Η πρόταση στον Τσάπα και η αναζήτηση «συμπαίκτη»…

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος αποκάλυψε προσέγγιση στον πρώην χρηματοδότη του Φάρου και σημείωσε ότι κάνει κινήσεις για επιχειρηματία, που θα θελήσει να συμβάλλει στην προσπάθεια του μπασκετικού Ηρακλή, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, που έβγαλε ειδήσεις…

Απόψεις

Ο καλύτερος, ο πιο μεστός και ο πιο ουσιαστικός Θόδωρος Δρακόπουλος, όσον αφορά στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ήταν εκείνος της χθεσινοβραδινής ραδιοφωνικής συνέντευξης στον Libero 107,4 και στην εκπομπή «Ώρα για Μπλε», του συναδέλφου Γιώργου Μαντζιούκη. Κατά την προσωπική άποψή μου, ήταν η πρώτη φορά, που – πραγματικά – καλύφθηκα ακούγοντας τον μπασκετικό ηγέτη του Ημίθεου.

Πρώτα από όλα αποδείχθηκε ότι το… «παράπονο», το οποίο πολλάκις έχω εκφράσει μέσα από τις τοποθετήσεις μου πρέπει να πάψει να υφίσταται. Επιμένω να σημειώνω πως ο πρόεδρος οφείλει να παραδεχθεί ότι πέρασε μια δύσκολη οικονομικά χρόνιά και το γεγονός ότι κάλυψε τις υποχρεώσεις του, οφείλεται στην υπερπροσπάθεια από την πλευρά του και στην επιχειρηματική αξιοπρέπειά του και ότι θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από έναν άλλο επιχειρηματία – διοικητικό συμπαίκτη, προκειμένου να αλλάξει επίπεδο η οικονομική βάση εκκίνησης της ομάδας. Παρακολουθώντας της συγκεκριμένη συνέντευξη διαπίστωσα ότι έκανε, κάνει και θα κάνει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αρχίζοντας από αυτό το θέμα, «έβγαλε» και κάποιες ειδήσεις, τις οποίες πρόχειρα «ανθολόγησα», διότι τις βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες:

Πρόταση στον Τσάπα και το θέμα «συμπαίκτης». Ο Θόδωρος Δρακόπουλος παραδέχθηκε ανοικτά ότι – ιδίως αν η ομάδα παραμείνει στην Α2 – λόγω απουσίας εσόδων, το οικονομικό βάρος είναι ιδιαιτέρως πιεστικό. Έκανε, κάνει και θα κάνει κινήσεις για την προσέλκυση κάποιου δυνατού επιχειρηματία, ο οποίος θα λειτουργήσει ως διοικητικός συμπαίκτης του και θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό της ομάδας.

«Στο περιθώριο των play off κατέθεσα πρόταση στον Βαγγέλη Τσάπα του Φάρου, αλλά την αρνήθηκε. Μολονότι δεν ακολούθησε τον Φάρο στην Α1, προτίμησε να γίνει χρηματοδότης του Ιωνικού», αποκάλυψε ο πρόεδρος και μέσα από τις αναφορές του φάνηκε ότι έχει «σκανάρει» ολόκληρη την επιχειρηματική «πιάτσα», που ασχολείται με το Ελληνικό μπάσκετ, γνωρίζοντας «ονόματα και διευθύνσεις» και λεπτομέρειες για τον καθένα, έχοντας βολιδοσκοπήσει πολλές περιπτώσεις…

Πολυμετοχικότητα και χορηγίες. Σε περίπτωση ανόδου στην Α1, παρά τα μεγαλύτερα προϋπολογισμένα έσοδα, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι θα παραμείνει ανοικτός στο θέμα «συμπαίκτης», ενώ τόνισε ότι θα επιδιώξει οικονομική συμπαράσταση μέσω πολυμετοχικότητας, όταν έλθει η ώρα της νέας ΚΑΕ. Παράλληλα, στην μεγάλη κατηγορία, θα μπει επιθετικά και στο παιχνίδι των μεγάλων χορηγιών, προκειμένου να ανεβάσει το μπάτζετ της ομάδας.

Πανέτοιμοι, με «μοντέλο Παναχαϊκής». Μας καθησύχασε, για μια ακόμη φορά, ότι αν ο ΕΣΑΚΕ πάρει από τον Πανιώνιο το εισιτήριο για την Α1, ο Ηρακλής θα το αξιοποιήσει και μάλιστα ακολουθώντας την πεπατημένη της τροπολογίας, που κατατέθηκε φωτογραφικά για το θέμα της Παναχαϊκής…

Σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της Α2. Έβαλε στη θέση τους τα πράγματα σχετικά με προηγούμενη τοποθέτησή του, ως προς το τι πρέπει να προσδοκούμε για το ρόστερ του Ηρακλή στο ενδεχόμενο παραμονής στη δεύτερη κατηγορία. «Θα απαιτηθεί η προσθήκη τεσσάρων πέντε παικτών συμπεριλαμβανομένου και του κοινοτικού, ο οποίος είτε θα είναι «τριάρι» είτε «πεντάρι», που θα παίζει μαζί με τον Χαριτόπουλο τη θέση. Βαρύ σέντερ μπορεί να βρούμε και Έλληνα. Για «τριάρι» δυσκολευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Α2: Τότσιος – Γιαννακίδης δίδυμο στο «2». Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με τη νευραλγική θέση του σούτινγκ γκαρντ, απάντησε πως η απόφαση είναι ότι σε περίπτωση Α2, η θέση θα καλυφθεί, όπως πέρσι, με Τότσιο και Γιαννακίδη (με την προσθήκη, βεβαίως, και του νεοαποκτηθέντος Στάθη Παπαδιονυσίου).

Τρίτος πόιντ γκαρντ του ανδρικού ο Τσούκας. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο νεοαποκτηθείς και εξαιρετικά ταλαντούχος 16χρονος διεθνής Θανάσης Τσούκας, υπολογίζεται από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή ως ο τρίτος πλέι μέικερ της ανδρικής ομάδας, πίσω από Γκαγκαλούδη και Καλαϊτζίδη και θα βρίσκεται στην 12άδα.

Μόνο για Α1 ο Ρουτκάουσκας. Για την περίπτωση του Ρονάλντας Ρουτκάουσκας τόνισε το αυτονόητο: αναζητώντας είτε κλασικό «πεντάρι», είτε «τριάρι» για τη θέση του κοινοτικού, ο Λιθουανός, που είναι κάτι μεταξύ ενός δεύτερου ψηλού χωρίς σουτ και ενός πολύ «soft» και «κοντού» σέντερ, δεν έχει θέση στο σχεδιασμό της Α2. Ωστόσο, υποσημείωσε, ότι στην Α1 οι θέσεις ξένων και κοινοτικών είναι έξι και ίσως – σε αυτήν την περίπτωση – προκύψει ενδιαφέρον προσθήκης του στην ομάδα.

Το… «αφήγημα» του Χείλαρη. Άφησα τελευταίο αυτό που αποκάλυψε ο Θόδωρος Δρακόπουλος για τον Δημήτρη Χείλαρη, διότι με αφορά προσωπικώς, μιας και ο πολύ καλός φόργουορντ «έδειξε» τον υπογράφοντα, ως την… αιτία, που τον οδήγησε να υπογράψει στον Απόλλωνα Πατρών !!!

Ο πρόεδρος είπε για τη συγκεκριμένη περίπτωση: «Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν ήθελε την παραμονή του Χείλαρη, διότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στην τακτική της ομάδας και δεν του έδινε σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Δεν είμαι προπονητής, αλλά μέσα από το οικογενειακό κλίμα που έχουμε, συζητούσα και κατά την διάρκεια της χρονιάς με τον κόουτς και του είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, αδικεί τον Χείλαρη έναντι του Χρυσόπουλου. Ο Χείλαρης γνώριζε ότι ο προπονητής δεν τον ήθελε αλλά του ζήτησα λίγο χρόνο για να πείσω τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και να τον κρατήσουμε, έστω και λόγω της δικής μου επιθυμίας. Ωστόσο, ο παίκτης μου είπε ότι διάβασε ένα δημοσίευμα της BlueArena, που ανέφερε ότι δεν τον θέλει ο προπονητής και αποφάσισε να πάει στον Απόλλωνα Πατρών…(!!!)»…

1ον Ο Δημήτρης Χείλαρης θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι στην επιλογή του να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα δεν τον ώθησε το γεγονός ότι ο προπονητής του τον απέρριψε και εκείνος – ως όφειλε, ως επαγγελματίας – αποδέχθηκε μεταγραφική πρόταση, αλλά τον ώθησε ένα δημοσίευμα…

2ον Ο Δημήτρης Χείλαρης θέλει να μας πείσει ότι έχει ανακαλύψει την τεχνική «κατάργησης χωροχρόνου», καθώς το κείμενο που… «επηρέασε την απόφασή του» αναρτήθηκε στις 14:30 της Δευτέρας 7 Αυγούστου και ο ίδιος ανακοινώθηκε από την ομάδα της Πάτρας την ίδια μέρα… δύο ώρες αργότερα, έχοντας υπογράψει το συμβόλαιό του…

3ον Ο Δημήτρης Χείλαρης θέλει να μας πείσει ότι «επηρεάστηκε» από ένα κείμενο το οποίο – υποτίθεται πως – γράφει ότι δεν τον θέλει ο προπονητής του (γεγονός που ο ίδιος ο παίκτης γνώριζε από μέρες, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δρακόπουλος), την ώρα κατά την οποία το… «επίμαχο δημοσίευμα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Για του λόγου το αληθές (διότι «scripta manent», όπως έλεγαν και οι Λατίνοι) το κείμενο, που αφορούσε στην περίπτωση Χείλαρη, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, πέρα από τα «αφηγήματα» οποιουδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τη νοημοσύνη μας…

«Αναμονή για Χείλαρη…

Ένα παιδί, που θα έπρεπε, με βάση τα αγωνιστικά και φυσικά προσόντα του να αγωνίζεται βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα της Basket League, εκτός των δύο κορυφαίων. Ο λόγος για τον 27χρονο Δημήτρη Χείλαρη, που, με μία πρώτη ματιά, δείχνει «περίπτωση»: με ύψος 2.04, μεγάλη ευκινησία, ικανότητα να αγωνιστεί τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι, σκορ από μακριά με πολύ καλό τρίποντο, αλλά και από κοντά, είτε με διείσδυση, είτε με πλάτη όταν χρειαστεί, καλός και για το «3» και για το «4»…

Επί του παρόντος δεν βρίσκεται στη σύνθεση των παικτών, που θα ακολουθήσουν τον Ημίθεο σε οποιαδήποτε από τις δύο κατηγορίες και ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει να παραμείνει στο Ιβανώφειο, μόνο αν η ομάδα αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια». Οπότε θα πρέπει και οι δύο πλευρές να αναμένουν για κάποιες μέρες ακόμη…».

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top