Κατσαμπής: “Ο Ιβάν αποχώρησε άδικα και άδοξα από τον Ηρακλή…”

Οι τοποθετήσεις του τότε αρχηγού του ποδοσφαιρικού Ηρακλή για τον τότε προπονητή του, ο οποίος επανέρχεται στην ελληνική πραγματικότητα…

Διάφορα, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Οι τοποθετήσεις του Τάσου Κατσαμπή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο sdna.gr:

«Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που έχει τον τρόπο να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του. Έχει αυτό που αρέσει στους παίκτες. Και το μαστίγιο και το καρότο. Φέρνει κοντά του τους παίκτες, αλλά μέχρι ενός σημείου, χωρίς να περνά τις κόκκινες γραμμές. Οι παίκτες τον αισθάνονται δικό τους, μέχρι ενός σημείου.

Θυμάμαι πως οι προπονήσεις του ήταν πολύ εξελιγμένες για εκείνη την εποχή. Ως λάτρης της τακτικής έδινε μεγάλη βαρύτητα στην τεχνική και στις ασκήσεις με μπάλα» τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε:

«Αποχώρησε άδικα κι άδοξα

από τον Ηρακλή και την Ελλάδα»

«Αποχώρησε άδικα κι άδοξα από τον Ηρακλή και την Ελλάδα. Δυστυχώς στην Ελλάδα με μία, δύο ήττες καταδικάζουμε τους προπονητές και δεν τους αφήνουμε να δουλέψουν. Μετά γινόμαστε όλοι μετά Χριστόν προφήτες.

Ο Ιβάν είναι καθαρός σαν άνθρωπος και διαθέτει εξαιρετικό χαρακτήρα. Θεωρώ πως έτσι και στον Παναθηναϊκό του επιτρέψουν να δουλέψει όπως θέλει μαζί με το τιμ των συνεργατών του, τότε το κλαμπ θα βρει την ταυτότητά του και θα γίνει ξανά μεγάλη ποδοσφαιριστή δύναμη. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία».

«Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του»

Ο άλλοτε αρχηγός του Ηρακλή δεν έπεσε από τα σύννεφα με την προπονητική πρόοδο του Γιοβάνοβιτς και την εξέλιξη της καριέρας του.

«Μπορεί να είναι ένας κόουτς χαμηλών τόνων, αλλά έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Στον ΑΠΟΕΛ τον πιστέψανε κι ανέβασε επίπεδο το κλαμπ, με τίτλους και μεγάλες διακρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιβάν μετά το άδικο τέλος του στον Ηρακλή δεν το έβαλε κάτω, δεν έσκυψε το κεφάλι και απέδειξε πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής».

Το αξέχαστο ματς στα Πηγάδια

Όσο για εκείνο το ματς που είχε μείνει πιο έντονα χαραγμένο στη μνήμη του στο Ηρακλή με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο;

«Ασφαλώς και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια τον Μάιο του 2007, στο οποίο ο Ηρακλής κέρδισε 2-1 και έμεινε στην Super League. Εγώ είχα σπάσει τότε το χέρι μου και μπήκα στην αποστολή καθαρά για ψυχολογικούς λόγους και χωρίς να έχω κάνει προπονήσεις.

Στο ημίχρονο με ρώτησε ο Γιοβάνοβιτς αν μπορούσα να μπω και μπήκα να παίξω με ειδική ζώνη επειδή πίστευα πως κάτι καλό θα περάσει από μένα.

Τελικά πέτυχα το δεύτερο γκολ του Ηρακλή που μας έδωσε τη νίκη και την παραμονή στην κατηγορία».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top