Αφιέρωμα στα ντέρμπι: «Από εδώ, δεν περνάς»! (vol. 3)

Από το 2005 μέχρι το περσινό 3-3!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η BlueArena σε συνέχεια της παράδοσης με τον δικέφαλο σας παραθέτει και τα υπόλοιπα παιχνίδια από το 2005 μέχρι το περσινό 3-3!

 

Μπήκε και το… κάρφωσε

Την επόμενη χρονιά από το 3-0 της Ευκαρπίας ο ΗΡΑΚΛΗΣ επέστρεψε στο Καυτανζόγλειο και η παράδοση συνεχίστηκε. Ο Φορτούζι ήταν αυτός που έδωσε την λύση στην ομάδα του Σάββα Κωφίδη. Μπήκε σαν αλλαγή στο 63′ και το… κάρφωσε δύο λεπτά αργότερα!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2005
18η αγωνιστική
Ωρα: 16:45
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Γιάννης Σπυρόπουλος
Εισιτήρια: 7519
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερ: 65′ Φορτούζι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σαββας Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Λαγός, Ιωάννου, Επαλέ (87′ Κεϊτά), Καπετάνος Π. (89′ Διαμαντίδης), Παπαποστόλου (63′ Φορτούζι)

ΠΑΟΚ (Ρολφ Φρίνγκερ): Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μέγκαχεντ (86′ Καραδήμος), Ζαβαντίας (61′ Μαλαδένης), Ζησόπουλος, Εγκωμίτης, Ζωγραφάκης, Σαλπιγγίδης, Γιασουμής (61′ Μίετσελ)

 

Απόλυτη… ισορροπία

Ισοπαλία νούμερο… τρία για ΗΡΑΚΛΗ και δικέφαλο μετά 2001. Οι δύο ομάδες ήρθαν άλλες δύο φορές ισόπαλες με σκορ 1-1, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά μέσα στην 19χρονη παράδοση όπου ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005
3η αγωνιστική
Ωρα: 21:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης
Εισιτήρια: 7181
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 0-0
Σκόρερ: –

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης (46′ Δρούγας), Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Μουράτι, Λαβάλ, Επαλέ, Πρίττας, Καπετάνος Π. (61′ Φορτούζι), Ερέρα (67′ Λαγός)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Κωστίκος): Φερνάντες, Ακιέλ (53′ Ανδράλας), Ουντέζε, Μέγκαχεντ, Ζαγοράκης, Φουτσίνι, Μπαλάφας, Χαραλάμπους, Σαλπιγγίδης, Σικαμπάλα (69′ Χριστοδουλόπουλος), Γιασουμής

 

Το “παστέλι” του Αλιούτα

Η αναμέτρηση του ΗΡΑΚΛΗ με τον ΠΑΟΚ τον Γενάρη του 2007 έχει μείνει χαραγμένη όχι μόνο για το αποτέλεσμα που ήταν το αυτονόητο, αλλά κυρίως για την “αλήτικη” γκολάρα του Αλιούτα. Η εκτέλεση φάουλ του Αλιούτα ήταν απίστευτη με τον Φερνάντες να μη μπορεί να αντιδράσει.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007
17η αγωνιστική
Ωρα: 16:45
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Κώστας Φινοκαλιώτης
Εισιτήρια: 9597
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερ: 65′ Αλιούτα

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Σνάουτσνερ, Μαυρογενίδης (77′ Διαμαντίδης), Πουρσανίδης (26′ Παπαστεριανός), Δρούγας, Δέντσας, Αλιούτα (89′ Παπαποστόλου), Χλωρός, Ερέρα

ΠΑΟΚ (Μόμσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Αραμπατζής (83′ Τόργκελε), Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (70′ Γιασουμής), Μπαλάφας (70′ Μουμίν), Χαραλάμπους, Μιετσελ

 

Τον “καθάρισε” από νωρίς

Ένας εξαιρετικός ΗΡΑΚΛΗΣ στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε την ομάδα του Σάντος. Ο Γιάντσης άνοιξε νωρίς το σκορ και στη συνέχεια οι “κυανόλευκοι” έχαναν ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες καθώς αποβλήθηκαν για δυνατά μαρκαρίσματα οι Κνολ και Μπαλάφας.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008
17η αγωνιστική
Ωρα: 19:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος
Εισιτήρια: 8381
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερ: 13′ Γιάντσης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Πάρντο, Κατσαμπής, Μαυρογενίδης, Μαλαγκένιο, Γιαννούλης, Πουρσανίδης (82′ Παπαδόπουλος), Ραγκουέλ. Μαρκές, Χλωρός (89′ Ιωαννίδης), Γιάντσης, Νίγκεθ (87′ Παπαστεριανός)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Μπαιάνο, Σνάουτσνερ (89′ Ορφανός), Κνολ, Κωνσταντινίδης (76′ Γκονζάλες), Χαραλάμπους (46′ Λάκης), Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Σάλμον

 

Τον έσωσε ο Μαλεζάς

Την επόμενη χρονιά του 1-0 με τον Γιάντση, ο ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει κάτι παρόμοιο. Ανοίγει νωρίς το σκορ με τον Ντιέ, χάνει ευκαιρίες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ισορροπεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια ήταν σειρά του δικεφάλου να χάσει ευκαιρίες και ισοφάρισε με τον Μαλεζά είκοσι λεπτά πριν το φινάλε.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008
8η αγωνιστική
Ωρα: 19:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης
Εισιτήρια: 7865
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-1
Σκόρερ: 4′ Ντιέ (πεν.) / 71′ Μαλεζάς

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρτος, Γιαννούλης, Περπερίδης (75′ Αγρίτης), Ντιέ, Μαρκές, Παπαστεριανός, Κονέ (60′ Γκαρσία), Ρατόν (13′ Γιάντσης)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Δάρλας, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Κωνσταντινίδης (59′ Λάκης), Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βερόν, Μπακαγιόκο (86′ Μπαλάφας), Μουσλίμοβιτς

 

Το άξιζε αλλά…

Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε καλά για τον ΗΡΑΚΛΗ, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μουσλίμοβιτς λίγο μετά το ημίωρο. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Βιτόλο θα κάνει… δώρο μια ανόητη αποβολή και θα αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Όπως ήταν επόμενο ο ΗΡΑΚΛΗΣ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και σε μια σέντρα του Γιαννούλη, ο Γιάντσης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι, αλλά το τέλος βρήκε τους ΗΡΑΚΛΗ και ΠΑΟΚ ισόπαλους.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
21η αγωνιστική
Ωρα: 16:45
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Εισιτήρια: 4571
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-1
Σκόρερ: 55′ Γιάντσης / 36′ Μουσλίμοβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντες, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρκες (37′ Γιαννούλης), Μάρτος, Μάρα (86′ Βέλλιος), Παπαστεριανός, Επστάιν, Ριμόλντι (46′ Γιάντσης), Γκαρσία, Γιάκομπ

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Σαβίνι, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς, Εντίνιο (46′ Σορλέν), Μουσλίμοβιτς (81′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια

 

Δεν ήθελε να μπει

Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Και οι δύο ομάδες έχασαν μια ντουζίνα ευκαιρίες με τους δύο τερματοφύλακες να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011
29η αγωνιστική
Ωρα: 19:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Εισιτήρια: 2760
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 0-0
Σκόρερ: –

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Κυριαζής, Κατσαμπής (71′ Στάμου), Χοσέμι, Λίμα, Αραμπατζής (14′ Καϊτά), Γκαρσία, Επαλέ (51′ Γιάκομπ), Ντάνι, Μαχόπ, Σολτάνι

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Λίνο, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Βιτόλο, Φωτάκης (46′ Αρίας), Ιβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια (80′ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (60′ Μουσλίμοβιτς)

 

Λύτρωση από… Αργεντινή

Τι ματς το περσινό; ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΑΟΚ είχαν να συναντηθούν 4,5 χρόνια περίπου σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Η επιστροφή του Ημίθεου μετά το σκάνδαλο και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης δεν άλλαξε και την παράδοση του δικεφάλου στο Καυτανζόγλειο. Ο Μακρής άνοιξε σχετικά νωρίς (14′) το σκορ, με τον Πέλκα να απαντάει μετά από είκοσι λεπτά, αλλά λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ήρθε ο Βέλλιος για να δώσει ξανά προβάδισμα στον ΗΡΑΚΛΗ. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σε μια ακίνδυνη φάση από σπόντες η μπάλα έφτασε στον Μπερμπάτοφ που με προβολή ισοφάρισε σε 2-2, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα για το 2-3. Με τη συμπλήρωση του 90λεπτου και ενώ ο ΗΡΑΚΛΗΣ έδειχνε να μη μπορεί να αντιδράσει, ο Μπαρτολίνι κάνει πέναλτι στον Κάτσε. Ο Περνίς ωστόσο έδωσε την τελευταία ευκαιρία στους συμπαίκτες του πιάνοντας το πέναλτι του Μπερμπάτοφ και δύο λεπτά αργότερα μετά από φάουλ του Πασά, ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά νίκησε τον Όλσεν και έκανε το 3-3 για τον Ημίθεο!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
7η αγωνιστική
Ωρα: 20:30
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης
Εισιτήρια: 10043
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 3-3
Σκόρερ: 14′ Μακρής, 43′ Βέλλιος, 90+’ Μπαρτολίνι / 35′ Πέλκας, 65′ Μπερμπάτοφ, 77′ Τζαβέλλας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (82′ Ρομάνο), Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου (82′ Περόνε), Κυριακίδης, Μακρής, Πασάς, Βέλλιος, Μπουλούτ (62′ Πουρτουλίδης)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Ολσεν, Λέοβατς, Βίτορ, Κόστα (62′ Αθανασιάδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μακ (84′ Γκολάσα), Σάμπο, Πέλκας (73′ Κάτσε), Μπερμπάτοφ, Ροντρίγκες

Σχετικά Άρθρα

“Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους, απαιτείται να είμαστε συγκεντρωμένοι!”

Ποδόσφαιρο

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top