Μαλάτος στη BlueArena: “Ξεχειλωμένη η απόφαση για Μάρα – Διέξοδος το CAS!”

O επαΐων του Αθλητικού Δικαίου καταθέτει την άποψή του για την αδόκητη απόφαση του Διαιτητικού και αναλύει τις παραμέτρους και τα παρεπόμενά της.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο νομικός, Ανδρέας Μαλάτος, επαΐων στα θέματα του Αθλητικού Δικαίου, κατέθεσε στη BlueArena την άποψή του γύρω από το τεράστιο ζήτημα, το οποίο δημιουργήθηκε με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, με την υπέρ του Μπόγκνταν Μάρα απόφαση και ταλανίζει βάναυσα τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

Αρχικώς, για την ίδια την απόφαση, σημείωσε:

“Χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω το πως το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, όπως δεν μπορώ να γνωρίζω και το συγκεκριμένο σκεπτικό για αυτήν, το να αποδίδεις ευθύνες οικονομικών υποχρεώσεων σε μία ΠΑΕ, μετά από δύο αλλαγές φορολογικής ταυτότητας, οι οποίες έχουν διενεργηθεί, μου φαντάζει αρκετά “ξεχειλωμένο”… Βεβαίως, η νυν ΠΑΕ Ηρακλής θα πρέπει να επιβαρυνθεί με το 50% των υποχρεώσεων της αμέσως προηγούμενης, αλλά το να πάμε 13 χρόνια πίσω, για να αποδώσουμε ευθύνες υποχρεώσεων, φαντάζει τουλάχιστον υπερβολικό…

Αν θεωρήσουμε ότι το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να πάει τόσο πίσω την ιστορία, μέσω των προβλέψεων του νόμου, έστω και υπερβολικά, θα έπρεπε να επιδικάσει το 25% της οφειλής στη νυν ΠΑΕ, αν και όπως είπα και πάλι θα το θεωρούσα “ξεχειλωμένη” απόφαση. Πάντως όχι το 50%, όπως προβλέπεται για τα χρέη της αμέσως προηγούμενης ΠΑΕ”.

Για την πιθανότητα προσφυγής του Ηρακλή στα Πολιτικά Δικαστήρια, εξήγησε:

“Δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση, διότι η ομάδα θα έχει άλλου είδους μπλεξίματα, μετά από μία τέτοια προσφυγή. Θα προκύψει κίνδυνος κυρώσεων, διότι είναι γνωστό ότι οι αθλητικοί φορείς δικαίου δεν επιτρέπουν εμπλοκή της πολιτικής δικαιοσύνης στα ζητήματά τους…”.

Αντιθέτως, ο δρόμος που “δείχνει” ο Ανδρέας Μαλάτος προς του ιθύνοντες του Ημίθεου είναι σαφής και αφορά στο CAS:

“Εφόσον, λοιπόν, στον Ηρακλή δεν επιθυμούν να περάσουν σε διαδικασία ρύθμισης του ποσού, που επιδικάστηκε στον πρώην ποδοσφαιριστή, σε συνεννόηση με την πλευρά του τελευταίου, τότε μόνον ένας δρόμος δικαίωσης και ανατροπής της απόφασης υπάρχει και δεν είναι άλλος από την προσφυγή στο CAS. Μόνο αυτήν την προοπτική μπορώ να δω, αν και επισημαίνω και πάλι ότι δεν είμαι και δεν μπορώ να είμαι απόλυτος γνώστης της υπόθεσης”.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top