1999: Η πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος (vid)

Μια ακόμη χρυσή σελίδα της υπέρλαμπρης ιστορίας του Αυτοκράτορα του ελληνικού βόλεϊ…

Βόλει, Ηρακλής

Το “κυανόλευκο” κανάλι, “Ηρακλής και Σινεμά” ανήρτησε βίντεο από την επιτυχή προσπάθεια πρόκρισης του Αυτοκράτορα στους τελικούς του πρωταθλήματος το 1999.

Προηγείται το ενδιαφέρον σχόλιο του διαχειριστή του καναλιού, Βασίλη Οικονόμου:

 

Η σαιζόν 1998-1999 ήταν η πρώτη που εφαρμόστηκε το σύστημα των πόντων χωρίς αλλαγή και τα σετ στους 25 πόντους, κάνοντας έτσι το άθλημα ελκυστικότερο, επιθετικότερο και πιο γρήγορο.

Ο Ηρακλής μια παραδοσιακά σταθερή δύναμη στην Α1, με την καλή δουλειά του προπονητικού τημ και την ενίσχυση από τον Γ.Σ. παρουσίασε μια ομάδα που ήταν έτοιμη για ν΄ ανέβει επίπεδο και να φτάσει στη διεκδίκηση τίτλων. Αυτό που θ΄ ακολουθούσε βέβαια στην επόμενη δεκαετία, μόνο το όραμα των ανθρώπων που δούλεψαν απ΄ το μηδέν, μπορούσε να το καταφέρει.

Δείτε τα αποσπάσματα από τον πρώτο και τον τρίτο Ημιτελικό Πρωταθλήματος (3-0 και 3-1, ενώ ενδιάμεσα είχε επκρατήσει ο Πάοκ στην έδρα του με 3-2) σε μια συναρπαστική σειρά που είχε σαν έπαθλο μια θέση στον Τελικό και την Ευρώπη.

Το 1999 λοιπόν στο -χωρίς πέταλο- Κατσάνειο και με τους Μπρουκς, Χατζηαντωνίου, Κυριαζή, Μέλκα και τους υπόλοιπους παίχτες του Αλέκου Λεώνη, να καταφέρνουν την πρώτη μεγάλη διάκριση του τμήματος, τη συμμετοχή στον Τελικό Πρωταθλήματος και τη 2η θέση!

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top