- Bluearena - https://bluearena.gr -

Απόδοση τιμών στον Γ. Ιβάνωφ, από ΓΣ και πολωνική κυβέρνηση (pics)

Η ανάρτηση του ΓΣ Ηρακλής για την εκδήλωση, αναφέρει αναλυτικά:

Την μνήμη του Γεωργίου Ιβανωφ Σαινοβιτς τίμησαν σήμερα το πρωί ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης και πολυμελή αντιπροσωπεία της πολωνικής Κυβέρνησης. Αρχικά στις 11;00 υπήρξε εκδήλωση μνήμης στο άγαλμα του ελληνοπολωνού ήρωα επι της οδού Λαγκαδά.

Το παρών έδωσαν ; Ο αντιπεριφεριέαρχης Άγγελος Χαριστέας, ο αντιδήμαρχος Εφραίμ Κυριζίδης, ο Ταξίαρχος Θωμάς Δημόπουλος και οι βουλευτές : Θοδωρος Καράογλου, Έλενα Ράπτη, Ευστράτιος Σιμόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Κωνσταντίνα Αδάμου. Επικεφαλής της πολωνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Πρέσβης Άρτουρ Πιότρ Λόμπαρτ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής πολωνοελληνικης επιτροπής Ντανιελ Μιλέφσκι.

«Η Πολωνία, η Ελλάδα αλλά και η Αγγλία, απένειμαν -πράγμα σπάνιο για έναν άνθρωπο- στον Ιβάνοφ-Σαϊνόβιτς ανώτατα πολεμικά παράσημα και τιμητικές διακρίσεις για την μεγαλειώδη προσφορά του στον αγώνα της πολιτισμένης Ανθρωπότητας κατά του Ναζισμού. Δεν είναι ένας εθνικός ήρωας της Ελλάδας και της Πολωνίας, είναι εθνικός ήρωας ολόκληρης της Ευρώπης» ανέφερε ο πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία του.

Ακολούθησε εκδήλωσή που πραγματοποιήθηκε στο Ιβανώφειο και υπήρξε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς αλλά και από τους φίλαθλους του Συλλόγου( Αυτόνομη Θύρα 10, ΣΦΗ Ασβεστοχωρίου, Λέσχη Φίλων Ηρακλη).

Μετα το περας των εκδηλώσεων υπήρξε συναντηση στα γραφεία του Συλλογου όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα και σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τον Ηρακλή, αλλά και την Πολωνικη Κυβέρνηση.