Σαν σήμερα: Το ασύλληπτο ρεκόρ γκίνες του Μούμογλου! (pics+docs)

Οι 145 πόντοι του “κυανόλευκου” άσσου, που έγραψαν ιστορία…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το αφιέρωμα του “Ημίθεος 1908” στο επίτευγμα του Αριστείδη Μούμογλου:

Σαν σήμερα στις 13 Ιούλιου του 1972, ο Αριστείδης Μούμογλου του ΗΡΑΚΛΗ πέτυχε 145 πόντους σε ένα ματς μπαίνοντας στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πως γράφτηκε όμως η ιστορία εκείνο το βράδυ της 13ης Ιουλίου του 1972; Ηταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομάδας μας, Ηρακλής Κλάγκας δεν ανησυχεί για τη νίκη αφού ο ΒΑΟ θα χρησιμοποιούσε την ομάδα των νέων, αλλά για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ που ήθελε να πάει στον Μούμογλου. «Ολες οι μπάλες στον Αριστείδη» είπε στους παίκτες του κι αυτοί το τήρησαν κατά γράμμα. Ακόμα και ένα «λέι άπ» του Κώστα Μπογατσιώτη έγινε ασίστ. Αντί να καρφώσει χτύπησε τη μπάλα στο ταμπλό για να σουτάρει ο Μούμογλου!

Οι αριθμοί δημιουργούν… λιποθυμία σήμερα: 63 πόντοι στο α’ μέρος και 82 στο β’ χωρίς να υπάρχουν τρίποντα!

Ο Αριστείδης Μούμογλου πήγε στον ΗΡΑΚΛΗ το 1958 σε ηλικία 16 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε προπονητής του «Γηραιού», Άγης Κυνηγόπουλος, του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ανδρική ομάδα και την τριετία 1961-1964 κατάφερε να οδηγήσει τον ΗΡΑΚΛΗ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Κλήθηκε μάλιστα στην Εθνική στα 17 χρόνια του. Και αν η τριετία 1961-1964 ήταν από τις καλύτερες της καριέρας του, οι επόμενες τρεις σεζόν ήταν από τις καλύτερες της…ζωής του αφού αφιερώθηκε στις σπουδές του και σχεδόν είχε «κόψει» το μπάσκετ.

Το μπάσκετ, όμως, είναι σαν το ποδήλατο. Αν το μάθεις μια φορά, δεν το ξεχνάς. Ο Μούμογλου άρχισε και πάλι να παίζει μπάσκετ το 1971 και μάλιστα στο τέλος εκείνης της χρονιάς αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Α΄Εθνικής με 654 πόντους. Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα που έπαιξε μπάσκετ, δεν άλλαξε φανέλα. Όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε, φόρεσε μόνο τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top