Αφιέρωμα στα ντέρμπι: «Από εδώ, δεν περνάς»!

Η αρχή της μετατροπής του Καυτανζογλείου σε… άβατο

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Πλησιάζει ντέρμπι. Ματς ιδιαίτερο και ξεχωριστό στο οποίο ο ΗΡΑΚΛΗΣ ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια σε μια μεγάλη παράδοση την οποία πρέπει να συνεχίσει. Η BlueArena θυμίζει τους αγώνες με τους οποίους ο Ημίθεος «έχτισε» αυτή την παράδοση που κρατά 19 ολόκληρα χρόνια. Αυτή είναι η αρχή. Επεται συνέχεια…
Θυμηθείτε και απολαύστε:

Ετσι έγινε η αρχή…

Μεγάλη παράδοση. Από τις μεγαλύτερες. Οι αριθμοί (και όχι μόνο) φωνάζουν ξεκάθαρα στον αντίπαλο: «Από εδώ, δεν περνάς». Από το μακρινό 1998, ως σήμερα. Σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια. Δύο δεκαετίες στις οποίες έχουν μεγαλώσει γενιές, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα την ίδια… Αλλά δεν άλλαξε ένα. Πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν χάνει στα ντέρμπι με τον προσεχή του αντίπαλο. Μετά την τελευταία ήττα με 3-2 στο Καυτανζόγλειο, από τις 8 Μαρτίου 1998 ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει «χτίσει» μια παράδοση… τσιμέντο. Και η αρχή αυτής έγινε… έτσι: Ο Ημίθεος στις 14 Μαρτίου 1999 επικρατεί με 1-0. Πάθος και δίψα σε «πέταλο» γεμάτο, με παλμό, με πίστη, με θέληση. «Δράστης» της μεγάλης του νίκης, ο Λάζαρος Σέμος. Στο 54ο λεπτό σκοράρει με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Είναι εκείνος που κρίνει το ντέρμπι και οδηγεί τον Ηρακλή σε μια σπουδαία νίκη. Δίχως προφανώς να το γνωρίζει εκείνη τη στιγμή, είναι ο άνθρωπος που ξεκινά το αήττητο που κρατά ως σήμερα.

Κυριακή 14 Μαρτίου 1999
23η αγωνιστική
Ωρα: 16:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Ναούμ Μηντιούρης
Εισιτήρια: 17967
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ: 1-0
Σκόρερ: 54′ Σέμος

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Ματς Γίνγκμπλαντ): Καρκαμάνης, Σέμος, Ξενίδης (85′ Γ. Κωστής), Κιντόντα, Καράτζοφ, Στολτίδης, Γιοβάνοβιτς (63′ Βελέντζας), Κασίμπα, Κωφίδης, Χάγκαν, Κωνσταντίνου (89′ Ταυλαρίδης)

ΠΑΟΚ (Αρι Χααν): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Κατσαμπής (67′ Τουρσουνίδης), Τάκολα, Μπάντοβιτς, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Καφές, Μαχαιρίδης (28′ Ζαφειρίου), Βαλέντσια (46′ Βρύζας), Κριτσμάρεβιτς.

Ο Κωνσταντίνου τους… πήρε αμπάριζα

Ενα «πάρτι»… τρελό. Ο Ηρακλής κάνει υγιεινό περίπατο στο ντέρμπι. «Σεληνιασμένος» μπαίνει στο γήπεδο και επικρατεί καθολικά. Απ’ την αρχή ως το τέλος. «Κατασπαράζει» τον αντίπαλό του και δεν του αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης ή αμφισβήτησης. Κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος παίρνοντας πέρα για πέρα δίκαια «κεφάλι» με δύο γκολ και το «τελείωσε» στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους. Ο Χρήστος Βελής στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ με πλασέ. Επειτα αναλαμβάνει δράση ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος φορ δέκα λεπτά αργότερα, στο 34′ με σουτ κάνει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και στο 56′ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη νίκη του ΗΡΑΚΛΗ. Το μόνο που καταφέρνει ο αντίπαλός του, είναι να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ του Φραντζέσκου στο 90′ μειώνοντας στο τελικό 3-1 και να δεχθεί το… ειρωνικό χειροκρότημα.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 1999
5η αγωνιστική
Ωρα: 18:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Παύλος Κωνσταντινίδης
Εισιτήρια: 10573
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 3-1 Σκόρερ: 24′ Βελής, 34′, 56′ Κωνσταντίνου / 90′ Φραντζέσκος

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Αγγελος Αναστασιάδης): Αργυρίου, Σέμος, Μπράτιτς, Τζιωρτζιόπουλος (60′ Κυριαζής), Βελής, Σέμπουε (45′ Ξενίδης), Στολτίδης, Κασίμπα, Χάγκαν, Κωνσταντίνου (68′ Σαπάνης)

ΠΑΟΚ (Αρι Χααν): Κόβιτς, Βενετίδης, Κατσαμπής, Ντόλμπεργκ, Μπάντοβιτς, Μαχαιρίδης (45′ Κουλακιώτης), Μαραγκός (60′ Καραδήμος), Φρατζέσκος, Σάμπρι, Φρούσος, Γεωργιάδης (45′ Βαλέντσια)

Το άξιζε, αλλά…

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ξεκινάει δυνατά στο ματς. Επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Επιτίθεται, απειλεί, χάνει πρώτος τις καλύτερες ευκαιρίες και διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν του δόθηκε. Καταφέρνει να παίρνει το προβάδισμα στο 16ο λεπτό όταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό πλασέ στέλνει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας και τον κόσμο του Ημίθεου… στον αέρα. Στο δεύτερο μέρος ο ΗΡΑΚΛΗΣ πιέζει και πάλι, ψάχνει το 2-0 για να εδραιώσει τη νίκη του. Χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Κωνσταντίνου να σουτάρει ψηλά και άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής. Δέχεται ένα «φθηνό» γκολ στο 69′ από λάθος της άμυνας και αδύναμο πλασέ του Γεωργιάδη το οποίο διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Κυριακή 8 Απριλίου 2001
25η αγωνιστική
Ωρα: 19:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Γιώργος Τσαγκαράκης
Εισιτήρια: 11752
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-1 Σκόρερ: 16′ Κωνσταντίνου / 69′ Γεωργιάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ράινκε, Ταυλαρίδης (71′ Αδαμίδης), Ξενίδης, Αλεξόπουλος, Μιλόγεβιτς, Χατζί, Βελής (71′ Φοφόνκα), Γκοϊκοβιτς (82′ Στεφανίδης), Σαπουντζής, Νεμπεγλέρας, Κωνσταντίνου

ΠΑΟΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βενετίδης, Αμπονσά, Ουντέζε, Κουλακιώτης, Τετράτζε (53′ Ναλιτζής), Κωνσταντινίδης, Καφές, Εγκωμίτης (89′ Χασιώτης), Γεωργιάδης (83′ Σπάσιτς), Οκκάς.

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top