αγωνίζεται στην κατηγορία τους, επιδιώκουν να βγάλουν το κάτι παραπάνω και να πιέσουν τον μέγιστο αντίπαλό τους, στην προνομιακή για εκείνους ευκαιρία, που τους δίνεται, να τον αντιμετωπίσουν. Επιστρατεύουν ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά» και – σε πολλές περιπτώσεις και «τραμπουκικές» μεθόδους, για τις οποίες οι έμπειροι ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» είναι πλήρως… «ενήμεροι»…

Και όχι μόνο ενήμεροι, αλλά και αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να διαχειριστούν την κατάσταση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το απέδειξαν μέσα από τον αγώνα κόντρα στον Μεγάλο Αλέξανδρο…

Σημαντικός αρωγός ο κόσμος

Στον άμεσο μετασχηματισμό του Ηρακλή σε σκληροτράχηλη ομάδα, ικανή να έχει προοπτική στην κατηγορία, σημαίνοντα ρόλο διαδραματίζει το οπαδικό κοινό του Συλλόγου, που βρίσκεται παντού και πάντα. Με ασπίδα τη δυναμική παρουσία των Ηρακλειδέων σε κάθε γήπεδο της κατηγορίας, η έννοια της έδρας καταστρατηγείται υπέρ του Ημίθεου και τα αγωνιστικά δεδομένα αλλάζουν άρδην, προσφέροντας προοπτικές σημαντικής αγωνιστικής συγκομιδής στη συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top